Volg ons via
 
 

Weekmenu week 45 2007

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag

  • Spruiten-ovenschotel
  • Speklapjes
  • Gekookte aardappelen
1kg spruitjes
6 eieren
4 eetlepels melk
100g champignons
boter

  • Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  • Maak de spruitjes schoon en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar.
  • Giet ze dan af.
  • Verhit in een pan wat boter en bak hierin eventjes de champignons en meng deze door de spruitjes.
  • Scheid 2 eieren en klop de eiwitten stijf.
  • Klop de eidooiers samen met de andere 4 eieren met wat peper en zout door elkaar.
  • Schep hier de eiwitten door.
  • Vet een ovenschaal in en schep hierin de spruiten en giet het eimengsel hierover.
  • Zet de schaal 20 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden.
Dinsdag

  • Nasi met garnalen
400 g rijst
50g spekblokjes
250g garnalen
1 ui
1 stengel bleekselderij
1 wortel
2 teentjes knoflook
2 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel kerriepoeder
1 rode paprika
1 klein blikje doperwten

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Maak de ui schoon en snipper hem.
  • Maak de bleekselderij schoon en snijd hem in stukjes.
  • Maak de wortel schoon en snijd hem in stukjes.
  • Pel de knoflookteentjes en pers ze uit.
  • Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine reepjes.
  • Laat de doperwtjes uitlekken.
  • Bak de spekblokjes uit en voeg de ui en knoflook toe.
  • Fruit deze even mee.
  • Doe dan de garnalen, bleekselderij, wortel, paprika, ketjap en kerriepoeder toe.
  • Laat dit alles 5 minuten bakken.
  • Schep dan de rijst en de doperwten erdoor.
Woensdag

  • Bruine-bonen stamppot
  • Braadworst
750g aardappelen
zout
1 blik bruine bonen
2 uien
0,5dl azijn
suiker

  • Maak de uien schoon en snipper deze fijn.
  • Doe de azijn in een schaaltje, roer er de suiker door en schep de uien erdoor.
  • Laat dit een poosje staan.
  • Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar.
  • Laat de bruine bonen uitlekken, maar vang het vocht op.
  • Schep als de aardappelen bijna gaar zijn de bruine bonen op de aardappelen.
  • Laat de bonen warm worden en giet de bonen met de aardappelen af.
  • Verwarm in een steelpan het bonennat.
  • Stamp de bonen en aardappelen door elkaar en roer er wat van het warme bonennat door.
  • Geef de uien in de azijn er apart bij.

    Donderdag
  • Zalmpastei
  • Sla
  • 350g diepvries bladerdeeg
    400g rijst
    1 ui
    boter
    1 eetlepel gehakte peterselie
    2 hard gekookte eieren
    350g zalm uit blik

    Laat het bladerdeeg ontdooien.
  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Maak de ui schoon en snipper deze.
  • Prak met een vork de zalm fijn.
  • Bestuif een werkvlak met wat bloem en rol hier het bladerdeeg uit tot een langwerpige lap van ongeveer 30 bij 40.
  • Vouw de deeglap op en laat hem op een koele plaats eventjes rusten.
  • Verhit in een pan wat boter en fruit hierin de ui glazig.
  • Meng dan de ui samen met de room, de zalm en peterselie door de rijst.
  • Vouw de deeglap weer open en leg het rijst - zalmmengsel in het midden.
  • Snijd de eieren in plakjes en leg dit op het rijst - zalmmengsel.
  • Bestrooi het met wat peper en zout en leg er wat vlokjes boter op.
  • Maak de randen van de deeglap wat vochtig en vouw de deeglap over de vulling heen.
  • Leg de pastei met de naad naar onder op een ingevette bakplaat.
  • Prik met een vork wat gaatjes in de boven kant en bak de pastei 20 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden.
Vrijdag

  • Courgette-gehaktschotel
1kg aardappelen
zout
peper
nootmuskaat
1dl melk
2 theelepels pesto
500g gehakt
olie
2 courgettes
50g geraspte kaas

  • Was de courgettes en rasp ze grof.
  • Vet een ovenschaal in.
  • Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar.
  • Verhit in een pan wat olie en bak hierin het gehakt rul.
  • Voeg dan wat zout en peper toe.
  • Doe dan de courgette erbij en bak dit een paar minuten mee.
  • Schep het gehakt -courgettemengsel in de ovenschaal.
  • Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de melk, peper, zout, nootmuskaat en de pesto door.
  • Schep de aardappelpuree op het gehakt - courgettemengsel.
  • Strooi er de geraspte kaas over en zet de schaal 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden
Voor een supergoedkoop weekmenu kun je kijken bij;

http://groups.msn.com/Delow-budgetkeuken

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 11-11-2007
Hits: 1616
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
zalm, garnalen, vis