Volg ons via
 
 

Weekmenu met reclame week 44 2013

Weekmenu

Maandag

Prei met tonijn
Rijst

500 gr. prei zie reclame
2 blikjes tonijn
1 rode paprika
1 bekertje creme fraiche

---------------------------------------------------

Laat de tonijn uitlekken. Snijd de prei in ringetjes, wassen en uitlekken. Snijd de paprika in kleine reepjes. Verhit wat olie in een wok en roerbak hierin de paprika en de prei 5 minuten. Voeg de tonijn toe en roerbak het gerecht nog een paar minuten. Voeg dan de creme fraiche toe en laat dit warm worden. Geef dit bij de rijst.

Dinsdag

Zuurkool met champignons
Aardappelpuree

1 ui
1 zakje zuurkool zie reclame
150 gr. ham in plakken
1 rookworst zie reclame
200 gr. champignons

--------------------------------------------------

Snipper de ui. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de rookworst in plakjes. Verhit wat boter in een pan en fruit hierin de ui glazig. Voeg de zuurkool toe en laat deze 10 minuten zachtjes bakken. Vet een ovenschaal in en leg hierin de helft van de zuurkool, de helft van de plakken ham, de helft van de rookworstplakjes en de helft van de champignons. Leg de rest van de zuurkool op de champignons, hierop de rest van de hamplakjes, de rest van de rookworstplakjes en dek het af met de rest van de champignons. Leg hier en daar een klontje boter en leg een deksel op de schaal of dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet de schaal 20 minuten in een voorverwarmde oven van 220C.

Woensdag

Spaghetti met bruine saus

400 gr. gehakt zie reclame
spaghetti
1 pakje of zakje ossenstaartsoep
150 gr. taugé
1 blikje champignons
3 el ketchup

-----------------------------------------------

Spaghetti koken. Rul het gehakt en bak de champignons en een eventuele ui even mee. Maak ondertussen de ossenstaartsoep met iets minder dan de helft van het benodigde water aan en voeg het toe aan het gehakt. Ketchup erbij en taugé even mee laten koken. Spaghetti er voorzichtig doorheen roeren.

Donderdag

Gesmoorde spruitjes
Gekookte aardappelen
Hamlappen zie reclame

1 kg spruiten zie reclame
40 gr. boter
zout en peper
nootmuskaat

------------------------------------------------

Maak de spruiten schoon. Was ze en laat ze goed uitlekken. Verhit in een pan de boter en doe de spruitjes erbij. Voeg een beetje water toe en wat zout. Laat de spruitjes in 12-15 minuten zachtjes gaar smoren. Schud ze af en toe om. Strooi er nootmuskaat over.

Vrijdag

Rijst met perzik

400 gr. kipfilet zie reclame
2 uien
perziken op sap
sambal

-------------------------------------------------
Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Snijd de perziken in kleine blokjes en bewaar het sap. Snijd de uien, mag best wel een beetje grof. Bak de kipfilet aan alle kanten bruin. Peper en zouten. De uien erbij en even laten meebakken. Sambal erbij en even door elkaar roeren. Dan de stukjes perzik erbij het het sap, even laten pruttelen met de rest. Dan alles op een laag pitje lekker op smaak laten trekken. Lekker met rijst.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 27-10-2013
Hits: 1215
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
kipfilet, spruiten, gehakt, zuurkool, prei