Volg ons via
 
 

Seizoens-recepten weekmenu week 41

weekmenu week 41

Maandag
Gestoofde komkommer
Gekookte aardappelen
Karbonades

Gestoofde komkommer 5.00

1 kg komkommer 0.98
2 uien 0.20
2 el boter 0.15
zout en peper 0.10
sap van 1/2 citroen 0.20
4 el zure room 0.41
2 el gehakte bieslook 0.10
karbonade 2.16
gekookte aardappelen 0.70
Totaal 5.00

Maak de komkommers schoon, als ze er mooi uitzien hoeven ze niet geschild te worden, allleen goed wassen is dan voldoende. Snij de komkommers in blokjes. Pel de uien en snipper ze. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de uien goudgeel. Voeg dan de komkommers toe en laat deze even meebakken. Voeg dan wat zout, peper en citroensap toe en laat de groenten op een lage hittebron zachtjes 10 minuten stoven. Wel af en toe omscheppen. Roer op het laatst de zure room door de komkommer en laat het goed warm worden. Bestrooi de komkommer met gehakte bieslook. Lekker met karbonade en gekookte aardappelen.
********************
Dinsdag
Koolraap met peterseliesaus
Gekookte aardappelen
Vlees van de aanbiedingen

Koolraap met peterseliesaus 2.14

750 gr. koolraap 1.19 (hele)
zout en peper 0.10
25 gr. boter 0.10
25 gr. bloem 0.05
1 dl kookvocht van de koolraap
1,5 dl melk 0.10
2 el gehakte peterselie 0.10
gekookte aardappelen 0.50
vlees van de aanbiedingen http://www.yenom.nl/supermarkt.../vlees-vis-vegetarisch.html
Totaal 2.14

Schil de koolraap, snijdt deze in plakken, snijdt de plakken in reepjes en de reepjes in blokjes. Kook de koolraap in een pan met een beetje water en zout in ongeveer 30 minuten gaar. Giet de koolraap dan af en bewaar het kookvocht. Verhit de boter in een pan, roer de bloem erdoor en giet beetje voor beetje de melk en het kookvocht erbij. Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Breng de saus op smaak met peper en zout en roer de peterselie erdoor. Warm de stukjes koolraap in de saus op. Lekker met gekookte aardappelen.
********************
Woensdag
Paksoi ovenschotel  5.34

750 gr. aardappelen 0.40
400 gr. rundergehakt 2.20
15 gr. boter 0.10
1 ui 0.10
1 knoflookteentje 0.05
500 gr. paksoi 1.49
peper en zout 0.10
2 tl kerriepoeder 0.15
100 gr. geraspte kaas 0.75
Totaal 5.34

Schil de aardappelen, snijd ze in plakjes en kook ze in een pan met een beetje water en zout 5 minuten. Laat ze uitlekken. Pel de ui en het knoflookteentje en snipper deze. Maak de paksoi schoon en snijd ze in reepjes. Verhit de boter in een pan en bak hierin het gehakt rul. Voeg dan de ui, knoflook, zout, peper en kerriepoeder toe en bak dit een paar minuten. Voeg dan de paksoi toe en bak dit enkele minuten mee. Vet een ovenschaal in en schep hierin het gehakt-paksoi mengsel en verdeel de aardappelschijfjes hierover. Bestrooi de schotel met geraspte kaas en zet deze 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
********************
Donderdag
Preischotel 2.59

750 gr. prei 0.75
2 el boter 0.10
1 ui 0.10
2 dl bouillon 0.10
zout en peper 0.10
nootmuskaat 0.05
750 gr. aardappelen 0.50
1 rookworst 0.89
Totaal 2.59

Schil de aardappelen , was ze en snij ze in plakjes. Maak de prei schoon, snij hem in vingerlange stukken en was deze heel goed. Maak de ui schoon en snipper hem fijn. Verhit de boter in een grote pan en bak hierin even de uien. Voeg dan de prei toe en bak deze even mee. Voeg dan de bouillon, zout, peper, nootmuskaat en de aardappelen toe en laat dit aan de kook komen. Leg een deksel op de pan en laat dit alles 20 minuten zachtjes gaar koken. Wel in warm water de rookworst en snij deze in plakjes. Schep de preischotel in een schaal en leg er de plakjes rookworst bovenop.
********************
Vrijdag
Rode kool met bessensap
Gekookte aardappelen
Tartaartjes

Rode kool met bessensap 5.32

1 rode kool 0.99
3 el boter 0.15
1 flesje rode bessensap 1.08
1 el azijn 0.05
1 el suiker 0.05
gekookte aardappelen 0.50
tartaartjes 2.50
Totaal 5.32

Verdeel de kool in vier parten en snijd de stronk en de harde nerven eruit. Snijd de kool heel fijn. Verhit in een pan de boter met een scheutje water en laat hierin de rode kool eventjes stoven. Doe dan de bessensap, azijn en de suiker erbij en laat dit ongeveer 1 uur stoven tot de rode kool gaar is. Lekker met gekookte aardappelen en een tartaartje.

Totaal € 20.39

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 02-10-2014
Hits: 1474
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
komkommer, koolraap, paksoi, prei, rode kool