Volg ons via
 
 

Weekmenu week 47 2007

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag
  • Pittige wortels met ui
  • Gekookte aardappelen
  • Runderlapjes
Pittige wortels met ui

4 uien
1 kilo winterwortels
100g rozijnen
40g boter
2 theelepels kerriepoeder
1 theelepel bouillonpoeder
zout
peper

  • Laat de rozijnen in een kom met warm water wellen en laat ze daarna uitlekken.
  • Maak de uien schoon en snipper deze.
  • Schrap de winterwortels en snijd ze in plakjes.
  • Verhit de boter in een pan en fruit hierin de uien en kerriepoeder een paar minuten.
  • Schep er dan de plakjes wortel, rozijnen, 3 eetlepels water en het bouillonpoeder door.
  • Draai de hittebron wat lager, leg een deksel op de pan en laat alles in ongeveer 20 minuten zachtjes gaar stoven.
  • Voeg zonodig halverwege de stooftijd nog 2 eetlepels water toe.
  • Breng het gerecht op smaak met peper en zout.
Dinsdag

  • Kip met perzik
  • Rijst
Kip met perzik

Klein blikje perziken ( in stukjes gesneden )
400g kipfilet (in blokjes gesneden )
2 uien ( kleingesneden )
1 teentje knoflook ( geperst )
60g cashewnoten
1 pakje room
zout
peper

  • Bak de kipfilet blokjes op een hoog vuur bruin, fruit de gesnipperde uien er bij.
  • Voeg de uitgeperste knoflook toe, roer de perzik stukjes en het sap erbij.
  • Zout en peper naar smaak toevoegen.
  • Even laten doorwarmen, de room erdoor roeren en laten binden.
  • Op het bord de cashewnoten toevoegen.
Woensdag

  • Confetti stamppot
  • Speklapjes
Confetti stamppot

1kg aardappelen
750g uien
zout
1 rode paprika
1 groene paprika
40g boter
1dl melk
100g geraspte kaas
peper
nootmuskaat
paprikapoeder

  • Schil de aardappelen, was ze en doe ze in een pan met een beetje water en zout.
  • Maak de uien schoon en snijdt ze in ringen.
  • Leg de uiringen op de aardappelen en kook de aardappelen en uien gaar.
  • Maak de paprika’s schoon en snijdt ze in kleine reepjes.
  • Doe de paprika’s bij de aardappelen en uien in de pan als de aardappelen bijna gaar zijn en kook ze even mee.
  • Giet dan alles af en stamp het fijn.
  • Roer dan de boter en melk door de stamppot.
  • Schep er dan de geraspte kaas door en breng de stamppot op smaak met peper en zout.
Donderdag

  • Bieflapjes met bieten en uien
  • Aardappelpuree
Bieflapjes met bieten en uien

600g gekookte bietjes
400g bieflappen
100g Amsterdamse uien(uit pot)
2 eetlepels azijn
25g boter
1 eetlepel maïzena
gehakte peterselie
peper
zout

  • Ontvel de bietjes en snijd ze in reepjes.
  • Snijd het vlees in reepjes en bestrooi ze met wat peper en zout.
  • Laat de uien uitlekken en snijd ze door midden.
  • Kook de bietjes in een pan met 1 deciliter water, zout, peper en azijn 15 minuten.
  • Verhit de boter in een pan en bak hierin het vlees mooi bruin en gaar.
  • Voeg dan de uien toe en bak deze even mee.
  • Roer de maïzena met een beetje water tot een papje en giet dit bij de bietjes.
  • Schep de bietjes door het vleesmengsel en bestrooi het met wat peterselie.
Vrijdag

  • Aardappelpuree met andijvie en tomaat
  • Schnitzels
Aardappelpuree met andijvie en tomaat

1kg aardappels
1dl melk
zout
peper
nootmuskaat
1 theelepel gedroogde oregano
1kg andijvie
4 tomaten
25 boter
100gr geraspte kaas

  • Schil de aardappelen, was ze en kook ze met een beetje water en zout gaar.
  • Maak de andijvie schoon, snijd ze in reepjes en was ze.
  • Kook de andijvie met het aanhangende water in een pan met een beetje zout ongeveer 10 minuten en laat deze uitlekken.
  • Ontvel de tomaten en snijd ze in plakjes.
  • Vet een ovenschaal in.
  • Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de melk, boter, peper en nootmuskaat door.
  • Schep de aardappelpuree in de ovenschaal, schep de andijvie er bovenop en dek het af met plakjes tomaat.
  • Strooi er wat peper, oregano en de geraspte kaas over.
  • Zet de schaal 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Voor goedkope weekmenu’s rond € 15.00 kijk je bij:

De low-budget keuken

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 19-11-2007
Hits: 1435
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig