Volg ons via
 
 

Weekmenu week 48 2007

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag

  • Witlofsla
  • Gekookte aardappelen
  • Varkensfricandeau
500 gr witlof
1 zure appel
citroensap
1 hard gekookt ei
1 theel mosterd
zout
peper
2 eetl olie
2 eetl azijn

  • Maak de stronkjes witlof schoon, was ze heel erg goed en laat ze goed uitlekken.
  • Schil de appel en snipper hem fijn.
  • Besprenkel de appel meteen met citroensap, want anders wordt hij bruin.
  • Prak het ei fijn en meng het met mosterd, zout, peper, olie en azijn.
  • Snij de witlof in hele dunne reepjes en meng er de appel en dressing door.
  • Dek de sla af en zet het een poosje in de koelkast, zodat alle smaakjes er goed kunnen intrekken.
Dinsdag

  • Macaroni met zalm en garnalen
400g macaroni
zout
peper
boter
1 ui
200g champignons
1dl room
250g gerookte zalm
100g garnalen
2 eetlepels fijngehakte dille

  • Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat hem uitlekken.
  • Maak de ui schoon en snipper hem.
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  • Snij de zalm in stukjes.
  • Verhit wat boter in een pan en fruit hier de ui even in.
  • Voeg dan de champignons toe en bak deze even mee.
  • Roer dan de garnalen, zalm en room door het ui- champignon mengsel.
  • Schep dan de macaroni erdoor.
  • Laat het goed warm worden en bestrooi het met dille.
Woensdag

  • Broccoli-stamppot
1kg aardappelen
peper
zout
nootmuskaat
1dl melk
500g broccoli
150g gorgonzola (kaas)
` 75g gehakte walnoten

  • Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar.
  • Maak de broccoli schoon, verdeel deze in kleine roosje en kook de roosjes in een pan met een beetje water en zout beetgaar.
  • Giet ze dan af en laat ze even uitlekken.
  • Snijdt de kaas in stukjes.
  • Verwarm in een steelpan de melk.
  • Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de warme melk, peper en nootmuskaat door.
  • Schep de broccoli, kaas en noten door de puree.
Donderdag

  • Gegratineerde kipfilet
  • Aardappelkroketten
  • Tomatensalade
4 kipfilets
zout
peper
2 eetlepels bloem
40g boter
4 plakken jonge kaas
1,5dl droge witte wijn
100g champignons

  • Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  • Bestrooi de kipfilets met wat zout en peper.
  • Strooi de bloem op een bord en wentel hier de kipfilets door.
  • Verhit 25 gram van de boter in een pan en bak hierin de kipfilets in ongeveer 10 minuten aan beide kanten mooi bruin en bijna gaar.
  • Haal dan de kipfilets uit de pan en leg ze in een ovenschaal.
  • Giet de bakboter over de kipfilets.
  • Bedek de kipfilets met de plakken kaas en verdeel er de rest van de boter er in klontjes over.
  • Giet de wijn in de schaal en leg de champignons om de kipfilets heen.
  • Zet de schaal 10 minuten in een voor verwarmde oven van 200 graden.
Vrijdag

  • Bloemkool met ei
  • Gebakken aardappelen
  • Hamlapjes
1 bloemkool
4 tomaten
peper
zout
2 eieren
2 theelepels bloem
2dl melk
2 eetlepels geraspte kaas

  • Was de bloemkool, haal het grofste deel van de stronk en de bladeren weg, maar laat de kool heel.
  • Kook de bloemkool in een pan met een beetje water en een snufje zout gaar en laat hem dan uitdruipen.
  • Vet een ovenschaal in en leg hierin de bloemkool.
  • Was de tomaten, snijdt ze in plakjes en leg ze om de bloemkool heen.
  • Klop de eieren met de bloem, melk en wat peper en zout.
  • Giet dit mengsel over de bloemkool en bestrooi het met geraspte kaas.
  • Zet de schotel in een voorverwarmde oven van 200 graden en laat het gerecht in ongeveer 30 minuten een mooi kleurtje krijgen.
Wil je een supergoedkoop weekmenu, meld je dan aan bij:

http://groups.msn.com/Delow-budgetkeuken


Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 25-11-2007
Hits: 1438
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
eten, recept, consuminderen