Volg ons via
 
 

Weekmenu met seizoensgroenten week 10 2014

weekmenu

Maandag

Macaroni met broccoli

200 gr. spekblokjes
1 teentje knoflook
350 gr. broccoli
350 gr. macaroni
1 dl slagroom
35 gr. geraspte Parmezaanse kaas

----------------------------------------------

Pers het knoflookteentje uit. Maak de broccoli schoon, verdeel het in roosjes, wassen en laten uitlekken. Kook de macaroni beetgaar en laat uitlekken. Bak de spekblokjes uit en fruit hierin even de knoflook. Doe er dan de broccoli bij en laat 10 minuten zachtjes smoren. Schep dan de macaroni en de slagroom door de broccoli. Laat alles goed warm worden en bestrooi dan met de kaas.

Dinsdag

Chili kapucijners
Rijst

500 gr. gehakt
1 el olie
2 rode paprika's
2 uien
1 blikje tomatenpuree
1 el chilipoeder
zout en peper
1 blik kapucijners

-------------------------------------------------

Snijd de paprika's in reepjes. Snipper de uien fijn. Laat de kapucijners uitlekken. Verhit de olie in een pan en bak hierin het gehakt rul. Voeg de uien en paprika toe en laat deze even meebakken. Roer dan de tomatenpuree, chilipoeder, peper en zout toe. Schep de kapucijners erdoor en laat het gerecht goed warm worden.

Woensdag

Aardappelen en prei uit de wok

1 kg aardappelen
1 kg prei
300 gr. ham
200 gr. belegen kaas
2 el olie
4 el gehakte peterselie

----------------------------------------

Snijd de geschilde aardappelen in plakjes. Kook de plakjes 5 minuten en laat ze uitlekken. Maak de prei schoon, snijd ze in ringetjes en was ze. Snijd de ham en kaas in blokjes. Verhit de olie in de wok en bak hierin de aardappelplakjes mooi bruin. Doe dan de prei erbij en roerbak dit 10 minuten. Roer dan de ham en kaas erdoor en breng het op smaak met peper en zout. Bestrooi het met peterselie.

Donderdag

Griekse rijst

2 el boter
1 ui
1 teentje knoflook
200 gr. champignons
4 saucijsjes
400 gr. rijst
klein blikje gepelde tomaten
klein blikje doperwtjes
1 rode paprika

--------------------------------------------------

Kook de rijst. Snipper de ui fijn. Pers het knoflookteentje uit. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de paprika in kleine reepjes. Snijd de saucijsjes in plakken. Verhit de boter en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg dan de champignons en de plakken saucijsjes toe en laat dit meebakken tot de plakken saucijsjes gaar zijn. Voeg dan de inhoud van het blikje tomaten met het sap toe. Druk met een houten lepel de tomaten iets kleiner. Laat dit 5 minuten zachtjes sudderen. Giet de rijst af en schep dit door het ui-tomatenmengsel. Voeg ook de reepjes paprika en de uitgelekte doperwtjes toe. Laat alles goed warm worden.

Vrijdag

Rode kool met spekjes
Gekookte aardappelen
Lapje vlees

1 kg rode kool
1 ui
50 gr. spekblokjes
1 dl rode wijn of bouillon
zout en peper
kaneel
snufje suiker
1 el azijn
1 appel

------------------------------------------------------

Schaaf de rode kool en snipper de ui. Bak het spek langzaam uit en bak dan de ui mee tot die glazig ziet. Voeg de rode kool, de wijn of bouillon, een beetje zout en peper, iets kaneel en een snufje suiker toe. Laat de rode kool 25 minuten zachtjes koken. Schil de appel en snipper hem fijn. Roer de appel met de azijn door de rode kool en laat het geheel goed warm worden.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 02-03-2014
Hits: 1681
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
macaroni, chili kapucijners, prei, rijst, rode kool