Volg ons via
 
 

Weekmenu week 14 2014

weekmenu

Maandag

Witlofstamppot met kaas
Braadworst

500 gr. witlof
1 kg aardappelen
1 appel
1 blikje ananasstukjes op sap
200 gr. belegen kaas
1 tl tijm
25 gr. boter
creme fraiche
peper en zout

--------------------------------------------------------

Snijd de schoongemaakte witlof in reepjes. Snijd de appels in blokjes. Snijd de kaas in blokjes. Kook de aardappelen gaar. Verhit de boter in een pan en voeg de witlof, appelblokjes en ananasstukjes toe en bak deze 5 minuten mee. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de creme fraiche door. Laat de aardappelpuree al omscheppend warm worden. Schep het witlof-appelmengsel en de kaasblokjes door de aardappelpuree. Serveer samen met braadworst.

Dinsdag

Kaaspannenkoeken

250 gr. belegen kaas in plakjes
150 gr. zelfrijzend bakmeel
2 eieren
2 1/2 dl melk
50 gr. boter
zout en peper

----------------------------------------------------

Zeef boven een kom het zelfrijzend bakmeel. Klop de melk, eieren, zout en peper erdoor. Blijf roeren tot dat er een glad beslag ontstaat zonder klontjes. Verhit wat boter in een pan. Schep met een pollepel wat van het beslag in een pan en bak de pannenkoek een paar minuten. Leg er wat plakjes kaas op en bak nog een paar minuten. Keer de pannenkoek en bak het nog een paar minuten totdat hij bruin en gaar is. Laat de pannenkoek op een bord glijden en houd hem warm. Bak van de rest van het beslag nog 7 pannenkoeken.

Woensdag

Kipfilet met ananas en pindakaas
Rijst

4 kipfilets
peper en zout
50 gr. boter
4 schijven ananas
4 el pindakaas
2 el ketjap
mespuntje sambal

-----------------------------------------------------

Bestrooi 4 kipfilets met peper en zout en bak ze in de boter in 15-20 minuten bruin. Leg de kipfilets op een voorverwarmde schaal. Bak de schijven ananas in de pan en leg ze op de kip. Doe 4 el pindakaas, het ananassap, ketjap en sambal in de pan, warm dit goed door en giet het over de kip.

Donderdag

Komkommer in kerriesaus
Aardappelen
Gehaktballen

gehaktballen
750 gr. komkommer
1 el boter
zout en peper
20 gr. boter
1 ui
2 tl kerrie
20 gr. bloem
2 1/2 dl melk

--------------------------------------------------

Was de komkommer, snijd deze in de lengte doormidden en snijd dan die helften in blokjes. Verhit 1 el boter in een pan, voeg de komkommer met wat zout en peper toe en laat dit 10 minuten zachtjes smoren. Haal de komkommerstukjes met een schuimspaan uit de pan en laat deze goed uitlekken. Snipper de ui fijn. Verhit 20 gr. boter in een pan en fruit hierin de ui met de kerrie. Roer er dan de bloem door en beetje voor beetje de melk. Blijf roeren tot je een gebonden saus hebt. Laat de komkommerstukjes warm worden in de saus.

Vrijdag

Hamlapjes in mosterdsaus
Aardappelpuree
Doperwtjes

500 gr. hamlappen
2 uien
2 teentjes knoflook
100 gr. zilveruitjes
2 el olie
2 el mosterd
1 tl kerriepoeder
1 1/2 dl bouillon
1 el koffieroom
75 gr. rozijnen
peper en zout

----------------------------------------------------

Snijd het vlees in blokjes en bestrooi ze met peper en zout. Snipper de uien klein. Pers de knoflookteentjes uit. Laat de uitjes uitlekken. Laat de rozijnen even wellen in warm water en laat ze dan uitlekken. Bak het vlees mooi bruin in de olie en voeg dan de uien en knoflook toe. Bak deze even mee. Doe dan de mosterd, kerriepoeder en zilveruitjes erbij. Schenk de bouillon erbij en laat het zachtjes 20 minuten stoven. Roer dan de koffieroom en rozijnen erdoor. Laat het goed warm worden en breng op smaak met peper en zout.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 30-03-2014
Hits: 1896
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
witlof, kaaspannenkoeken, kipfilet, komkommer, hamlappen