Volg ons via
 
 

Voedselbank-Weekmenu met reclame week 41 2013

Voedselbank-weekmenu

Maandag

Stamppot prei

1 kg aardappelen
500 gr. prei bij Lidl t/m zondag € 0.19 per stuk of zie reclame
250 gr. spekblokjes
2 eieren

------------------------------------------------

Kook de aardappelen gaar. Maak de prei schoon, was ze en doe ze, als de aardappelen bijna gaar zijn, bij de aardappelen in de pan. Bak in een pan de spekblokjes uit. Giet de aardappelen met de prei af en stamp het door elkaar. Roer er de eieren, beetje melk, een klontje boter en de spekblokjes door de stamppot. Laat de stamppot goed warm worden en maak het op smaak af met peper en zout.

Dinsdag

Gevulde aubergines uit de oven bij Lidl t/m zondag 0.59 per stuk
Tomatensaus
Rijst

2 aubergines
1 ui
400 gr. gehakt half om half bij AH 500 gr. voor € 1.99
1 ei
3 el broodkruim
2 dl bouillon

---------------------------------------------------

Was de aubergines en halveer ze. Breng in een pan water aan de kook met wat zout en kook hierin de auberginehelften 6 minuten. Laat de aubergines uitlekken en wat afkoelen. Schep het vruchtvlees met een lepeltje uit de schillen, maar laat 1 centimeter vruchtvlees zitten. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Klop in een kommetje het ei los. Snipper de ui fijn. Verhit wat boter in een pan en fruit hierin de ui glazig. Doe het gehakt in een kom en meng er het ei, gefruite ui, stukjes aubergine, mespunt nootmuskaat, peper en zout door. Kneed er dan 2 el broodkruim door. Vul de auberginehelften met het gehaktmengsel en strooi er de rest van het broodkruim over. Leg hier en daar een vlokje boter. Zet de aubergines naast elkaar in een ovenschaal en giet de bouillon in de schaal. Bak de aubergines eerst 5 minuten in een voorverwarmde oven van 225C en schakel dan de oven terug naar 180C. Bak de aubergines ongeveer 30 minuten tot ze gaar zijn en een bruine kleur hebben gekregen.

Woensdag

Romige bloemkool
Gekookte aardappelen
Vlees van de aanbieding

1 bloemkool zie reclame
2 el gehakte peterselie
25 gr. boter
2 dl slagroom

----------------------------------------------------

Verdeel de bloemkool in roosjes. Breng in een pan water aan de kook, doe de roosjes erin, breng het water weer aan de kook, laat het 1 minuut koken, haal dan de roosjes uit de pan en laat ze dan in een vergiet uitlekken. Verhit de boter in de pan, doe de bloemkoolroosjes erin en laat deze in 10 minuten gaar stoven. Voeg dan de slagroom toe en laat het gerecht goed warm worden, maar beslist niet koken. Breng de bloemkool op smaak met peper en zout. Bestrooi het met peterselie.

Donderdag

Krokante worst
Groenten van de aanbieding zie reclame
Gekookte aardappelen

400 gr. braadworst zie reclame
60 gr. boter
4 el geraspte kaas
1 ui

-------------------------------------------

Snipper de ui fijn. Laat de braadworst een paar minuten wellen in kokend water, dep hem daarna droog. Verhit de boter en bak hierin de worst 15 minuten. Haal dan de worst uit de pan, dep hem droog met keukenpapier en wentel hem door de geraspte kaas. Fruit in het achtergebleven bakvet de ui en doe de worst in de pan en bak deze nog 5 minuten. Haal dan de worst uit de pan en leg hem op een bord. Voeg een scheutje water bij het bakvet en geef de jus er apart bij. Lekker met groenten naar keuze en gekookte aardappelen.

Vrijdag

Macaroni met spinazie

500 gr. macaroni
400 gehakt zie reclame
2 uien
1 teentje knoflook
1 rode paprika zie reclame
100 gr. champignons
1 pak spinazie, diepvries
ketjap

----------------------------------------------

Snipper de uien fijn. Pers de knoflook uit. Snijd de paprika in smalle reepjes. Snijd de champignons in plakjes. Kook de macaroni en laat uitlekken. Laat de spinazie ontdooien in de magnetron. Verhit de olie en bak hierin het gehakt rul. Voeg de uien en knoflook toe en laat deze even meebakken. Doe dan de paprika en champignons erbij en bak ook deze even mee. Voeg de spinazie en de macaroni toe en laat dit alles goed warm worden. Maak het gerecht af met ketjap, peper en zout.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 06-10-2013
Hits: 992
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
prei, aubergines, gehakt, bloemkool, braadworst