Volg ons via
 
 

Weekmenu week 21 2015

Weekmenu week 21 | Gezond en gevarieerd weekmenu voorzien van recepten.

Maandag

Broccoli-stamppot met kaas
750 gr. Broccoli
1 kg aardappelen
Zout en peper
1 dl Melk
1 el Mosterd
200 gr. Geraspte belegen kaas

Schil de aardappelen, was ze en doe ze in een pan.
Verdeel de broccoli in roosjes, was ze en leg ze bovenop de aardappelen.
Giet 3 dl water in de pan, voeg een snufje zout toe en kook dit in 20 minuten gaar.
Verwarm de melk.
Giet de aardappelen met de broccoli af en stamp het fijn.
Roer de warme melk, de mosterd en kaas door de stamppot.
Breng de stamppot op smaak met peper en zout.

Dinsdag

Kipfilet met ananas, doperwten en wortels en gebakken aardappelen
4 Kipfilets
Peper en zout
50 gr. Boter
4 Schijven ananas
4 el Pindakaas
2 el Ketjap
Mespuntje sambal

Bestrooi de kipfilets met peper en zout en bak ze in de boter in 20 minuten bruin.
Leg de kipfilets op een voorverwarmde schaal.
Bak de schijven ananas in de pan en leg ze op de kip.
Doe 4 el pindakaas, ananassap, ketjap en sambal in de pan, warm dit goed door en giet het over de kip.

Woensdag

Rijst met shoarmavlees
500 gr. Shoarmavlees
Boter
2 Tomaten
1 Rode paprika
1 Prei
400 gr. Witte rijst
1 Blikje mais
1 Ui

Snijd de ontvelde tomaten in stukjes.
Snijd de paprika in stukjes.
Snijd de prei in ringetjes.
Laat de mais uitlekken.
Kook de rijst.
Verhit wat boter in een pan en bak hierin het vlees bruin en gaar.
Voeg dan de tomaten, paprika, prei en mais toe en bak dit even mee.
Geef de rijst er apart bij.

Donderdag

Bonte maaltijdsalade met geroosterd brood
350 gr. Aardappelen
350 gr. Tomaten
350 gr. Gare sperziebonen
200 gr. Gekookte ham
3 el Mayonaise
2 el Koffieroom
Zout en peper
1 el Gehakte peterselie

Kook de aardappelen gaar, giet ze af en snijd ze in blokjes.
Vermeng in een schaal de blokjes aardappel met de kleingesneden tomaten en de sperziebonen en de in blokjes gesneden ham.
Roer in een kommetje de mayonaise, de koffieroom en wat zout en peper door elkaar.
Schenk deze saus over de salade en schep deze voorzichtig door elkaar.
Laat de salade minstens 30 minuten op een koele plaats staan.
Bestrooi de salade voor het opdienen met wat gehakte peterselie.

Vrijdag

Versierde sla, vissticks en aardappelkroketten
2 el Slasaus
1 el Yoghurt
1 el Azijn
Peper en zout
4 Augurken
2 Tomaten
2 el Zilveruitjes
1 Appel
1 Krop sla

Maak een sausje van slasaus, yoghurt, azijn, peper en zout.
Snijd de augurken en tomaten in plakjes.
Snijd de zilveruitjes klein.
Snijd de appel in blokjes.
Was de sla en leg deze in een schaal.
Schik al de ingrediënten op de sla en giet het sausje erover.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 16-05-2015
Hits: 3607
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
weekmenu, gezond, gevarieerd, recepten