Volg ons via
 
 

Weekmenu met seizoensgroenten week 9

Huishoudschema

Maandag

Rode bietjes met creme fraiche
Gebakken aardappelen
Hamlapjes

500 gr. gekookte rode bieten
1 ui
2 1/2 dl creme fraiche
15 gr. boter

----------------------------------------------------

Ontvel de bieten en snijd ze in blokjes. Snipper de ui fijn. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui glazig. Voeg de bietjes toe en stoof deze een paar minuten mee. Roer dan de creme fraiche erdoor en breng het op smaak met peper en zout. Laat de groente goed warm worden, maar niet meer koken.

Dinsdag

Boerenkool met appels
Aardappelpuree
Saucijsjes

500 gr. gesneden boerenkool
2 uien
2 appels
citroensap
3 worteltjes
1 el ketjap asin
1/2 tl korianderpoeder
2 el olie

-------------------------------------------------------

Snipper de uien fijn. Schil de appels, snijd ze in stukjes en besprenkel ze met citroensap. Maak de worteltjes schoon en snijd ze in plakjes. Verhit de olie en fruit hierin de ui. Voeg dan de worteltjes toe en bak ze even mee. Doe dan de boerenkool erbij en roer de ketjap erdoor. Giet er een klein beetje water bij en laat de groenten zachtjes 8 minuten stoven. Voeg dan de appelstukjes erbij en laat het nog 2 minuten stoven.

Woensdag

Champignonrijst
Roerbakgroenten, erdoor of apart

200 gr. rijst
300 gr. varkenslapjes
50 gr. boter
1 ui
250 gr. champignons

------------------------------------------------------

Snijd het vlees in blokjes en bestrooi het met zout en peper. Snipper de ui fijn. Snijd de champignons in plakjes. Kook de rijst. Als de rijst gaar is, giet dan af en laat hem uitlekken. Verhit de boter en bak hierin het vlees mooi bruin. Voeg de ui toe en laat dit alles in 15 minuten gaar worden. Voeg dan de champignons erbij en bak deze 5 minuten mee. schep de gare rijst door het ui-champignonmengsel. Breng op smaak met peper en zout.

Donderdag

Aardappel-knolselderijpuree
Hachee

1 kg aardappelen
1 knolselderij
verse bladselderij
boter
1 dl melk
nootmuskaat
75 gr. cashewnoten
75 gr. geraspte belegen kaas

----------------------------------------------------

Schil de aardappelen en de knolselderij, was ze en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen samen met de knolselderij in een pan met een beetje water en zout gaar. Knip de selderij fijn. Hak de cashewnoten fijn en meng deze met de geraspte kaas. Vet een ovenschaal in. Giet de aardappelen met de knolselderij af, stamp het fijn en voeg de melk, selderijgroen, peper, zout en nootmuskaat toe en schep de puree in de ovenschaal. Strooi de geraspte kaas met de cashewnoten erover en zet het gerecht 30 minuten in een voorverwarmde oven.

Vrijdag

Paksoi-ovenschotel

750 gr. aardappelen
400 gr. rundergehakt
15 gr. boter
1 ui
1 knoflookteentje
500 gr. paksoi
zout en peper
2 tl kerriepoeder
100 gr. geraspte kaas

-----------------------------------------------------

Snijd de geschilde aardappelen in plakjes, kook ze 5 minuten en laat ze uitlekken. Snipper de ui en het knoflookteentje. Maak de paksoi schoon en snijd ze in reepjes. Verhit de boter en bak hierin het gehakt rul. Voeg dan de ui, knoflook, zout, peper en kerriepoeder toe en bak dit een paar minuten. Voeg dan de paksoi toe en bak dit enkele minuten mee. Vet een ovenschaal in en schep hierin het gehakt-paksoimengsel en verdeel de aardappelschijfjes hierover. Bestrooi de schotel met geraspte kaas en zet deze 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180C.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 23-02-2014
Hits: 1514
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
bietjes, boerenkool, champignonrijst, knolselderij, paksoi