Volg ons via
 
 

Koken met aanbiedingen week 21 2014

Weekmenu van de aanbiedingen

Heb je voortaan graag een weekmenu rond € 25.00 gemaakt door een budget-coach, kijk dan bij:



https://www.facebook.com/groups/meerdoenmetmindergeld/

 

Maandag

Sperziebonen met kerrie



Gekookte aardappelen



Gepaneerde varkensschnitzels  http://tinyurl.com/pjfqh6o

500 gr. sperziebonen http://tinyurl.com/q28xkko



1 ui



2 tl kerriepoeder



30 gr. boter

---------------------------------------------------

Snipper de ui fijn. Kook de schoongemaakte sperziebonen in 15-20 minuten gaar. Verhit ondertussen in een pan de boter en fruit hierin de ui met de kerriepoeder een paar minuten. Giet de sperziebonen af en doe ze in een schaal. Schep het ui-kerriemengsel erover.

Dinsdag

Rijst met shoarmavlees

500 gr. shoarmavlees http://tinyurl.com/otjuyo5



boter



2 tomaten



1 rode paprika  http://tinyurl.com/q2dnudp



1 prei  http://tinyurl.com/pru6kny



400 gr. witte rijst



1 blikje mais



1 ui

-------------------------------------------------------

Snijd de ontvelde tomaten in stukjes. Snijd de paprika in stukjes. Snijd de prei in ringetjes. Laat de mais uitlekken. Kook de rijst. Verhit wat boter in een pan en bak hierin het vlees bruin en gaar. Voeg dan de tomaten, paprika, prei en mais toe en bak dit even mee. Geef de rijst er apart bij.

Woensdag

Franse worteltjes



Aardappelpuree



Hamlappen  http://tinyurl.com/p4re7zl

500 gr. worteltjes



50 gr. boter



1 ui



mespunt tijm



zout en peper



1 tl suiker

-----------------------------------------------

Maak de worteltjes schoon en snijd ze in dunne plakjes. Snipper de ui fijn. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui met de tijm, wat zout, peper en suiker 5 minuten. Voeg dan de worteltjes toe. Draai het vuur wat lager, leg een deksel op de pan en laat de worteltjes 20 minuten zachtjes stoven.

Donderdag

Kapucijners met witlof



Rijst

1 blik kapucijners



350 gr. witlof http://tinyurl.com/p32lpcw



1 ui



100 gr. spekblokjes



1 rode paprika http://tinyurl.com/q2dnudp



100 gr. belegen kaas

-------------------------------------------------------

Laat de kapucijners uitlekken. Maak de witlof schoon, snijd ze in reepjes, was ze en laat ze uitlekken. Snipper de ui fijn. Snijd de paprika in kleine reepjes. Snijd de kaas in blokjes. Bak in een grote pan de spekblokjes uit, voeg dan de ui toe en fruit deze even. Voeg dan de witlof en de paprika toe en bak dit 5 minuten mee. Schep dan de kapucijners en blokjes kaas erdoor. Laat het gerecht goed warm worden.

Vrijdag

Spaghetti met hamsaus



Gemengde salade

400 gr. spaghetti



1 ui



1 teentje knoflook



100 gr. champignons



1 el olie



200 gr. ham  http://tinyurl.com/qxfm786



2 el gehakte basilicum



1 dl koffieroom



75 gr. Parmezaanse kaas

-----------------------------------------------------

Snipper de ui en het knoflookteentje fijn. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de ham in blokjes. Kook de spaghetti. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook glazig. Voeg de champignons toe en bak deze even mee. Roer dan de hamblokjes, basilicum, koffieroom en kaas erdoor. Breng de saus op smaak met peper en zout. Laat de spaghetti uitlekken en doe deze in een schaal. Schep de hamsaus over de spaghetti.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 18-05-2014
Hits: 1713
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
sperziebonen, shoarma, worteltjes, kapucijners, spaghetti