Volg ons via
 
 

Weekmenu met reclame week 47 2013

weekmenu

Maandag

Macaroni met roerbakgroenten en gehaktsaus

400 gr. gehakt zie reclame
400 gr. macaroni
400 gr. roerbakgroenten
pakje saus voor macaroni
pakje mix voor macaroni

---------------------------------------------------------

Kook de macaroni gaar. Roerbak de groenten 4-5 minuten en doe ze daarna bij de uitgelekte macaroni. Maak het pakje mix voor de macaroni en als dat klaar is, ook bij de macaroni. Rulbak het gehakt en als dat klaar is, doe je het pakjes saus erbij met 5 dl water. Goed roeren tot het de gewenste dikte heeft. Geef deze saus apart bij de macaroni.

Dinsdag

Chinese kool met ketjap
Rijst
Gehaktballetjes

2 el olie
100 gr. spekblokjes
1 ui
gehakt zie reclame
750 gr. Chinese kool zie reclame
1 dl bouillon
2 el ketjap
1 el maizena
zout en peper
1 el gehakte peterselie

--------------------------------------------------

Snipper de ui. Snijd de kool in kleine reepjes. Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de spekblokjes uit. Doe de ui erbij en bak deze even mee. Voeg de kool toe en bak alles al omscheppend 5 minuten. Doe de bouillon en ketjap erbij en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur wat lager, leg een deksel op de pan en laat de kool 10 minuten zachtjes koken tot ze gaar is. Roer in een kommetje de maizena met wat melk tot een papje en bind hiermee het stoofvocht.

Woensdag

Witlof met kaassaus
Gekookte aardappelen
Schnitzel zie reclame

witlof zie reclame
40 gr. boter
40 gr. bloem
2 dl melk
75 gr. geraspte kaas
zout en peper

-----------------------------------------------------

Kook de witlof zoals je gewend bent en maak dan de saus.
Verhit de boter in een pan en roer de bloem erdoor. Giet beetje bij beetje de melk erbij en blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Roer de kaas, zout en peper erdoor en blijf roeren tot de kaas gesmolten is.

Donderdag

Worteltjes met bieslookboter
Aardappelpuree
Vissticks

25 gr. verse bieslook
75 gr. zachte boter
1 bos worteltjes zie reclame

Doe de boter in een kommetje. Was de bieslook, knip deze boven de boter in het kommetje fijn en roer dit goed door elkaar. Dek het kommetje af en zet het in de koelkast. Schrap de worteltjes, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout in 15 minuten beetgaar. Giet de worteltjes af en doe ze in een schaal. Haal de bieslookboter uit de koelkast, schep dit door de worteltjes en laat het smelten.

Vrijdag

Boerenkool met chorizo
Aardappelpuree

600 gr. gesneden boerenkool zie reclame
2 uien
2 rode paprika's
250 gr. chorizo
2 el olijfolie
peper en zout

---------------------------------------------------

Snipper de uien fijn. Snijd de paprika's in kleine blokjes. Snijd de chorizo in blokjes. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de blokjes chorizo zachtjes uit. Schep ze dan uit de pan. Bak de ui en paprika zachtjes aan in het bakvet. Voeg de boerenkool in gedeelten toe en laat de boerenkool al omscheppend in 3-4 minuten slinken. Voeg 1/2 dl water toe en laat de boerenkool in nog 5-10 minuten zachtjes gaar worden. Schep de blokjes chorizo erdoor en voeg zout en peper erdoor.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 17-11-2013
Hits: 747
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
macaroni, rijst, chinese kool, witlof, worteltjes, boerenkool