Volg ons via
 
 

Weekmenu met reclame week 48 2013

weekmenu

Maandag

Macaroni met smac

400 gr. macaroni
1 pakje macaronimix
klein blikje tomatenpuree
klein blikje smac
300 gr. gehakt
1 paprika
1 ui

--------------------------------------------------

Zout en peper het gehakt en bak het rul tot het gaar is. Voeg de in blokjes gesneden smac toe. Bak dit 2 minuten mee. Voeg daarna de kleingesneden paprika en ui toe. Ondertussen de mix laten wellen. Als het groente-gehaktmengsel gaar is, de mix toevoegen en de tomatenpuree. Macaroni afgieten, het gehakt-groentemengsel toevoegen.

Dinsdag

Hachee
Rode kool
Gekookte aardappelen

750 gr. riblappen zie reclame
25 gr. boter
2 grote uien, grofgesnipperd
1/2 el donkere basterdsuiker
1 el bloem
500 ml bouillon
3 el azijn
4 kruidnagels
2 laurierblaadjes

---------------------------------------------------

Vlees in blokjes snijden en bestrooien met zout en peper. In braadpan boter verhitten en vlees in 5 minuten rondom bruinbakken. Ui en suiker erdoor scheppen en ui in 10 minuten zachtjes bruinbakken. Bloem erover strooien en al omscheppend lichtbruin laten kleuren. Warme bouillon en azijn bij vlees schenken. Kruidnagels in laurierblaadjes steken en aan vlees toevoegen. Vocht aan de kook brengen, deksel op pan leggen en hachee op laag vuur (eventueel op een vlamverdeler) 2 uur en 30 minuten laten sudderen, tot vlees gaar en boterzacht is. Laurier en kruidnagel uit pan nemen en hachee op smaak brengen met zout en peper.

Woensdag

Preitaart

1 kg prei zie reclame
150 gr. ham
paprikapoeder
2 eieren
1/2 dl melk
1 pakje bladerdeeg, diepvries

------------------------------------------------

Laat de bladerdeeg ontdooien. Maak de prei schoon en snijd hem in ringetjes. Snijd de ham in blokjes. Klop de eieren los met de melk en roer er de geraspte kaas, peper en zout door. Vet een springvorm in, bekleed deze met het bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Leg de prei op de bladerdeegbodem, op de prei de hamblokjes en giet daar het eimengsel over. Bak de taart 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200C.

Donderdag

Sperziebonen met ketjap en sambal
Gekookte aardappelen
Gehaktbal zie reclame

500 gr. sperziebonen zie reclame
pakje spekreepjes zie reclame
grote ui
ketjap
sambal

------------------------------------------------------

Sperziebonen koken. Spekreepjes uitbakken, gesnipperde ui erbij bakken. Sperziebonen erbij en even roerbakken. Afmaken met een scheutje ketjap en een beetje sambal.

Vrijdag

Gebakken spruitjes
Gekookte aardappelen
Speklappen

700 gr. kleine spruitjes zie reclame
2 uien
2 el boter
3 tl kerriepoeder

---------------------------------------------------

Kook de schoongemaakte spruitjes 10 minuten. Snipper de uien fijn. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de uien en het kerriepoeder een paar minuten. Giet de spruitjes af en doe deze bij de uien in de pan. Bak de spruitjes al omscheppend 5 minuten mee.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 24-11-2013
Hits: 904
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
macaroni, riblappen, preitaart, sperziebonen, spruitjes