Volg ons via
 
 

Weekmenu week 49 2007

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag

  • Witte kool schotel met gehakt
750g aardappelen
peper
zout
nootmuskaat
1dl melk
2 theelepels kerrie
1kg witte kool
500g gehakt
1 prei
1 ui
2 tomaten
1 teentje knoflook
150g geraspte kaas
olie

  • Maak de kool schoon en snij hem in reepjes.
  • Maak de prei schoon en snijd hem in ringen.
  • Maak de ui schoon en snijd hem in stukjes.
  • Ontvel de tomaten en snijd ze in plakjes.
  • Pel de knoflook en pers hem uit.
  • Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar.
  • Verhit wat olie in een wok en roerbak hierin de kool, prei, ui, knoflook, peper en zout.
  • Verhit wat olie in een pan en bak hierin het gehakt rul en voeg wat peper en zout toe.
  • Vet een ovenschaal in.
  • Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de melk en nootmuskaat door.
  • Schep de helft van het gehakt in de ovenschaal, dan al de kool, dan de andere helft van het gehakt en als laatste de aardappelpuree.
  • Verdeel de tomaatplakjes over de aardappelpuree.
  • Strooi er de geraspte kaas over en zet de schotel 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Dinsdag

  • Kapucijners met kerrie
  • Rijst
1 blik kapucijners
350g gehakt half om half
1 eetlepel olie
2 uien
1 rode paprika
1 prei
100g champignons
1 eetlepel kerrie
zout
peper

  • Laat de kapucijners goed uitlekken.
  • Maak de uien schoon en snij ze in stukjes.
  • Maak de paprika schoon en snijd deze in smalle reepjes.
  • Maak de prei schoon en snij deze in ringen.
  • Maak de champignons schoon en snij deze in plakjes.
  • Verhit in een pan de olie en bak hierin het gehakt rul.
  • Voeg de uien toe en bak deze even mee.
  • Doe er dan de paprika, prei en champignons bij, bak dit 5 minuten mee en voeg dan de kerrie toe.
  • Meng er dan de kapucijners door.
  • Laat alles goed warm worden.
  • Maak het gerecht op smaak met peper en zout.
  • Lekker met rijst.
Woensdag

  • Hemel en Aarde
1kg aardappelen
1kg moesgoudrenetten
zout
suiker
8 plakken bloedworst
75g boter

  • Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar.
  • Schil de appels, schil ze, verwijder de klokhuizen en snijdt de appels in stukjes.
  • Kook de appels in een pan met een heel klein beetje water tot appelmoes.
  • Verhit de boter in een pan en bak hierin de plakken bloedworst aan beide kanten mooi bruin.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn en roer er de appelmoes door.
  • Breng de stamppot op smaak met zout en suiker.
  • Schep de hemel en aarde in een schaal en leg daar dakpansgewijs de plakken bloedworst op.
Donderdag

  • Koteletten
  • Sperziebonen
  • Gekookte aardappelen
4 varkenskoteletjes
peper
zout
60g boter
150g geraspte oude kaas
1 eetlepel mosterd
4 eetlepels koffieroom

  • Bestrooi de koteletjes met wat peper en zout.
  • Verhit de boter in een pan en bak hierin de koteletjes mooi bruin en gaar.
  • Vet een platte ovenschaal in.
  • Roer in een kom de geraspte kaas, mosterd en de koffieroom door elkaar.
  • Haal de koteletjes uit de pan en leg ze in de schaal.
  • Verdeel het kaasmengsel over de koteletjes en zet de schaal ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven tot de kaas goudgeel is.
Vrijdag

  • Aardappelpuree
  • Bietjes
  • Eieren
1kg aardappelen
zout
peper
nootmuskaat
1dl melk
4 eieren
500g gekookte bietjes
1 ui
15g boter
15g bloem
0,5dl bouillon
1 eidooier

  • Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar.
  • Breng in een pan water aan de kook en kook hierin de eieren 10 minuten.
  • Laat dan de eieren schrikken onder de koude kraan, pel ze en snijd ze in plakjes.
  • Ontvel de bietjes en snijd ze in dunne plakjes.
  • Maak de ui schoon en snipper deze.
  • Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de melk, peper en nootmuskaat door.
  • Vet een ovenschaal in en schep hierin de aardappelpuree.
  • Leg de bietenplakjes dakpansgewijs op de aardappelpuree en verdeel hier de plakjes ei over.
  • Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui glazig.
  • Roer er dan de bloem door en giet er beetje voor beetje de bouillon bij.
  • Blijf roeren tot er een gladde saus ontstaat en haal dan de pan van de hittebron.
  • Klop de eidooier door de saus en schep de saus over plakjes ei.
  • Leg een deksel op de schaal of dek de schaal af met een stuk aluminiumfolie.
  • Zet de schaal 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Voor goedkope recepten,kijk je bij:

http://groups.msn.com/Delow-budgetkeuken

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 03-12-2007
Hits: 1409
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
recept, eten, december