Volg ons via
 
 

Weekmenu week 7 2007

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.


Maandag

  • Wittekool met spekjes
  • Gekookte aardappelen
  • Hamlapjes
1 kg witte kool
75g spekblokjes
1 ui
1 teentje knoflook
1 eetlepel kerriepoeder

  • Maak de kool schoon, snijdt deze in smalle reepjes, was deze en laat ze uitlekken.
  • Pel de ui en het knoflookteentje en snipper deze.
  • Bak in een pan de spekblokjes uit en voeg dan de ui en knoflook toe.
  • Bak deze even mee.
  • Schep dan de kool erdoor, bak deze even mee en voeg dan een klein scheutje water toe.
  • Leg een deksel op de pan en laat de kool in ongeveer 20 - 25 minuten zachtjes gaar stoven.
Dinsdag

  • Goulash met rijst
750g runderlappen
peper
zout
paprikapoeder
2 eetlepels boter
4 uien
1 rode paprika
1 groene paprika
150g champignons
1,5dl water
1 blik gepelde tomaten op sap
1 eetlepel maïzena

  • Snij het vlees in blokjes en bestrooi ze met wat peper, zout en wat paprikapoeder.
  • Maak de uien schoon en snij ze in ringen.
  • Maak de paprika’s schoon en snij ze in reepjes.
  • Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes.
  • Verhit de boter in een pan en bak hierin het vlees mooi bruin.
  • Voeg de uien toe en bak deze even mee.
  • Voeg dan de paprika,s en champignons erbij en bak ook deze even mee.
  • Voeg dan de tomaten met het sap en het water toe.
  • Laat dit alles ruim 2 uur sudderen.
  • Maak een papje van maïzena en wat water en roer dit door de goulash.
  • Maak de goulash op smaak af met peper, zout en paprikapoeder.
  • Lekker met rijst.
Woensdag

  • Broccoli met kaassaus
  • Gekookte aardappelen
  • Gekookte eieren
750 gr broccoli
30 gr bloem
2 dl kookvocht (aangevuld met bouillon)
50 gr geraspte kaas

  • Maak de broccoli schoon, was ze en kook de broccoli in een pan met een beetje water en zout in 10-15 minuten gaar.
  • Giet de broccoli af en vang het kookvocht op.
  • Verhit in een pan de boter, roer er de bloem door en beetje voor beetje het vocht.
  • Blijf roeren tot dat er een gebonden saus ontstaat.
  • Roer de kaas erdoor en breng de saus op smaak met peper.
  • Laat de broccoli in het sausje warm worden.
Donderdag

  • Aardappel-spek schotel
  • Appelcompote
  • Salade
300g mager gezouten spek
3 grote uien
1kg aardappelen
1 teentjes knoflook
1 takje tijm
0,5 bosje peterselie
0,5 laurierblaadje
8dl warme bouillon
zout
peper
nootmuskaat
80g boter

  • Snijdt het spek in grote stukken.
  • Schil de aardappelen en snijdt deze in grote blokken.
  • Maak de ui schoon en snijdt deze in grote stukken.
  • Pel het knoflookteentje en snipper deze.
  • Verwarm een braadpan en laat hierin het spek uitsmelten.
  • Voeg dan de uien bij het spek en bak deze 5 minuten mee.
  • Giet dan de warme bouillon erbij en voeg de aardappelen, takje tijm, peterselie, laurierblaadje en de knoflook toe.
  • Bestrooi het met wat peper, zout en een snufje nootmuskaat.
  • Leg een deksel op de pan en laat het gerecht 20 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de boter toe en laat het gerecht nog 10 minuten zachtjes koken.
Appelcompote

 500g goudrenetten
1 zakje vanillesuiker
4 eetlepels suiker
2 eetlepels kaneel

  • Schil de appels, boor de klokhuizen eruit en snijdt de appels in stukjes.
  • Doe de appelstukjes in een pan en breng ze aan de kook.
  • Draai de hittebron laag en laat de appelstukjes 10 minuten zachtjes koken.
  • Wel regelmatig roeren.
  • Haal dan de pan van de hittebron en laat de compote afkoelen.
  • Doe dan de compote in een schaal en roer er de vanillesuiker, suiker en kaneel door.
Vrijdag

  • Bloemkool-gehaktschotel
1kg aardappels
1dl melk
zout
peper
1 theelepel kerriepoeder
nootmuskaat
1 bloemkool
2 uien
200g champignons
500g gehakt
boter
50g geraspte kaas

  • Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar.
  • Maak de bloemkool schoon, verdeel hem in roosjes en was deze.
  • Kook de bloemkool in een pan met een beetje water en zout gaar en laat deze goed uitlekken.
  • Maak de uien schoon en snijd ze in ringen.
  • Maak de champignons schoon en snij deze in plakjes.
  • Verhit wat boter in een pan en bak hierin even de uien.
  • Voeg de champignons, kerrie, wat peper en zout toe en bak dit een paar minuten.
  • Verhit wat boter in een andere pan en bak hierin het gehakt rul.
  • Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de melk, wat peper, wat nootmuskaat door.
  • Vet een ovenschotel in en leg op de bodem de bloemkool, schep hier het gehakt op, dan de aardappelpuree en daar bovenop het champignon- ui mengsel.
  • Bestrooi het met geraspte kaas.
  • Zet de schotel 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Heb je liever een weekmenu rond de € 20.00, meld je dan even aan bij:


Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 11-02-2007
Hits: 946
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig