Volg ons via
 
 

Weekmenu week 47 voor € 21.13

Weekmenu

Maandag
Savooienkool met kaassaus 3.47
Gebakken eieren
Gekookte aardappelen

750 gr. savooienkool 1.29
zout en peper 0.10
25 gr. boter 0.10
1 ui 0.10
25 gr. bloem 0.05
2,5 dl melk 0.20
75 gr. geraspte kaas 0.56
paprikapoeder 0.05
4 eieren 0.52
gekookte aardappelen 0.50
Totaal 3.47

Maak de ui schoon en snipper deze. Maak de kool schoon en snijdt deze klein. Kook de kool in een pan met een beetje water en zout in ongeveer 20 minuten gaar. Laat de kool dan goed uitlekken. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui glazig. Roer dan de bloem erdoor en giet beetje voor beetje de melk erbij. Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Roer dan de kaas door het sausje en laat het sausje onder af en toe roeren 5 minuten zachtjes koken. Breng het sausje op smaak met peper, paprikapoeder en zout. Roer dan het sausje door de kool en laat alles goed warm worden. Lekker met gebakken eieren en gekookte aardappelen.
--------------------------------------------------------
Dinsdag
Rijst met chorizo
Sla

2 uien 0.20
2 groene paprika's 1.98
300 gr. chorizoworst 2.27
3 el olie 0.25
1 blik gepelde tomaten 0.39
2 el bouillonpoeder 0.10
2 laurierblaadjes 0.10
300 gr. rijst 0.29
Totaal 5.58

Pel de uien en snipper deze. Maak de paprika’s schoon en snijd deze in kleine reepjes. Snijd de chorizoworst in blokjes. Laat de tomaten uitlekken en snijd deze in stukjes. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de uien glazig. Doe de paprika en chorizoworst erbij en bak deze ongeveer 5 minuten mee. Voeg dan de tomaten, bouillonpoeder en laurierblaadjes toe , leg een deksel op de pan en laat alles 5 minuten zachtjes smoren. Verwijder dan de laurierblaadjes en schep de gare rijst door het worstmengsel. Breng het gerecht zo nodig op smaak met peper en zout. Lekker met sla.
------------------------------------------------------
Woensdag
Spruitjesstamppot 3.56
Speklapjes 

1,5 kg aardappelen 1.05
1 kg spruitjes 1.50
zout en peper 0.10
nootmuskaat 0.05
1 blikje ananas 0.76
1/2 dl melk 0.10
1/2 dl ananassap uit het blikje
Totaal 3.56

Schil de aardappelen en was ze. Maak de spruitjes schoon. Kook de aardappelen in een pan met een beetje water en zout gaar. Als de aardappelen koken leg er dan de spruitjes bovenop en kook deze samen met de aardappelen gaar. Giet de aardappelen met de spruitjes af en stamp ze fijn. Roer er de melk en het ananassap door en breng het op smaak met peper en zout. Laat de stamppot goed warm worden.
---------------------------------------------------------
Donderdag
Witlof met hamsaus 3.89
Gekookte aardappelen 

1 kg witlof 2.00 (markt)
25 gr. boter 0.10
25 gr. bloem 0.10
2 dl melk 0.20
150 gr. ham 0.89
1 el gehakte peterselie 0.10
gekookte aardappelen 0.50
Totaal 3.89

Maak de witlof schoon, was de struikjes en snijd ze dan in grove stukken. Kook de witlof in een pan met een beetje water en zout in 15 minuten gaar. Laat dan de witlof uitlekken op een vergiet. Snijd de ham in piepkleine blokjes. Verhit de boter in een pan en roer er de bloem door. Giet er beetje voor beetje de melk bij en blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Breng de saus op smaak met peper en zout en schep er de ham, witlof en peterselie door.
---------------------------------------------------------
Vrijdag
Aardappel-wortelschotel met rundergehakt 4.63

2 zakken aardappelschijfjes (a 450 g)
300 ml melk
300 g rundergehakt
4 el olijfolie
2 tenen knoflook (fijngesneden)
2 el gedroogde Italiaanse keukenkruiden (potje 12 g)
750 g winterpeen ((zak 1 kg), in plakjes)

Kook de aardappelschijfjes in de melk 15 min. Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng het gehakt met 2 el olie, de knoflook, 1 el Italiaanse kruiden en peper en zout naar smaak. Bak het gehakt rul in een braadpan. Giet de aardappelen af en bewaar de melk. Meng de aardappelschijfjes en wortelplakjes. Schep de helft ervan in de ovenschaal. Schep hier het gehakt op. Verdeel de rest van de aardappelschijfjes en wortelplakjes over het gehakt. Lepel de melk erover. Strooi de rest van de Italiaanse kruiden en wat peper en zout erover en sprenkel de rest van de olie erover. Zet de schaal in het midden van de oven en bak het gerecht gaar in 35 min. Serveer warm.

Totaal 21.13 (hier moeten nog speklappen bij.)

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 16-11-2014
Hits: 2921
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
witlof, wortels, spruiten, rijst, savooienkool