Volg ons via
 
 

Weekmenu week 4 2007

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag

  • Spruitjes met aardappelen
  • Schnitzels
500g aardappelen
1 kg spruiten
100g blanke hazelnoten
1dl melk
zout
peper
2 eetlepel mosterd
4 eetlepels gehakte selderij
boter

  • Schil de aardappelen, was ze en snijdt ze in stukjes.
  • Maak de spruiten schoon en was ze.
  • Hak de hazelnoten fijn.
  • in een pan met een beetje water en zout de aardappelen gaar.
  • Kook in een andere pan met een beetje water en zout de spruitjes beetgaar.
  • Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de melk, peper, zout, mosterd en selderij door.
  • Giet de spruitjes af en laat ze op een vergiet even uitlekken.
  • Vet een ovenschaal in en doe hierin de spruitjes.
  • Schep de aardappelpuree op de spruitjes, bestrooi het met de hazelnoten en leg hier en daar een klontje boter.
  • Zet de schaal 15 minuten in een voorverwarmde oven.
Dinsdag

  • Macaroni met gehakt
350g macaroni
2 uien
1 teentje knoflook
1 rode paprika
300g gehakt
1 eetlepel olie
1 blikje tomatenpuree
1 eetlepel paprikapoeder
0,5dl bouillon
0,5 bekertje creme fraiche
100 geraspte kaas

  • Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat deze dan uitlekken.
  • Maak de uien schoon en snipper deze.
  • Pel het knoflookteentje en hak hem fijn.
  • Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine reepjes.
  • Verhit in een pan de olie en bak hierin het gehakt rul.
  • Voeg dan de uien en knoflook toe en bak deze even mee.
  • Doe er dan de paprika, het paprikapoeder wat peper en zout bij en laat dit een paar minuten bakken.
  • Roer er dan de tomatenpuree, bouillon en creme fraiche door, meng alles goed door elkaar en laat het heel even koken.
  • Schep dan de macaroni erdoor en laat alles goed warm worden.
  • Geef de geraspte kaas er apart bij.
Woensdag

  • Prei-kerrie stamppot
1kg aardappelen
zout
peper
nootmuskaat
1dl melk
125g spekblokjes
750g prei
1 ui
1 teentje knoflook
300g kipfilet
1,5 eetlepel kerrie

  • Maak de prei schoon, snijd ze in ringen, was deze en laat ze uitlekken.
  • Pel de ui en knoflook en snipper deze.
  • Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi ze met een beetje peper en zout.
  • Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar.
  • Bak in een pan de spekblokjes uit, voeg de kipfilet toe en bak deze 10 minuten zachtjes mee.
  • Voeg dan de kerrie, ui en knoflook toe en bak deze een paar minuten mee.
  • Doe dan de prei erbij en laat dit nog 5 minuten bakken.
  • Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de melk, peper en nootmuskaat door.
  • Schep het spek-preimengsel door de aardappelpuree
Donderdag

  • Aardappel-tomatenpuree met worst
1kg aardappelen
zout
peper
50g boter
600g verse worst
2 peren
1 blik tomatenblokjes
2 eetlepels gehakte bieslook

  • Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met en beetje water en zout gaar.
  • Verhit de boter in een pan en bak hierin de verse worst in ongeveer 20 minuten mooi bruin en gaar.
  • Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijdt ze in partjes.
  • Besprenkel de partjes peer met citroensap en bak ze de laatste 10 minuten met de verse worst mee.
  • Laat de tomatenblokjes uitlekken, maar vang het sap op.
  • Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er zoveel tomatensap bij tot er een smeuïge aardappelpuree ontstaat.
  • Schep de tomatenblokjes en de bieslook erdoor en breng de puree op smaak met peper en zout.
  • Schep de aardappel - tomatenpuree in een schaal en leg er de gebakken partjes peer en de verse worst op.
Vrijdag

  • Edammer bloemkool
  • Gebakken aardappelen
  • Kabeljauwfilet
1 bloemkool
zout
3 eieren
¼ dl koffieroom
150g geraspte oude Edammer kaas
30g bloem
2dl melk
peper
paprikapoeder
aromazout

  • Maak de bloemkool schoon, verdeel deze in kleine roosjes en was de roosjes.
  • Kook de bloemkoolroosjes in een pan met een beetje water en zout in ongeveer 10 minuten beetgaar.
  • Laat dan de bloemkoolroosjes goed uitlekken.
  • Roer in een kom de eieren los met de koffieroom en 100 gram van de kaas.
  • Roer de bloem en de melk erdoor en breng dit mengsel op smaak met peper, zout en aromazout.
  • Vet een oven schaal in en leg hierin de bloemkoolroosjes.
  • Giet het eimengsel erover en bestrooi het geheel met de rest van de kaas.
  • Zet de schaal 35 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
  • Lekker met gebakken aardappelen.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 21-01-2007
Hits: 815
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig