Volg ons via
 
 

Weekmenu week 45 voor 22.74

Weekmenu week 45

Maandag
Bietjes met zure room 5.11
Gekookte aardappelen
Speklappen

600 gr. bieten 1.19
4 el azijn 0.20
30 gr. suiker 0.10
zout 0.05
kruidnagelpoeder 0.05
1 ui 0.10
1 bekertje zure room 0.37
10 gr. bloem 0.05
gekookte aardappelen 0.50
4 speklapjes 2.50
Totaal 5.11

Kook de bieten in ruim water bijna gaar. Jonge bietjes in 20 tot 25 minuten. Oudere bieten in één tot drie uur. De bieten zijn gaar als de schil loslaat. Spoel de bieten met koud water af (laten schrikken) en stroop de schil eraf. Maak de ui schoon en snipper hem fijn. Schaaf de bieten in dunne plakjes en laat ze nog 5 minuten sudderen in een halve deciliter water met azijn, suiker, ui, zout en wat kruidnagelpoeder. Klop de bloem door de zure room en giet dit mengsel al roerend bij de bietjes. Laat het heel even koken. Lekker met gekookte aardappelen en een speklapje.
***************************************************
Dinsdag
Bleekselderij salade  3.47
Gebakken aardappelen
Vlees van de aanbiedingen

1 struik bleekselderij 1.49
1 blikje ananasstukjes 0.76
1 bekertje zure room 0.37
75 gr. rozijnen 0.25
gebakken aardappelen 0.60
vlees van de aanbiedingen 
Totaal 3.47 zonder vlees

Laat de ananas uitlekken en vang 2 el sap op. Wel de rozijnen in warm water en laat ze uitlekken. Maak de bleekselderij schoon en snijd deze in stukjes. Roer in een schaal de zure room met wat ananassap door elkaar. Schep hier de bleekselderij, ananas en rozijnen door.

****************************************************

Woensdag
Hamlappen met zuurkool en appelcompote  4.72
Aardappelpuree

1200 g aardappels 0.60
250 g hamlappen 1.63
3 eetlepels roomboter 0.30
500 g zuurkool 0.59
3 rode uien 0.45
1 pot appelcompote 0.85
2 theelepels paprikapoeder 0.10
200 ml melk 0.20
Totaal 4.72

Aardappels schillen, wassen en in stukjes snijden en met zout in ca. 20 minuten gaarkoken. Vlees in blokjes van 2 cm snijden. In braadpan 2 eetlepels boter verhitten en vlees in ca. 8 minuten rondom bruinbakken. Zuurkool laten uitlekken. Ui pellen, snipperen, door vlees scheppen en nog ca. 2 minuten bakken. Appelcompote, zuurkool, paprikapoeder, zout en peper door vleesmengsel scheppen en ca. 10 minuten zachtjes laten pruttelen. Aardappels afgieten en fijnstampen. Rest van boter en zoveel melk erdoor roeren dat smeuïge puree ontstaat. Puree en zuurkool op smaak brengen met zout en peper. Puree en zuurkool over vier borden verdelen.

***************************************************

Donderdag
Witlof met gehaktsaus 4.48

1 kg witlof 2.00 (markt)
citroensap 0.10
nootmuskaat 0.10
250 gr. gehakt 1.50
1 klein blikje tomatenpuree 0.08
25 gr. boter 0.10
2 el bloem 0.10
1 dl water 0.00
gekookte aardappelen
Totaal 4.48

Maak de struikjes witlof schoon, was ze en kook ze in water, zout en citroensap in 15 minuten beetgaar. Snipper de ui fijn. Verhit de boter en fruit de ui glazig. Voeg het gehakt toe en bak deze al omscheppend lichtbruin en rul. Roer er dan de tomatenpuree en de bloem door. Giet er beetje bij beetje het water erbij. Breng de saus op smaak met peper en zout. Giet de witlof af en laat de struikjes uitlekken op een vergiet. Vet een ovenschaal in en leg hierin de struikjes witlof. Giet de gehaktsaus erover en zet de schaal in 10 minuten in een voorverwarmde oven van 150C.Lekker met gekookte aardappelen

Vrijdag
Wortelstamppot met vegetarische worstjes 4.96

1 kg kruimige aardappelen (geschild)
750 g winterpeen (in stukken)
5 el olijfolie
5 vegetarische worstjes (175 g)
1 zakje bosui ((3 stuks), in ringetjes)

Snijd de aardappelen in stukken en kook met de winterpeen in 20 min. in water met zout gaar. Verhit 3 el olie in een koekenpan en bak de worstjes bruin.
Giet de aardappelen en winterpeen af, maar vang het kookvocht op.
Stamp met de pureestamper de aardappelen en winterpeen met 2 el olie en voldoende kookvocht tot een smeuïge stamppot. Roer de bosui erdoor en voeg peper en zout naar smaak toe.
Verdeel de wortelstamppot over 4 borden en leg de worstjes erbij.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 01-11-2014
Hits: 1963
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
bietjes, bleekselderij, zuurkool, witlof, wortels