Volg ons via
 
 

Weekmenu week 11 2014

weekschema

Weekmenu week 11
-------------------------
Maandag

Gehaktbal met abrikozen-rozemarijnsaus

1 kg aardappelen, geschild en in stukken
2 el olijfolie
4 gehaktballen
1 ui, in ringen
2 el abrikozenjam
2 plakken ontbijtkoek, in blokjes
1 takje rozemarijn
500 gr. panklare spruiten

------------------------------------------------------------

Kook de aardappelen in 20 min. gaar.
Verhit in een braadpan de olijfolie. Bak de gehaktballen rondom bruin aan en neem ze uit de pan. Fruit de uiringen in het bakvet. Voeg de abrikozenjam met ca. 200 ml water, de ontbijtkoek en de rozemarijn toe.
Leg de gehaktballen terug in de pan en stoof ze met de deksel op de pan in 15 min. gaar.
Voeg zout en peper naar smaak toe. Kook intussen de spruiten in weinig water met zout in 8-10 min. beetgaar.
Verdeel de gehaktballen met aardappelen en saus over 4 borden en serveer met de spruitjes.
Dinsdag

Tagliatelle met kipfilet

2 el olijfolie
4 kipfilets
1 ui, gesnipperd
1 blik tomatenblokjes 400 gr.
1 potje rode pesto 100 gr.
300 gr. tagliatelle
75 gr. rucola

-----------------------------------------------------------

Verhit in een braadpan de olijfolie. Bestrooi de kipfilets met zout en peper en bak ze bruin aan.
Neem ze uit de pan en fruit de ui in het bakvet. Voeg de tomatenblokjes, de pesto en de kip weer toe en stoof de kipfilet in 10 min. zachtjes gaar.
Kook de tagliatelle in ruim water met zout beetgaar. Verdeel de tagliatelle met de pestokip over 4 borden. Bestrooi met de rucola.
Woensdag

Aardappeltjes
Sperziebonen
Saucijsjes

4 el olijfolie
4 rundersaucijzen
700 gr. sperziebonen, schoongemaakt
1 ui, gesnipperd
75 gr. bacon, in reepjes
700 gr. aardappelpartjes
3 el peterselie, fijngehakt
3 el zwarte olijven

----------------------------------------------------

Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de rundersaucijzen in 15 min. bruin en gaar.
Kook de sperziebonen in 8 min. beetgaar.
Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de ui met de bacon 2 min.
Voeg de aardappeltjes toe en bak ze in 8 min. goudbruin en gaar.
Schep er de peterselie met zout en peper naar smaak door. Giet de sperziebonen af en schep er de olijven met zout en peper naar smaak door. Verdeel de aardappeltjes met het vlees over 4 borden en serveer met de boontjes.
Donderdag

Risotto met zalmfilet en snijbonen

60 gr. roomboter
1 sjalot, fijngesnipperd
300 gr. risotto
100 ml droge witte wijn
750 ml visbouillon
300 gr. snijbonen, diepvries
4 zalmfilets met huid
25 gr. rucola

----------------------------------------------------

Smelt in een hapjespan 20 g boter. Fruit de sjalot. Schep de risotto erdoor en bak tot de korrels glanzen en glazig zijn.
Schenk de wijn erbij en laat de rijst de wijn opnemen. Voeg een flinke scheut bouillon toe en laat de rijst ook de bouillon zachtjes kokend opnemen. Roer regelmatig en voeg nieuwe bouillon toe als de vorige bijna helemaal is opgenomen.
Kook de rijst in 15-20 min. gaar.
Voeg na 10 min. de snijbonen toe.
Neem de risotto van het vuur en roer 20 g boter met zout en peper naar smaak door de rijst. Laat de risotto 5 min. afgedekt rusten.
Smelt in een koekenpan de resterende 20 g boter. Bestrooi de zalmfilets met zout en peper en bak ze op de huid 4 min.
Keer de zalm en bak nog 1-2 min. tot de zalm vanbinnen rosé of naar wens gaar is.
Schep de risotto in 4 diepe borden. Garneer met de rucola en leg er de zalmfilet bij. Lekker met een partje citroen.
Vrijdag

Aardappel-kaasgratin

2 eieren
100 ml slagroom
700 gr. koelverse aardappelschijfjes
100 gr. geraspte oude kaas
4 el olijfolie
2 sneden volkoren brood, in blokjes
100 gr. slamelange
1 el rodewijnazijn
2 el walnoten, gebroken
ovenschaal 1,5 liter, ingevet

-------------------------------------------------------

Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Klop in een schaal de eieren met de slagroom los. Schep er de aardappelschijfjes en de kaas door. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Verdeel de aardappelschijfjes met het ei-roommengsel over de ovenschaaltjes of -schaal. Bak de gratins in ca. 35 min. goudbruin en gaar.
Verhit in een koekenpan 1 el olijfolie en bak de broodblokjes krokant.
Bestrooi ze met zout en peper en bak nog kort. Maak de slamelange aan met de resterende 3 el olijfolie, de azijn en zout en peper naar smaak. Hussel er de croutons en walnoten door. Serveer de gratins met de salade.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 09-03-2014
Hits: 1820
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
tagliatelle, snijbonen, sperziebonen, spruiten