Volg ons via
 
 

Weekmenu week 46 2014

Weekmenu week 46

Wil je ruim 100 stamppotrecepten zien?https://www.facebook.com/goedkopemaaltijden

Week 46 voor € 16.25. Maar er moet nog voor 2 dagen vlees bij.

Maandag
Gestoofde koolraap 2.77
Gekookte aardappelen
Vlees

750 gr. koolraap 1.19
50 gr. ontbijtspek 0.26
2 el boter 0.10
1 ui 0.10
1,5 dl bouillon 0.10
zout en peper 0.10
1 dl koffieroom 0.42
gehakte peterselie 0.10
gekookte aardappelen 0.50
vlees van de aanbiedingen 
Totaal 2.77 zonder vlees

Schil de koolraap, snijdt deze in plakken, de plakken in reepjes snijden en de reepjes in stukjes. De koolraapstukjes wassen en laten uitlekken. Snijdt het ontbijtspek in stukjes. Maak de uien schoon en snipper deze. Verhit de boter in een pan en bak hierin het ontbijtspek uit. Voeg de ui toe en bak deze even mee. Doe dan de bouillon en de koolraap erbij en breng dit aan de kook. Draai de hittebron war lager, leg een deksel op de pan en laat het zachtjes 30 minuten koken. Voeg dan wat zout en peper toe. Giet de room erbij en bestrooi de groenten met gehakte peterselie.

Dinsdag
Paksoi met ketjap 3.33
Gekookte aardappelen
Vlees

800 gr. paksoi 2.38
1 el maïzena 0.10
3 el ketjap 0.25
peper en zout 0.10
gekookte aardappelen 0.50
vlees van de aanbiedingen 
Totaal 3.33 zonder vlees

Maak de paksoi schoon en verwijder de lelijke bladeren. Snijd de paksoi in reepjes van ongeveer 3 centimeter breed en was deze. Kook de paksoi in een pan met het aanhangende water en een beetje zout in 15 minuten gaar. Roer in een kommetje de maïzena, peper en de ketjap tot een papje. Giet de paksoi af en roer het maïzenapapje door de groenten. Laat de paksoi nog 1 minuut zachtjes koken.

Woensdag
Preischotel 2.70

600 gr. prei 0.75
1 kg aardappelen 0.70
2 blikjes tomatenpuree 0.15
bloem 0.10
200 gr. ham, in blokjes 0.75
paneermeel 0.10
50 gr. boter 0.15
Totaal 2.70

Kook de aardappelen gaar, kook de gesneden prei in 20 minuten gaar, ( kookvocht bewaren ) Verwarm de boter in een pannetje, doe er bloem bij tot er een stevige roux ontstaat. Doe daar in kleine beetjes het kookvocht van de prei bij, tot het een glad sausje is. Voeg hier de twee blikjes tomatenpuree bij, de blokjes ham bij het sausje voegen en laat dit warm worden. Stamp de aardappelen, en verwarm de oven voor op circa 220 graden Celsius. Doe in een ovenschaal laag voor laag de prei en de aardappelen. De laatste laag moeten de aardappelen zijn, boven op de laatste laag gaan wat klontjes boter en een laagje paneermeel. De schaal in de oven plaatsen tot er een bruin korstje ontstaat.

Donderdag
Rode kool ovenschotel 4.70

750 gr. aardappelen 0.53
1 pot rode kool 0.68
1 blikje champignonsoep 0.69
500 gr. gehakt 2.50
zout en peper 0.10
paneermeel 0.10
boter 0.10
Totaal 4.70

Kook de aardappelen gaar en snijd ze in blokjes. Verwarm de oven voor 200 graden Celsius. Bak het gehakt rul met wat zout en peper. Vet een ovenschaal in met wat boter, leg laag voor laag de aardappelen, het gehakt en daarna de rodekool. Het blikje soep wordt er nu overheen geschonken, en als laatste weer een laagje aardappelen. Strooi er paneermeel over en doe er een paar klontje op. Zet de schaal circa 20 minuten in de oven.

Vrijdag 
Pasta met spinazie, spekjes en champignons 2.75

400 g pasta 0.32
450 g spinazie (diepvries) 0.55
250 g spekjes 1.09
250 g champignons 0.79

Ontdooi de spinazie. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de champignons in plakjes. Bak de spekjes uit. Voeg de champignons toe en bak ongeveer 5-10 minuten mee. Voeg de spinazie toe en warm alles goed door. Serveer met de pasta.

Foto: Week 46 voor € 16.25. Maar er moet nog voor 2 dagen vlees bij. Maandag Gestoofde koolraap 2.77 Gekookte aardappelen Vlees 750 gr. koolraap 1.19 50 gr. ontbijtspek 0.26 2 el boter 0.10 1 ui 0.10 1,5 dl bouillon 0.10 zout en peper 0.10 1 dl koffieroom 0.42 gehakte peterselie 0.10 gekookte aardappelen 0.50 vlees van de aanbiedingen Totaal 2.77 zonder vlees Schil de koolraap, snijdt deze in plakken, de plakken in reepjes snijden en de reepjes in stukjes. De koolraapstukjes wassen en laten uitlekken. Snijdt het ontbijtspek in stukjes. Maak de uien schoon en snipper deze. Verhit de boter in een pan en bak hierin het ontbijtspek uit. Voeg de ui toe en bak deze even mee. Doe dan de bouillon en de koolraap erbij en breng dit aan de kook. Draai de hittebron war lager, leg een deksel op de pan en laat het zachtjes 30 minuten koken. Voeg dan wat zout en peper toe. Giet de room erbij en bestrooi de groenten met gehakte peterselie. Dinsdag Paksoi met ketjap 3.33 Gekookte aardappelen Vlees 800 gr. paksoi 2.38 1 el maïzena 0.10 3 el ketjap 0.25 peper en zout 0.10 gekookte aardappelen 0.50 vlees van de aanbiedingen Totaal 3.33 zonder vlees Maak de paksoi schoon en verwijder de lelijke bladeren. Snijd de paksoi in reepjes van ongeveer 3 centimeter breed en was deze. Kook de paksoi in een pan met het aanhangende water en een beetje zout in 15 minuten gaar. Roer in een kommetje de maïzena, peper en de ketjap tot een papje. Giet de paksoi af en roer het maïzenapapje door de groenten. Laat de paksoi nog 1 minuut zachtjes koken. Woensdag Preischotel 2.70 600 gr. prei 0.75 1 kg aardappelen 0.70 2 blikjes tomatenpuree 0.15 bloem 0.10 200 gr. ham, in blokjes 0.75 paneermeel 0.10 50 gr. boter 0.15 Totaal 2.70 Kook de aardappelen gaar, kook de gesneden prei in 20 minuten gaar, ( kookvocht bewaren ) Verwarm de boter in een pannetje, doe er bloem bij tot er een stevige roux ontstaat. Doe daar in kleine beetjes het kookvocht van de prei bij, tot het een glad sausje is. Voeg hier de twee blikjes tomatenpuree bij, de blokjes ham bij het sausje voegen en laat dit warm worden. Stamp de aardappelen, en verwarm de oven voor op circa 220 graden Celsius. Doe in een ovenschaal laag voor laag de prei en de aardappelen. De laatste laag moeten de aardappelen zijn, boven op de laatste laag gaan wat klontjes boter en een laagje paneermeel. De schaal in de oven plaatsen tot er een bruin korstje ontstaat. Donderdag Rode kool ovenschotel 4.70 750 gr. aardappelen 0.53 1 pot rode kool 0.68 1 blikje champignonsoep 0.69 500 gr. gehakt 2.50 zout en peper 0.10 paneermeel 0.10 boter 0.10 Totaal 4.70 Kook de aardappelen gaar en snijd ze in blokjes. Verwarm de oven voor 200 graden Celsius. Bak het gehakt rul met wat zout en peper. Vet een ovenschaal in met wat boter, leg laag voor laag de aardappelen, het gehakt en daarna de rodekool. Het blikje soep wordt er nu overheen geschonken, en als laatste weer een laagje aardappelen. Strooi er paneermeel over en doe er een paar klontje op. Zet de schaal circa 20 minuten in de oven. Vrijdag Pasta met spinazie, spekjes en champignons 2.75 400 g pasta 0.32 450 g spinazie (diepvries) 0.55 250 g spekjes 1.09 250 g champignons 0.79 Ontdooi de spinazie. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de champignons in plakjes. Bak de spekjes uit. Voeg de champignons toe en bak ongeveer 5-10 minuten mee. Voeg de spinazie toe en warm alles goed door. Serveer met de pasta.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 09-11-2014
Hits: 1848
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
koolraap, paksoi, prei, rode kool, macaroni