Volg ons via
 
 

Weekmenu week 46 2006

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

 
Maandag

  • Uienschotel
1 kg aardappelen
zout
250 g spekblokjes
8 uien
6 eieren
3 eetlepels koffieroom
100 g geraspte kaas
provencaalse kruiden
peper

  • Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in plakjes.
  • Kook in een pan met een beetje water en zout de aardappelplakjes 5 minuten.
  • Giet ze dan af.
  • Maak de uien schoon en snijd ze in ringen.
  • Bak in een pan de spekblokjes uit en bak hierin de uiringen glazig.
  • Vet een ovenschaal in en leg hierin de aardappelplakjes.
  • Verdeel hier de uiringen over.
  • Strooi er wat peper en provencaalse kruiden over.
  • Klop de eieren los met de koffieroom en de geraspte kaas en giet dit in de ovenschaal.
  • Zet de schaal 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Dinsdag

  • Spaghetti met garnalen
400g spaghetti
2 eetlepels olie
2 uien
1 teentje knoflook
250 garnalen
0,5dl witte wijn
peper
zout
gehakte peterselie

  • Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat deze uitlekken.
  • Maak de uien schoon en snipper deze.
  • Pel het knoflookteentje en hak deze zeer fijn.
  • verhit de olie in een pan en bak hierin even de uien en knoflook.
  • Voeg dan de garnalen toe en giet de wijn erbij.
  • Laat dit een minuut koken en schep dit mengsel door de spaghetti.
  • Laat dit al roerende goed warm worden en strooi er wat peterselie over.
Woensdag

  • Chinesekool stamppot
  • Karbonaadjes
1kg aardappels
zout
peper
nootmuskaat
1dl melk
1 ui
2 teentjes knoflook
1 Chinese kool
1 zakje nasikruiden
150g spekblokjes

  • Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar.
  • Maak de ui schoon en snipper deze.
  • Pel de knoflookteentje en pers ze uit.
  • Maak de kool schoon, snijd deze in reepjes, was ze en laat ze goed uitlekken.
  • Laat de nasikruiden wellen in 1 deciliter warm water.
  • Bak in een pan de spekblokjes ui en fruit hierin eventjes de ui en knoflook.
  • Voeg de nasikruiden toe en laat deze een paar minuten meebakken.
  • Voeg dan de kool toe en laat deze ook een paar minuten meebakken.
  • Giet de aardappelen af, roer er peper, nootmuskaat en de melk door.
  • Schep het koolmengsel door de aardappelpuree.
  • Laat de stamppot goed warm worden. 
Donderdag

  • Gehakt met champignonsaus
  • Aardappelpuree
  • Bloemkool
750g rundergehakt
peper
zout
nootmuskaat
foelie
25g boter
250g champignons
1 eetlepel bloem
2dl melk

  • Vet een ovenschaal in.
  • Doe het gehakt in een kom en meng er peper, zout, nootmuskaat en wat foelie door.
  • Schep het gehakt in de ovenschaal en zet de schaal 45 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden.
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  • Verhit de boter in een pan en bak hierin de plakjes champignons lichtbruin.
  • Roer de bloem erdoor en giet dan scheutje voor scheutje de melk erdoor.
  • Blijf roeren tot er een gladde saus ontstaat.
  • Breng de saus op smaak met peper en zout.
  • Snijd het gehakt in plakken en giet de saus erover.
Vrijdag

  • Preisalade met kaas
  • Gebakken aardappelen
2 preien
150g ham
150g jong belegen kaas
2 appels
citroensap
2 augurken
1 ui
3 eetlepels yoghurt
2 eetlepels mayonaise
zout
peper
suiker

  • Maak de prei schoon, snijd deze in hele dunne reepjes, was ze laat ze uitlekken.
  • Snijd de ham en kaas in blokjes.
  • Schil de appels, verwijder de klokhuizen, snijd ze in blokjes en besprenkel ze met citroensap.
  • Maak de ui schoon en snipper hem fijn.
  • Snijd de augurken in stukjes.
  • Meng in een kom de yoghurt, mayonaise, beetje peper, beetje zout en een snufje suiker door elkaar en schep er de prei, ham, kaas, appels, ui en augurken erdoor.
Voor goedkope weekmenu’s kan je kijken bij:

http://groups.msn.com/Delow-budgetkeuken

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 10-11-2006
Hits: 1160
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig