Volg ons via
 
 

Weekmenu van seizoensgroenten week 7 2015

Weekmenu van seizoensgroenten week 7 2015 | Dit menu is gebaseerd op de seizoensgroenten van februari. Zo ben je zeker van een goedkoop weekmenu met lekkere en gezonde gerechten.

Ook deze week weer een nieuw weekmenu gebaseerd op de seizoensgroenten, de groenten in februari volop in de schappen liggen. Zo ben je zeker van een goedkoop weekmenu met lekkere en gezonde gerechten.

Boodschappenlijstje

Aardappelen
Uien 500 gr.+ 1
Goudrenetten 500 gr.
Rode kool
Champignons 250 gr.
Paprika's 1 rode, 1 groene en 1 gele
Erwtjes 1 potje
Tomaten 2
Macaroni
Savooienkool 1
Knoflookteentjes 3
Schorseneren 1 1/2 kg
Bruine bonen 1 blik

Runderlappen 500 gr.
Ham 300 gr.
Rundergehakt 500 gr.
Hamlapjes voor 4 personen
Eieren 1

Boter
Bouillonblokjes
Mosterd
Kruidnagels
Laurierblad
Suiker
Zout en peper
Maizena
Tomatenketchup
Olie
Paprikapoeder
Melk
Nootmuskaat
Shoarmakruiden
Paneermeel

Maandag

Hachee met appels
Gekookte aardappelen
Rode kool

50 gr. boter
500 gr. runderlappen
500 gr. uien
4 dl bouillon
1 tl mosterd
2 kruidnagels
1 laurierblad
1 tl suiker
zout en peper
500 gr. goudrenetten
1 el maizena

Snijd de runderlappen in blokjes en bestrooi ze met wat peper en zout.
Snijd de uien in ringen.
Verhit de boter in een grote pan en bak hierin het vlees mooi bruin.
Voeg dan de uien toe en fruit ze licht bruin.
Voeg dan de bouillon, mosterd, kruidnagels, laurierblad, suiker en wat peper en zout toe.
Breng het aan de kook, draai het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat het 2 1/2 uur zachtjes stoven.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in stukjes.
Voeg de appels bij de hachee en laat dit nog 10 minuten zachtjes stoven.
Roer de maizena met een beetje water tot een papje en giet dit bij de hachee.
Laat het gerecht nog 5 minuten zachtjes koken.

 

Dinsdag

Champignons met ham en paprika
Macaroni

300 gr. ham
250 gr. champignons
1 ui
3 paprika's, rood, groen, geel
1 potje erwtjes
2 tomaten
tomatenketchup
olie

Snijd de ham in blokjes.
Snijd de champignons in plakjes.
Snijd de ui in halve ringen.
Snijd de paprika's in stukjes.
Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes.
Laat de erwtjes uitlekken.
Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de uiringen.
Voeg dan de paprika's, champignons, tomaten en de ham toe en bak deze even mee.
Voeg dan de erwtjes en tomatenketchup toe.

 

Woensdag

Gehakt met kool
Gebakken aardappelen en appelmoes

1 groene savooienkool
75 gr. boter
500 gr. rundergehakt
1 tl paprikapoeder
zout en peper
3 teentjes knoflook

Maak de kool schoon en verdeel deze in bladeren.
Kook de koolbladeren in een pan met een beetje water en zout 5 minuten.
Laat dan de koolbladeren goed uitlekken en snijd ze in repen.
Pers de knoflookteentjes uit.
Verhit 25 gr. van de boter in een pan en bak hierin het gehakt rul.
Roer er paprikapoeder, peper en zout door en laat het gehakt nog 10 minuten zachtjes bakken.
Verhit de rest van de boter in een grote pan en fruit hierin de knoflook even.
Voeg dan de repen kool toe en bak deze 5 minuten mee tot de kool begint te kleuren.
Voeg dan het gehakt toe en laat het gerecht nog 5 minuten zachtjes bakken.

 

Donderdag

Schorseneren
Gekookte aardappelen
Hamlapjes

1 1/2 kg schorseneren
2 dl melk
15 gr. boter
zout
nootmuskaat

Leg de schorseneren 5 minuten in een ruime bak met water om de aarde los te weken en boen ze daarna onder de kraan schoon.
Doe schoon water in de bak en doe er een scheut azijn of citroensap bij.
Dikke schorseneren schilt u met de dunschiller, dunne legt u even in kokend water en schrapt u vervolgens.
Schil en schrap onder de kraan om het kleverige witte sap meteen weg te laten spoelen en snijd de groente in kleine stukjes.
Leg de zo behandelde schorseneren meteen in het azijnwater om verkleuren te voorkomen.
Leg de schorseneren op een vergiet en spoel ze even met koud water af.
Kook de schorseneren in een pan met 1 liter water, 1 tl zout en de melk in 25 minuten gaar.
Laat de schorseneren dan uitlekken in een vergiet, doe ze in een schaal en strooi er wat nootmuskaat over.

 

Vrijdag

Bonen burgers
Gebakken aardappelen
Sla

1 blik bruine bonen
1 tl shoarmakruiden
peper en zout
1 ei
paneermeel
boter

Laat de bruine bonen goed uitlekken en doe ze dan in een kom.
Pureer de bonen met een staafmixer.
Meng de shoarmakruiden, peper, zout en het ei door de bonenpuree.
Vorm van het bonenmengsel 4 schijven.
Strooi wat paneermeel op een bord en wentel hier de bonen burgers door.
Verhit wat boter in een pan en bak hierin de bonen burgers in 5 minuten aan beide kanten mooi bruin.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 03-02-2015
Hits: 2400
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
weekmenu, seizoensgroenten, goedkoop weekmenu, lekkere gerechten, gezonde gerechten, februari