Volg ons via
 
 

Weekmenu week 6 2007

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag

  • Aardappel-witlofschotel met banaan
1kg aardappelen
1dl melk
peper
zout
nootmuskaat
paprikapoeder
750g witlof
500g gehakt
4 bananen
citroensap
200g geraspte kaas
boter

  • Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar.
  • Maak de witlof schoon, snijd ze in reepjes en kook deze in een pan met een beetje water en zout gaar.
  • Laat de witlof uitlekken.
  • Verhit in een pan wat boter en bak hierin het gehakt rul.
  • Meng er wat paprikapoeder, wat zout en peper door.
  • Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de melk en wat nootmuskaat door.
  • Roer de helft van de geraspte kaas door de aardappelpuree.
  • Pel de bananen, snijd ze in plakjes en besprenkel ze met citroensap.
  • Schep de helft van de aardappelpuree in de ovenschaal, dan de witlof, dan de plakjes banaan, dan het gehakt en als laatste de andere helft van de aardappelpuree.
  • Strooi de rest van de geraspte kaas erover en zet de schaal 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Dinsdag

  • Spaghetti Carbonara
350g spaghetti
200g spekjes
1 ui
2 teentjes knoflook
125ml creme fraiche
1 ei
5 eetlepels gemalen parmezaanse kaas
1/2 bosje peterselie

  • Bak de spekjes ongeveer 5 minuten in olijfolie en voeg de gesnipperde ui, vers gemalen peper en fijngeperste knoflook toe.
  • Laat het geheel nog 5 minuten op een verlaagd vuurtje bakken.
  • Voeg op het laatst de fijngehakte peterselie toe.
  • Kook ondertussen de spaghetti in 8 minuten met een snufje zout bijtgaar (al dente).
  • Meng het ei met de parmezaanse kaas en de creme fraiche.
  • Meng alles met de afgegoten spaghetti en laat het iets verwarmen totdat het een compacte massa is.
Woensdag

  • Spruitjesstamppot met kaas
1kg. aardappelen
600g spruitjes
200g jong belegen kaas
25g boter
1dl melk
zout
peper
nootmuskaat

  • Schil de aardappelen, was ze, snijdt ze in stukken en doe ze in een pan.
  • Maak de spruitjes schoon, was ze, snijdt ze een keer door midden en leg ze boven op de aardappelen.
  • Doe ongeveer 1 deciliter water in de pan bij de aardappelen en de spruitjes en kook deze in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Snijdt ondertussen de kaas in blokjes.
  • Verwarm in een steelpan de melk.
  • Giet de aardappelen met de spruitjes af en stamp ze fijn.
  • Roer er dan de warme melk, boter, peper en nootmuskaat door.
  • Schep dan de kaasblokjes door de stamppot.
  • Geef er eventueel rookworst bij.
Donderdag

  • Aardappel-roerbakschotel met kip
  • Erwtjes en worteltjes
750g aardappelen
350g kipfilet
peper
zout
200g champignons
1 ui
zout
3 eetlepels olie

  • Schil de aardappels en snij ze in blokjes;
  • Snijdt de kipfilet in blokjes en bestrooi deze met wat peper en zout.
  • Maak de champignons schoon en snijdt deze in plakjes.
  • Verhit in een wok de olie en bak hierin de aardappels mooi bruin.
  • Voeg dan de kipfilet toe en roerbak dit 10 minuten.
  • Voeg dan de champignons toe en roerbak alles nog 5 minuten.
  • Doe er zonodig nog wat peper en zout bij.
Vrijdag

  • Preisalade
  • Gebakken aardappelen
  • Schnitzels
2 preien
150g ham
150g jong belegen kaas
2 appels
citroensap
2 augurken
1 ui
3 eetlepels yoghurt
2 eetlepels mayonaise
zout
peper
suiker

  • Maak de prei schoon, snijd deze in hele dunne reepjes, was ze laat ze uitlekken.
  • Snijd de ham en kaas in blokjes.
  • Schil de appels, verwijder de klokhuizen, snijd ze in blokjes en besprenkel ze met citroensap.
  • Maak de ui schoon en snipper hem fijn.
  • Snijd de augurken in stukjes.
  • Meng in een kom de yoghurt, mayonaise, beetje peper, beetje zout en een snufje suiker door elkaar en schep er de prei, ham, kaas, appels, ui en augurken erdoor.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 06-02-2007
Hits: 978
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Witlof, spaghetti, roerbakschotel, salade