Volg ons via
 
 

Weekmenu met seizoensgroente week 40

Weekmenu week 40 | Met seizoensgroenten kun je dagelijks voor 3 tot 5 euro een gezonde en voedzame maaltijd bereiden.

Maandag 
Broccoli met ham 
Gekookte aardappelen

750 gr. broccoli
nootmuskaat 
2 uien
2 el boter
250 gr. gekookte ham 
gekookte aardappelen
Totaal 

Snijd van de broccoli het onderste stukje van de stronk af en verwijder de blaadjes. Als de stronken lang zijn snijd deze dan in stukjes. Zet deze stukjes op in water met zout en kook ze 3 minuten. Was ondertussen de broccoli, doe ze bij de stronkjes en laat nog 10-15 minuten koken tot ze gaar zijn. Snipper de ui fijn. Snijd de ham in blokjes. Verhit de boter in een pan en bak hierin de uien glazig. Laat dan de hamblokjes bij de uien warm worden. Giet de broccoli af en meng er wat nootmuskaat door. Schep het ui-hammengsel met het vet door de broccoli. Lekker met gekookte aardappelen.
********************
Dinsdag 

Champignonrijst

200 gr. rijst
300 gr. varkenslapjes
50 gr. boter
1 ui 
250 gr. champignons
zout en peper 
Totaal 

Snijd het vlees in blokjes en bestrooi met zout en peper. Snipper de ui fijn. Snijd de champignons in plakjes. Kook de rijst gaar. Giet dan af en laat hem uitlekken. Verhit de boter in een pan en bak hierin het vlees mooi bruin. Voeg de ui toe en laat dit alles in 15 minuten gaar worden. Voeg dan de champignons erbij en bak deze 5 minuten mee. Schep de gare rijst door het ui-champignonmengsel.Breng het op smaak met peper en zout.
********************
Woensdag
Chinese kool stamppot

1 kg aardappelen
zout en peper 
nootmuskaat 
1 dl melk 
1 ui 
2 teentjes knoflook 
1 Chinese kool
1 zakje nasikruiden
150 gr. spekblokjes 

Totaal

Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar. Maak de ui schoon en snipper deze. Pel de knoflookteentje en pers ze uit. Maak de kool schoon, snijd deze in reepjes, was ze en laat ze goed uitlekken. Laat de nasikruiden wellen in 1 deciliter warm water. Bak in een pan de spekblokjes ui en fruit hierin eventjes de ui en knoflook. Voeg de nasikruiden toe en laat deze een paar minuten meebakken. Voeg dan de kool toe en laat deze ook een paar minuten meebakken. Giet de aardappelen af, roer er peper, nootmuskaat en de melk door. Schep het koolmengsel door de aardappelpuree. Laat de stamppot goed warm worden.
********************
Donderdag
Ovenschotel met worst en courgette

1 kg aardappelen 
250 gr. Chorizo worst
1 rode ui in dunne ringen 
5 takjes verse tijm, blaadjes gerist
2 courgettes in dunne plakjes 
1 bekertje slagroom 125 ml 
Totaal 

Kook de aardappelen gaar. Giet af, laat een beetje afkoelen en snijd in dunne plakjes. Verwarm de oven voor op 200C. Snijd de worst in dunne plakjes. Bedek de ovenschaal met een laagje aardappel, een laagje worst, uienringen, tijm en courgette. Bestrooi royaal met peper. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met een laagje aardappel. Schenk de slagroom erover en dek af met aluminiumfolie. Bak de schotel in het midden van de oven in 40 minuten goudbruin en gaar. Verwijder na 20 minuten de folie.
********************
Vrijdag
Knolselderij met wortel 
Aardappelpuree
Vlees van de aanbieding

250 gr. knolselderij 
250 gr. wortels 
zout 
mespunt suiker 
1 el azijn 
1 el gehakte peterselie 
aardappelpuree 
vlees van de aanbieding 


Snijd de knolselderij in plakken, schil ze en snijd ze in blokjes. Schrap de wortels en snijd ze in plakjes. Breng in een pan een beetje water, zout, suiker en azijn aan de kook en doe hierin knolselderijblokjes en wortelplakjes. Draai de hittebron wat lager, leg een deksel op de pan en laat de groenten in ongeveer 20 minuten zachtjes gaar koken. Giet dan de groente af en strooi er de peterselie over. Lekker met aardappelpuree

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 28-09-2014
Hits: 1569
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
weekmenu met seizoensgroente week 40, broccoli, champignons, chinese kool, knolselderij, courgettes