Volg ons via
 
 

Weekmenu week 10 2007

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag

  • Aardappelpuree met prei uit de oven
1kg aardappels
zout
peper
nootmuskaat
1dl melk
200g prei
2 uien
2 eetlepels koffieroom
4 hardgekookte eieren
200g ham
50g geraspte kaas
2 eetlepels paneermeel
boter

  • Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar.
  • Maak de uien schoon en snipper ze.
  • Maak de prei schoon en snijd hem in ringen.
  • Snij de ham en eieren in blokjes.
  • Verhit de boter in een pan en bak hierin de uien en de prei een paar minuten.
  • Voeg dan de koffieroom en de eieren toe.
  • Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de melk, peper en nootmuskaat door.
  • Roer het preimengsel door de aardappelpuree.
  • Vet een ovenschaal in en schep hierin de aardappelpuree.
  • Strooi er de geraspte kaas en paneermeel over en leg hier en daar een klontje boter.
  • Zet de schaal 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Dinsdag

  • Spaghettisalade
200g sperziebonen
zout
peper
250g spaghetti
1 gele paprika
100g ham
4 tomaten
3 bosuitjes
8 zwarte olijven zonder pit
2 eetlepels pesto
5 eetlepels mayonaise
5 eetlepels yoghurt

  • Maak de sperziebonen schoon, snijd ze een keer door midden en kook ze in een pan met een beetje water en zout beetgaar.
  • Laat ze uitlekken en afkoelen.
  • Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, laat ze uitlekken en afkoelen.
  • Maak de paprika schoon en snijd hem in hele kleine reepjes.
  • Snijd de ham in reepjes.
  • Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes.
  • Maak de bosuitjes schoon en snijd deze in ringetjes.
  • Snij de olijven doormidden.
  • Doe de spaghetti in een schaal en schep er de sperziebonen, paprika, ham, tomaten, bosuitjes en olijven door.
  • Meng de mayonaise, yoghurt, pesto, peper en zout door elkaar en schep dit door de salade.
Woensdag

  • Stamppot witlof met boursin
  • Gehaktballen
1kg aardappelen
zout
peper
1dl melk
25g boter
150g Boursin
500g witlof

  • Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar.
  • Maak de witlof schoon, haal de bittere kern eruit en snijdt ze in kleine reepjes.
  • Verwarm de melk in een steelpan.
  • Giet de aardappelen af, roer er peper, warme melk, boter en Boursin door.
  • Zet de pan dan weer op de hittebron en laat de boter en Boursin smelten, wel steeds omscheppen.
  • Haal dan de pan weer van de hittebron en roer er de witlof door.
Donderdag

  • Aardappelblokjes
  • Kipfilet met satésaus
  • Erwtjes en worteltjes
750g aardappelen
zout
peper
4 eieren
2 uien
2 teentjes knoflook
500g kipfilet
50g boter
1 pot pindakaas
1 eetlepel knoflookpoeder
3 eetlepels ketjap
1 eetlepel sambal
2,5dl melk

  • Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar.
  • Giet ze dan af en snijd ze in blokjes.
  • Breng in een pan water aan de kook en kook hierin de eieren 10 minuten.
  • Laat ze dan schrikken onder de koude kraan, pel ze en snijd ze in stukjes.
  • Pel de uien en knoflookteentjes en snipper deze.
  • Snijd de kipfilets in reepjes en bestrooi deze met peper en zout.
  • Verhit de boter in een pan en fruit hierin de uien en knoflook glazig.
  • Voeg dan de kipfilet toe en bak deze ongeveer 10 - 15 minuten mee tot de kipfilet gaar is.
  • Schep de pindakaas in een pan en giet er 1,5 deciliter melk bij.
  • Roer er de knoflookpoeder, ketjap en de sambal door.
  • Verwarm dit al roerende op een lage hittebron tot er een gebonden saus ontstaat en voeg dan de rest van de melk toe.
  • Laat de saus al roerende warm worden.
  • Schep de aardappelblokjes en stukjes ei door de kipfilet en laat dit alles goed warm worden. Doe dan het gerecht in een schaal en giet er de satésaus over.
Vrijdag

  • Gebakken aardappelen met uitjes en kaas
  • Gemengde sla
  • Kabeljauwfilet
1kg aardappelen
4 bosuitjes
50g boter
100g geraspte kaas

  • Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in hele dunne plakjes.
  • Maak de bosuitjes schoon en hak ze fijn.
  • Verhit de boter in de pan en bak hierin onder voortdurend omscheppen de aardappelen 10 minuten.
  • Voeg dan de bosuitjes toe en bak dit alles nog ongeveer 10 minuten tot de aardappelen gaar en mooi bruin zijn.
  • Roer er op het laatste moment de kaas door.
  • Lekker met sla.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 03-03-2007
Hits: 894
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig