Volg ons via
 
 

Weekmenu week 12 2014

weekmenu

Maandag

Jachtschotel met bruine bonen

300 gr. schouderkarbonade
1 laurierblad
1 kg aardappelen
melk
nootmuskaat
1 grote pot bruine bonen
peper en zout

----------------------------------------------------

Snijd de schouderkarbonade zonder bot in stukjes en bestrooi met peper en zout. Stoof het vlees in de boter en wat water met 1 laurierblad in 30 minuten gaar. Kook de aardappelen gaar en maak er met hete melk, nootmuskaat en zout een puree van. Verwarm de pot bruine bonen en meng ze door de puree. Doe in een schaal een laag aardappelpuree, daarop het vlees en dek dit af met de rest van de puree. Zet de schaal eventueel onder de grill voor een bruin korstje.

Dinsdag

Sperziebonen met geprakt ei
Gebakken aardappelen
Vlees van de reclame

750 gr. sperziebonen
zout en peper
1 ei
10 gr. boter
1 eidooier
1 dl koffieroom
1 el peterselie

---------------------------------------------------

Maak de sperziebonen schoon, breek ze doormidden en kook ze in 20 minuten gaar. Kook het ei 10 minuten en prak het daarna fijn. Laat in een pan de boter smelten, roer er de eidooier en de koffieroom door en verwarm dit tot het licht gebonden is, maar laat het niet koken. Breng het sausje op smaak met wat zout en peper. Giet de sperziebonen af en doe ze in een schaal. Giet het sausje over de sperziebonen en bestrooi het met het geprakte ei en de peterselie.

Woensdag

Macaroni met spinazie en ham

400 gr. macaroni
1 kg spinazie
20 gr. boter
15 gr. bloem
2 dl melk
1 ei
150 gr. gekookte ham in plakken
150 gr. belegen kaas in plakken
2 el geraspte kaas
boter

-------------------------------------------------------

Kook de macaroni en laat uitlekken. Maak de spinazie schoon, was deze en kook de spinazie 5 minuten in een pan met het aanhangende water en een snufje zout. Laat dan goed uitlekken en snijd de spinazie wat kleiner. Verhit de boter, roer de bloem erdoor en giet beetje voor beetje de melk erdoor. Laat de saus even koken en haal dan de pan van het vuur. Klop het ei los en giet dit in een klein straaltje bij de saus. Voeg wat peper en zout toe en roer er de spinazie door. Vet een ovenschaal in en leg laag om laag macaroni, ham, kaas, spinazie, ham, kaas en macaroni. Bestrooi de macaroni met de geraspte kaas. Zet de schotel 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200C.

Donderdag

Bloemkool in tomatensaus
Aardappelpuree
Karbonades

1 bloemkool
1 teentje knoflook
4 tomaten
1 dl bouillon
1 ui
2 el olie
peper en zout

-----------------------------------------------------

Verdeel de schoongemaakte bloemkool in roosjes, was deze en laat ze uitlekken. Hak de ui en knoflook fijn. Snijd de ontvelde tomaten in stukjes. Verhit de olie en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg dan de tomaten en bloemkool toe en bak dit even mee. Roer de bouillon erdoor en laat het zachtjes stoven tot het beetgaar is. Breng op smaak met zout en peper.

Vrijdag

Spaghetti met kerriesaus
Gemengde salade

400 gr. spaghetti
50 gr. boter
1 ui
2 tl kerriepoeder
40 gr. bloem
4 dl melk
zout en peper
100 gr. ham
1 klein blikje doperwten

------------------------------------------------------

Snijd de ui klein. Snijd de ham in kleine blokjes. Laat de doperwten uitlekken. Kook de spaghetti. Verhit de boter en bak hierin de ui lichtbruin. Voeg de kerrie toe en bak deze even mee. Roer de bloem erdoor en giet beetje voor beetje de melk erbij. Blijf roeren tot er een mooi gebonden saus ontstaat. Maak de saus op smaak met peper en zout. Roer de ham en doperwten door de kerriesaus. Giet de spaghetti af, laat deze even uitlekken en doe de spaghetti in een schaal. Schep de saus over de spaghetti.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 16-03-2014
Hits: 1780
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
bruine bonen, sperziebonen, macaroni, bloemkool, spaghetti