Volg ons via
 
 

Weekmenu week 13 2014

weekmenu

Maandag

Hongaarse schnitzels
Rijst
Doperwten

4 schnitzels
100 gr. boter
zout en peper
2 uien
30 gr. bloem
1 blikje tomatenpuree
1 el paprikapoeder
4 dl bouillon van een blokje
1 dl koffieroom

---------------------------------------------------

Strooi zout en peper over de schnitzels. Snipper de uien. Verhit de boter in een pan en bak hierin de schnitzels mooi bruin. Haal dan het vlees uit de pan en bak in het achtergebleven bakvet de uien. Roer de bloem, tomatenpuree en paprikapoeder erdoor. Voeg beetje voor beetje de bouillon erbij. Laat het sausje enkele minuten koken en voeg dan de koffieroom toe. Leg de schnitzels in het sausje en laat het vlees warm worden. Leg de schnitzels op een schaal, giet er een gedeelte van de saus over en geef de rest er apart bij.

Dinsdag

Hamburgers met ananas
Gekookte aardappelen
Sperziebonen

1ui
1 teentje knoflook
100 gr. champignons
boter
300 gr. gehakt half om half
1 ei
1 sneetje oud brood
zout en peper
4 ananasschijven
4 plakken kaas

---------------------------------------------------

Snipper ui en knoflook fijn. Snijd de champignons heel klein. Verhit wat boter in een pan en fruit hierin de ui, knoflook en champignons bruin. Snijd de korst van het brood en verkruimel de boterham. Doe het gehakt in een kom en meng er het champignonmengsel, ei, brood, zout en peper door. Vorm van het gehaktmengsel 4 platte burgers. Verhit wat boter in een pan en bak hierin de hamburgers aan beide kanten mooi bruin. Draai dan het vuur wat lager en laat de hamburgers in 10-15 minuten zachtjes gaar bakken. Leg dan de hamburgers op een ovenrooster en leg op elke hamburger een ananasschijf en een plak kaas en laat de kaas onder een hete grill kleuren.

Woensdag

Andijvie in kerriesaus
Gekookte aardappelen
Vlees

1 kg andijvie
50 gr. boter
1 ui
2 tl kerriepoeder
40 gr. bloem
2 dl melk
zout en peper

--------------------------------------------------

Snijd de andijvie in reepjes en was deze. Kook de andijvie met het aanhangende water in 10 minuten gaar. Snipper de ui heel fijn. Verhit de boter en bak hierin de ui lichtbruin. Voeg de kerrie toe en bak deze even mee. Roer de bloem erdoor en giet beetje voor beetje de melk erbij. Blijf roeren tot er een mooi gebonden saus ontstaat. Maak de saus op smaak met peper en zout. Laat de andijvie goed uitlekken in een vergiet en schep deze dan door de kerriesaus. Laat het groentegerecht goed warm worden.

Donderdag

Witlof met hamragout
Aardappelpuree

witlof
1 ui
35 gr. boter
5 el bloem
2 dl melk
2 dl bouillon
200 gr. ham in dikke plakken
4 augurken
1 tl mosterd
peper, zout, paprikapoeder

------------------------------------------------------

Fruit de kleingesneden ui in de boter. Voeg 5 el bloem toe en warm dit goed door. Giet er bij gedeelten onder goed roeren de melk en bouillon bij. Roer er de in blokjes gesneden ham, kleingesneden augurken en mosterd door. Warm de ragout goed door en maak hem op smaak met peper, zout en paprikapoeder.

Vrijdag

Paprikaburger
Penne rigate
ijsbergsla met tuinkruiden

300 gr. penne rigate
2 uien
3 el olijfolie
4 paprikaburgers
1/2 el paprikapoeder
200 gr. ijsbergsla met tuinkruiden
1 zakje sladressing komkommer-dille

---------------------------------------------------

Kook de penne beetgaar volgens de aanwijzingen. Pel en snipper de ui. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de paprikaburgers op matig hoog vuur in 6-8 minuten mooi bruin en gaar, keer ze regelmatig. Leg de paprikaburgers op een warm bord en houd ze warm. Fruit de uien met de paprikapoeder in het bakvet in 3 minuten zachtjes gaar. Roer er 200 ml water door en laat de jus nog 5 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout en peper. Meng in een slaschaal de ijsbergsla met de dressing. Giet de pasta af en meng de jus erdoor. Verdeel de penne over 4 diepe borden en leg de paprikaburger erop. Geef de salade er apart bij.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 23-03-2014
Hits: 1594
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
schnitzels, hamburgers, andijvie, witlof, paprikaburger