Volg ons via
 
 

Maandmenu Februari 2007

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.


1 Februari

  • Varkensschnitzel
  • Rode bieten
  • Aardappelen
  • Vruchtenpie*
2 appels,1 sinaasappel,1 kleine pot kersen zonder pit,45 gr.margarine,50 gr.bloem,2 eieren

Snijd 2 appels en 1 sinaasappel klein.Meng dit fruit met 1 kleine pot uitgelekte kersen zonder pit en doe het fruit in een ovenvaste schaal.Breng 1 dl water met 45 gr.margarine aan de kook.Voeg 50 gr.bloem toe en roer tot een stevige bal is ontstaan.Roer van het vuur af één voor één 2 eieren erdoor.Verdeel het deeg over de vruchten en zet de schaal 30 minuten in een hete oven 200C

2 Februari

  • Groentensoep
  • Kip in ’t zilver*
  • Sperziebonen
  • Risotto
5 el ketjap,1 el azijn,1 ui,1 teentje knoflook,peper,4 kipfilets,aluminiumfolie

Maak een marinade van 5 el ketjap,1 el azijn,1 kleingesneden ui,1 uitgeperst teentje knoflook en wat peper.Laat 4 kipfilets hierin op een koele plaats 1 uur marineren.Leg de kipfilets ieder op een stuk aluminiumfolie en schep er wat van de marinade op.Vouw het folie goed dicht.Leg de pakketjes 40 minuten in een matig hete oven van 175C

3 Februari

  • Poolse zuurkool*
  • Aardappelpuree
750 gr.zuurkool,2 goudreinetten,300 gr.in plakken gesneden casselerrib (vleeswaar),1 ui,1 glas sherry, aluminiumfolie

Leg 750 gr.zuurkool in een vuurvaste schaal met daarop 2 in plakken gesneden goudreinetten.Verdeel er 300 gr.in plakken gesneden casselerrib en 1 in ringen gesneden ui over.Giet er 1 glas water en 1 glas sherry over.Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet hem 1 uur in een warme oven (150C)

4 Februari

  • Rosbief
  • Bloemkool met citroensaus*
  • Aardappelen
1 grote bloemkool,zout,1 pakje witte saus,melk,1 citroen,peterselie

Kook de bloemkool in water met zout in 20 minuten gaar.Maak 1 pakje witte saus met melk klaar volgens de gebruiksaanwijzing.Roer wat geraspte citroenschil en het sap van 1 citroen door de saus.Giet de saus over de gare bloemkool en strooi er wat kleingesneden peterselie over.

5 Februari

  • Kerriesoep
  • Macaroni bolognese
  • Sla
400 gr.lintmacaroni,zout,100 gr.varkensvlees,50 gr.gesnipperde ham,250 gr.rundergehakt,zout,peper,enkele takjes selderij,stukje wortel,1 ui,4 el olie,100 gr.champignons,2 dl bouillon,blikje tomatenpuree

De macaroni in ruim gezouten water gaarkoken en laten uitlekken.Het varkensvlees in stukjes snijden en met de ham,gehakt,zout,peper,enkele takjes gehakte selderij,een gesnipperd stukje wortel en de gesnipperde ui in de olie bruin bakken.De in plakjes gesneden champignons toevoegen,even meebakken en vervolgens de bouillon met de tomatenpuree erbij doen.Met een deksel op de pan het sausje 15-20 minuten zachtjes laten pruttelen.Het sausje apart geven bij de gare macaroni.Eventueel met een schaaltje geraspte kaas op tafel.

6 Februari

  • Hamburger met uienringen
  • IJsbergsla met grapefruit*
  • Gebakken aardappelen
1/2 krop ijsbergsla,1 grapefruit,3 el yoghurt,1 sinaasappel,1 tl honing,peper,zout

Was 1/2 krop ijsbergsla en scheur de bladeren in stukken.Verdeel 1 grapefruit in parten en halveer ze.Maak een sausje van 3 el yoghurt,het sap van 1 sinaasappel,1 tl honing,peper en zout.Meng alles door elkaar.

7 Februari

  • Verse worst
  • Italiaanse spruiten
  • Aardappelen
750 gr.spruiten,zout,1 ui,15 gr.margarine,1 blik gepelde tomaten,1 tl basilicum,peper

Kook 750 gr.spruiten in water met zout in 15 minuten gaar.Fruit 1 kleingesneden ui in 15 gr.margarine.Voeg 1 blik gepelde tomaten zonder het vocht,1 tl basilicum,peper en zout toe.Smoor dit 5 minuten en schep het mengsel door de spruiten.

8 Februari

  • Ravioli met spinazie*
  • Koffie met warme appelbol
600 gr.diepvries spinazie,2 beschuiten,1 groot en 1 klein blik ravioli,100 gr.geraspte belegen kaas

Ontdooi 600 gr.diepvries spinazie en roer 2 fijngemaakte beschuiten erdoor.Doe 1 groot en 1 klein blik ravioli in een ovenvaste schaal en schep de  spinazie erop.Strooi er 100 gr.geraspte blegen kaas over.Zet de schotel 35 minuten in een hete oven van 200C.

9 Februari

  • Spaghetti
400 gr.spaghetti,2 el olijfolie,2 uien,teentje knoflook,400 gr.gehakt,1/2 blik tomaten op sap,snufje oregano en basilicum,zout,peper,scheutje bouillon,klontje boter,geraspte kaas

De spaghetti net gaar koken,afspoelen en laten uitlekken.Ondertussen in de olie de gesnipperde uien met de knoflook fruiten,het gehakt meebakken terwijl het met een houten lepel wordt verkruimeld.De tomaten op sap,oregano,basilicum,zout,peper en een scheutje bouillon toevoegen en alles met een deksel op de pan 10 minuten zachtjes laten stoven.De spaghetti in de pan terugdoen en met een klontje boter verwarmen.De kaas apart erbij geven.

10 Februari

  • Viskoekjes*
  • Kropsla met radijs en zilveruitjes
  • Patates frites
250 gr.aardappelen,300 gr.visfilet,1 1/2 dl bouillon,1 ei,1 kleine ui,peper,zout,nootmuskaat,peterselie,paneermeel,60 gr.margarine

Kook de geschilde aardappelen gaar.Maak 300 gr.visfilet in de bouillon in 10 minuten gaar.Maak van de aardappelen met wat van de bouillon,1 ei,1 kleine geraspte ui,peper,zout,nootmuskaat en peterselie een puree.Meng de fijngemaakte vis erdoor en vorm van de massa schijven.Rol de schijven door paneermeel en bak ze in 60 gr.margarine bruin.

11 Februari

  • Blinde vinken
  • Andijvie a la creme
  • Aardappelen
  • Gevulde flensjes*
100 gr.bloem,2 eieren,3 dl melk,zout,30 gr.margarine,1 kleine pot appelmoes,1 appel,kaneel

Maak van 100 gr.bloem,2 eieren,3 dl melk en wat zout een glad flensjesbeslag.Bak hiervan 10 flesnjes in hete margarine.Roer door 1 kleine pot appelmoes 1 geraspte appel en wat kaneel.Schep op ieder flensje wat van het moes en rol ze op.

12 Februari

  • Klapstuk
  • Hutspot
  • Citroenrijst*
50 gr.rijst,2 citroenen,50 gr.suiker,vanillevla

Breng 3 dl water aan de kook en voeg 50 gr.rijst en de schil van 1 gewassen citroen toe.Kook de rijst gaar.Roer het sap van 2 citroenen en 50 gr.suiker door de nog warme rijst.Laat de rijst afkoelen en geef er vanillevla bij.

13 Februari

  • Varkenslappen
  • Koolrabi met kerriesaus*
  • Aardappelen
1 kg koolrabi,zout,1 pakje kerriesaus,1 el geraspte kokos

Schil 1 kg koolrabi dun en snijd ze in reepjes.Kook de groente in water met zout in 20 minuten gaar.Maak een pakje kerriesaus klaar volgens de gebruiksaanwijzing en roer er 1 el geraspte kokos door.Giet de saus over de gare groente.

14 Februari

  • Heldere champignonsoep*
  • Baklapjes
  • Rode bieten met appel
  • Aardappelen
1 ui,1 teentje knoflook,30 gr.margarine,200 gr.champignons,7 1/2 dl bouillon,peterselie

Fruit 1 kleingesneden ui en 1 kleingesneden teentje knoflook in 30 gr.margarine.Bak 200 gr.in plakken gesneden champignons kort mee.Giet er 7 1/2 dl bouillon bij en kook de soep 5 minuten.Roer er op het laatst kleingesneden peterselie door.

15 Februari

  • Appelpannekoeken
Voor het beslag:300 gr.zelfrijzend bakmeel,snufje zout,1 ei,1/2 ltr.melk,3 appels,boter om te bakken,suiker en kaneel

Van het bakmeel zout,ei en melk een glad beslag kloppen.De appels schillen,uitboren en in plakken snijden.In een grote koekenpan een laagje beslag gieten,daarin plakken appel drukken en de onderkant goudbruin bakken (de bovenkant is dan droog),de pannenkoek keren en ook de andere kant goudbruin bakken.De pannenkoeken aan tafel met een mengsel van suiker en kaneel bestrooien.

16 Februari

  • Franse koolsoep*
  • Roggebrood met kaas
500 gr.savooiekool,250 gr.winterwortel,2 aardappelen,100 gr.mager rookspek,1 teentje knoflook,1 1/2 ltr.bouillon,1 tl tijm,1 kleine pot witte bonen,peper,zout

Snijd 500 gr.savooiekool,250 gr.winterwortel en 2 aardappelen klein.Bak 100 gr.in blokjes gesneden mager rookspek bruin.Pers er 1 teentje knoflook boven uit.Voeg de groente,de aardappelen,1 1/2 ltr.bouillon en 1 tl tijm toe.Kook de soep 20 minuten.Roer 1 kleine pot witte bonen erdoor en maak de soep op smaak met peper en zout.

17 Februari

  • Varkenshaasje met sinaasappeljus*
  • Erwtjes
  • Gebakken aardappelen
2 varkenshaasjes samen 400 gr,peper en zout,60 gr.margarine,1 sinaasappel

Wrijf 2 varkenshaasjes in met peper en zout.Bak het vlees in 60 gr.margarine bruin.Laat het vlees in 20 minuten gaar worden.Haal de varkenshaasjes uit de pan en wacht 5 minuten voor het vlees in dikke plakken te snijden.Maak de jus af met 1 dl water,het sap van 1 sinaasappel,peper en zout.

18 Februari

  • Roerei extra*
  • Kropsla
  • Peterselie-aardappelen
100 gr.ontbijtspek,6 eieren,4 el melk,peper,zout,2 tomaten

Bak 100 gr.ontbijtspek bruin en knapperig en verkruimel het.Roer 6 eieren met 4 el melk,peper en zout los.Snijd 2 tomaten klein.Giet het eimengsel en de tomaten bij het spek.Roer de massa steeds los van de panbodem.Laat de eieren stollen.

19 Februari

  • Witlof met hamragout*
  • Aardappelpuree
1 ui,35 gr.margarine,5 el bloem,2 dl melk,2 dl bouillon,200 gr.ham,4 augurken,1 tl mosterd,peper,zout,paprikapoeder

Fruit 1 kleingesneden ui in 35 gr.margarine.Voeg 5 el bloem toe en warm dit goed door.Giet er bij gedeelten onder goed roeren 2 dl melk en 2 dl bouillon bij.Roer er 200 gr.in blokjes gesneden ham,4 kleingesneden augurken en 1 tl mosterd door.Warm de ragout goed door en maak hem op smaak met peper,zout en paprikapoeder.

20 Februari

  • Rollade (vleeswaar)
  • Rode kool met grapefruit*
  • Aardappelen
1 kg rode kool,1 grapefruit,1 sinaasappel,1 laurierblad,4 kruidnagels,peper,zout

Schaaf 1 kg rode kool fijn.Voeg 1 in partjes gesneden grapefruit,het sap van 1 sinaasappel,1 laurierblad,4 kruidnagels,peper en zout toe.Kook de kool in 25-30 minuten gaar.Voeg eventueel nog wat suiker en azijn toe.

21 Februari

  • Macaroni met ei en ham*
400 gr.macaroni,zout,150 gr.gekookte ham (een plak) 2 el boter of margarine,4 eieren,zout,peper,geraspte kaas

De macaroni in ruim water met zout gaar koken,afspoelen en laten uitlekken.In een grote pan de in stukjes gesneden ham goudbruin bakken in de boter.De eieren loskloppen,bij de ham doen en al roerende laten stollen.Zout en peper erover strooien en de macaroni toevoegen.De macaroni onder omscheppen warmen.De macaronischotel rijkelijk met geraspte kaas bestrooien.Vooral heet serveren.

22 Februari

  • Saucijzen in groentesaus*
  • Andijviesalade
  • Aardappelen
4 saucijzen,30 gr.margarine,1 ui,100 gr.champignons,100 gr.sperziebonen (diepvries),100 gr.wortelen,selderij,1 klein blikje tomatenpuree,2 el bloem,4 dl bouillon,1 laurierblad

Bak 4 sauzijzen in 30 gr.margarine voorzichtig bruin.Voeg 1 kleingesneden ui,100 gr.in plakken gesneden champignons,100 gr.gebroken sperziebonen uit de diepvries,100 gr.gesneden wortelen,1 el kleingesneden selderij en 1 klein blikje tomatenpuree toe.Strooi er 2 el bloem over en verwarm dit goed door.Giet er al roerend 4 dl bouillon bij met 1 laurierblad.Stoof het geheel in 20 minuten gaar.

23 Februari

  • Wiener schnitzel*
  • Doperwtjes met worteltjes
  • Gebakken aardappelen
4 kleine kalfsschnitzels,peper,zout,1 ei,bloem, paneermeel,60 gr.margarine,1 citroen

Bestrooi 4 kleine kalfsschnitzels met peper en zout.Klop 1 ei los.Wentel de schnitzels door wat bloem en haal ze daarna door het ei.Wentel ze door paneermeel.Bak het vlees in 60 gr.margarine in 7 minuten bruin en gaar.Leg op elke schnitzel een part citroen.

24 Februari

  • Slavinken
  • Koolsalade met banaan*
  • Aardappelen
2 el yoghurt,1 el slasaus,1/2 el azijn,peper,zout,paprikapoeder,400 gr.savooiekool,1 banaan,20 gr.amandelen

Maak een sausje van 2 el yoghurt,1 el slasaus,1/2 el azijn,peper,zout en paprikapoeder.Schaaf 400 gr.savooiekool fijn.Meng de saus door de kool en laat dit enige tijd intrekken.Snijd 1 geschilde banaan in plakken.Schep de banaan erdoor en garneer de salade met 20 gr.gehakte amandelen.

25 Februari

  • Reuzenbal*
  • Andijvie
  • Aardappelen
300 gr.gehakt,1 ei,2 beschuiten,50 gr.geraspte oude kaas,1 el tomatenketchup,stukje ui,1 tl mosterd,peper,zout,paneermeel,30 gr.margarine

Maak 300 gr.gehakt aan met 1 ei,2 fijngemaakte beschuiten,50 gr.geraspte oude kaas,1 el tomatenketchup,stukje geraspte ui,1 tl mosterd,peper en zout.Vorm er een grote bal van en wentel hem door paneermeel.Bak het vlees in 30 gr.margarine in 45 minuten bruin en gaar.

26 Februari

  • Erwtensoep
  • Croque monsieur*
8 sneden brood,margarine,4 plakken kaas,4 plakken ham,1 ui

Besmeer 8 sneden brood aan een zijde met margarine.Beleg 4 boterhammen aan de onbesmeerde kant met een plak kaas,daarop een plak ham en wat uienringen.Leg hierop de andere boterhammen met de besmeerde kant boven.Bak de boterhammen in een tosti-ijzer of koekenpan aan beide zijden bruin.

27 Februari

  • Spaghetti met tomatensaus
 350g spaghetti,3 el olie,1 ui,1 groot blik gepelde tomaten,2 el tomatenpuree,1 tl gedroogde Italiaanse kruiden,250 gr.ham,35 gr.geraspte Parmezaanse kaas,peper en zout 

Maak de ui schoon en snipper hem fijn. Snij de ham in blokjes Wrijf de inhoud van het blik tomaten door een zeef. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verhit in een ban de olie en bak hierin even de ui. Voeg dan de tomaten, Italiaanse kruiden, beetje peper en een snufje zout toe. Breng het geheel aan de kook en laat het zachtjes 10 minuten koken. Roer de ham door de saus en schenk de saus over de spaghetti. Geef de kaas er apart bij.

28 Februari

  • Saté babi*
  • Sperziebonen met kokos
  • Bami
4 el ketjap,1 ui,1 teentje knoflook,2 el citroensap,1/2 tl sambal,peper,300 gr.hamlappen,pindasaus

Maak van 4 el ketjap,1 kleingesneden ui,1 uitgeperst teentje knoflook,2 el citroensap,1/2 tl sambal en peper een marinade.Snijd 300 gr.hamlappen in blokjes en leg het vlees 1 uur op een koele plaats in de marinade.Rijg het vlees aan pennen en grilleer of bak het in 10 minuten bruin.Geef er pindasaus bij.

Bron: De lowbudget keuken


Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 31-01-2007
Hits: 2030
Categorie: 
Low-Budget Maandmenu's
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig