Volg ons via
 
 

Weekmenu met seizoensgroenten week 42

Weekmenu met seizoensgroenten week 42 | Goedkoop weekmenu op basis van de groenten die nu volop in de winkel liggen.

Complete maaltijden rond € 5.00 en verder héél goedkope recepten mét een prijs erbij. 
Deze zie je bij: Recepten voor de smalle beurs

Weekmenu 42 

Maandag 
Savooienkool uit de wok 
Gekookte aardappelen
Vlees van de aanbiedingen

1 kleine savooienkool 
2 uien 
1 tl sambal 
1 dunne prei 
3 el olie 
1/2 dl water
1 el azijn
1 tl suiker
2 el sojasaus
peper en zout
gekookte aardappelen

Maak de kool schoon en snijdt hem in kleine reepjes. Maak de uien schoon en snipper deze. Maak de prei schoon en snijdt deze in dunne ringetjes. Verhit de olie in een wok en fruit hierin de uien en de sambal eventjes. Doe dan de kool erbij en roerbak deze even mee. Voeg dan het water, azijn, sojasaus en de suiker toe. Roerbak dit alles 5 – 7 minuten tot de kool beetgaar is. Breng het gerecht op smaak met peper en zout.

Dinsdag
Snijbonen met kaas
Gekookte aardappelen
Varkenslapjes

750 gr. snijbonen (blik)
1 tl citroensap 
2 el boter 
6 el geraspte kaas 
gekookte aardappelen
varkenslapjes 

Haal de snijbonen af, was ze en snijd ze klein. Kook de snijbonen in een pan met een beetje water, zout en citroen sap in 7-10 minuten gaar Giet de snijbonen af, schud er een klontje boter en de geraspte kaas door. Lekker met een varkenslapje en gekookte aardappelen.

Woensdag 
Sperziebonen met ham
Aardappelpuree

750 gr. sperziebonen
zout
50 gr. spekblokjes 
1 ui 
200 gr. gekookte ham
2 el gehakte peterselie 
aardappelpuree 


Haal de boontjes af, was ze en breek ze een keer door midden. Kook de boontjes in een pan met een klein beetje water en zout in 15-20 minuten gaar. Maak intussen de ui schoon en snipper hem. Snij de ham in reepjes. Bak de spekblokjes uit en bak dan de ui mee. Voeg dan de ham toe. Giet de sperziebonen af en meng deze bij het spek-ui mengsel. Bestrooi het geheel met gehakte peterselie. Lekker met aardappelpuree.

Donderdag 
Brusselse stamppot
Saucijsjes

1,5 kg aardappelen 
2 uien 
1 kg spruitjes 
melk 
nootmuskaat 
peper 
boter 
Saucijsjes 

Kook de aardappelen gaar. Kook de spruitjes gaar. Snipper de ui fijn. Verhit wat boter en fruit hierin de ui. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Roer er een beetje melk, een klontje boter, snufje nootmuskaat en een beetje zout en peper door, zodat er een luchtige puree ontstaat. Giet de spruitjes af en schep deze samen met de gefruite ui door de aardappelpuree. Lekker met saucijsjes.

Vrijdag  
Italiaanse venkel
Gekookte aardappelen
Slavinken

Maak de venkelknollen schoon en snij deze in stukjes. Hak wat van het venkelgroen fijn en bewaar dit voor de garnering. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes. Verhit de boter in een pan en bak hierin zachtjes de venkelstukjes 5 minuten. Voeg dan de tomaten toe, bestrooi het met paprikapoeder, peper en zout en voeg een scheutje water toe. Laat de groente 15 minuten zachtjes stoven. Bestrooi de groente op het laatst met het bewaarde venkelgroen

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 12-10-2014
Hits: 2595
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
weekmenu, seizoensgroenten, week 42, savooienkool, snijbonen, sperziebonen, spruitjes, venkel