Volg ons via
 
 

Weekmenu met reclame week 4 2014

Weekmenu

Maandag

Schnitzels met spek en uien
Gebakken aardappelen
Bietjes

4 gepaneerde varkensschnitzels zie reclame
aardappelen zie reclame
zout en peper
25 gr. boter
50 gr. ontbijtspek
2 uien

------------------------------------------------

Snijd het ontbijtspek in kleine reepjes.Snipper de uien. Verhit de boter in een pan en bak hierin de schnitzels in 10 minuten aan beide kanten mooi bruin en gaar. Haal de schnitzels uit de pan, leg ze op een schaal en houd ze warm. Bak in de achtergebleven bakboter het spek en de uien lichtbruin. Verdeel het spek-uienmengsel over de schnitzels.

Dinsdag

Spaghetti met bruine saus

400 gr. gehakt zie reclame
spaghetti
1 pakje of zakje ossenstaartsoep
150 gr. taugé
1 blikje champignons of verse natuurlijk
3 el ketchup

-----------------------------------------------------

Spaghetti koken. Rul het gehakt en bak de champignons en een eventuele ui even mee. Maak ondertussen de ossenstaartsoep met iets minder dan de helft van het benodigde water aan en voeg het toe aan het gehakt. Ketchup erbij en taugé even mee laten koken. Spaghetti er voorzichtig doorheen roeren.

Woensdag

Kerrie-zuurkoolstamppot
Rookworst zie reclame Je kunt de rookworst ook weglaten. Er zitten al spekblokjes in. En een dag met weinig of geen vlees is alleen maar goed.

1 kg aardappelen
zout en peper
1 dl melk
150 gr. spekblokjes
1 ui
1 teentje knoflook
400 gr. zuurkool zie reclame
75 gr. geraspte kaas
2 el kerriepoeder
1 klein blikje mandarijntjes

--------------------------------------------------

Kook de aardappelen gaar. Laat de zuurkool uitlekken. Laat de mandarijntjes uitlekken en bewaar het sap. Bak in een pan de spekblokjes uit. Doe dan de gesnipperde ui en knoflook erbij en fruit deze even mee. Voeg dan de zuurkool, kerriepoeder en het sap van de mandarijntjes toe. Breng dit aan de kook, leg een deksel op de pan en laat het 15 minuten zachtjes koken. Voeg dan de mandarijntjes en de kaas toe. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er peper en de melk door. Roer tenslotte het zuurkoolmengsel door de aardappelpuree.

Donderdag

Broccoli met bacon
Gekookte aardappelen

750 gr. broccoli zie reclame
zout en nootmuskaat
2 uien
250 gr. bakbacon
30 gr. boter

-------------------------------------------------------

Maak de broccoli schoon en verdeel deze in roosjes. Snipper de uien fijn. Snijd de bacon in blokjes. Kook de broccoli met een beetje water, zout en een snufje nootmuskaat in 10 minuten beetgaar. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de uien goudbruin. Doe dan de bacon erbij en bak dit 5 minuten mee. Laat de broccoli uitlekken, doe deze in een schaal en schep de uien met de bacon erover.

Vrijdag

Spruitjes met spekjes
Gekookte aardappelen
Vlees van de reclame

750 gr. spruitjes zie reclame
50 gr. spekblokjes
1 ui
boter

--------------------------------------------

Maak de spruitjes schoon, was ze goed en kook ze in een pan met een beetje water en zout 15 minuten. Bak intussen de spekjes uit in een pan met een klein beetje boter. Snipper de ui en doe hem als de spekjes zijna uitgebakken zijn bij de spekjes. Giet de spruitjes af en meng deze door het spek-ui mengsel.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 19-01-2014
Hits: 1284
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
schnitzels, spaghetti, kerriezuurkoolstamppot, broccoli, spruitjes