Volg ons via
 
 

Weekmenu met reclame week 6 2014

weekmenu

Op Facebook heb ik een site waar leden zelf de allergoedkoopste lowbudget-recepten plaatsen. Ik zou jouw recepten ook graag willen. Of het hoeft zelfs geen recept te zijn, maar hoe jij bijv. de spruitjes nét iets anders maakt. Je hebt dan kans dat jouw recept ook in het weekmenu komt te staan. https://www.facebook.com/#!/groups/jullieeigengoedkoperecepten/

Maandag

Spruitjesstamppot met kaas
Rookworst zie reclame

600 gr. spruitjes zie reclame
1 kg aardappelen
1 dl bouillon
200 gr. jong belegen kaas
25 gr. boter
nootmuskaat
peper en zout

-----------------------------------------------------------

Snijd de geschilde aardappelen in stukken. Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Kook de aardappelen en de spruitjes in de bouillon in een pan in 20 minuten gaar. Snijd de kaas in kleine blokjes. Stamp de aardappelen en de spruitjes met de stamper tot een grove stamppot. Voeg de boter toe en roer de blokjes kaas erdoor. Warm de stamppot nog heel even goed door tot de kaas gaat smelten. Breng de stamppot op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat.

Dinsdag

Chinees varkensvlees met sperziebonen
Rijst

2 el sojasaus
1 el maizena
1 el suiker
zout en peper
400 gr. hamlappen zie reclame
5 el olie
500 gr. sperziebonen zie reclame

----------------------------------------------------

Snijd de hamlappen in blokjes. Roer in een kom de sojasaus, maizena, suiker, zout en peper door elkaar. Schep hier de blokjes vlees door en laat dit 15 minuten marineren. Maak de sperziebonen schoon en breek ze een keer doormidden. Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de blokjes vlees in 5 minuten rondom bruin. Schep dan de sperziebonen erdoor en giet er 1 1/2 dl water bij. Breng het geheel aan de kook en laat het gerecht in 15 minuten zachtjes gaar koken.

Woensdag

Aardappel-spinaziepuree
Gehaktballen zie gehaktreclame

1 kg aardappelen
600 gr. spinazie zie reclame
2 dl melk
25 gr. boter
nootmuskaat

---------------------------------------------------

Kook de aardappelen gaar. Maak de spinazie schoon, was deze en kook in een pan met het aanhangende water en een beetje zout 6 minuten. Laat de spinazie dan goed uitlekken. Maak de melk warm. Giet de aardappelen af, doe er de spinazie bij en stamp het fijn. Roer er dan de warme melk, nootmuskaat, peper en zout door.

Donderdag

Andijvie met eieren
Gekookte aardappelen

1 kg andijvie zie reclame
nootmuskaat
6 eieren
40 gr. boter
30 gr. bloem
2 dl melk

--------------------------------------------------------

Snijd de andijvie in reepjes en was deze. Kook de andijvie in 10 minuten beetgaar. Spoel dan af onder de koude kraan en laat de andijvie uitlekken. Kook de eieren 10 minuten en snijd ze daarna in kleine stukjes. Verhit de boter in een pan en roer er de bloem door. Giet beetje voor beetje de melk erdoor en blijf roeren tot je een gebonden saus hebt. Laat de saus 5 minuten zachtjes koken. Breng de saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Roer de stukjes ei en de andijvie door de saus.

Vrijdag

Broccolischotel
Kippenbouten zie reclame

750 gr. broccoli zie reclame
750 gr. aardappelen
2 grote tomaten

-----------------------------------------------------

Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in plakjes. Kook in een pan met een beetje water en zout de aardappelplakjes in 7 minuten. Giet ze dan af. Verdeel de broccoli in roosjes. Kook de roosjes in 5 minuten beetgaar. En laat ze dan uitlekken. Snijd de ontvelde tomaten in plakjes. Vet een ovenschaal in en leg hierin de aardappelplakjes. Verdeel de broccoli over de aardappelplakjes en dek af met de plakjes tomaat. Strooi de kaas erover en zet de schaal 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200C.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 02-02-2014
Hits: 1427
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
spruitjes, sperziebonen, spinazie, andijvie, broccoli