Volg ons via
 
 

Lowbudget Maandmenu week 10 2007

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

 
1 Maart

  • Gestoomde makreel
  • Bietensalade*
  • Rosti
400 gr.gare bieten,stukje prei,1 appel,3 el azijn,1 el olie,1 tl mosterd,mespuntje suiker

Snijd 400 gr.gare,gestroopte bieten in blokjes.Snijd een stukje prei in dunne ringen.Schil 1 appel en rasp hem.Maak een sausje van 3 el azijn,1 el olie,1 tl mosterd en een mespuntje suiker.Meng alles door elkaar.

2 Maart

  • Hamburger met paprikasaus
  • Zuurkool
  • Aardappelpuree
  • Gebakken griesmeelpunten*
75 gr.griesmeel,40 gr.suiker,6 dl melk,geraspte citroenschil,kaneel,paneermeel,40 gr.margarine,fruit uit blik

Kook 75 gr.griesmeel met 40 gr.suiker in 6 dl melk in 8 minuten gaar.Maak de pap op smaak met geraspte citroenschil en kaneel.Laat de pap op een diep bord opstijven.Snijd de afgekoelde griesmeel in punten en wentel ze door paneermeel.Bak de punten in 40 gr.margarine bruin.Geef er fruit uit blik bij,b.v. schijfjes perzik,kersen,fruitcocktail.

3 Maart

  • Kruidenpasta
1 kruidenkaasje,1 pak pasta,2 paprika’s,kipfilet

Snijd de kipfilet in stukjes en bak dit in de olie. Snijd de paprika’s en doe dit bij de stukjes kipfilet. Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing op het pak. Vermeng de pasta met de kip en de paprika. Laat als laatste het kruidenkaasje erdoor smelten. 

4 Maart

  • Saucijsjes
  • Spinazie met champignons*
  • Aardappelen
1 3/4 kg spinazie,zout,50 gr.ontbijtspek,200 gr.champignons,peper

Laat de spinazie slinken en kook de groente in 5 a 10 minuten gaar.Maak de spinazie op smaak met zout.Bak 50 gr.ontbijtspek knapperig.Voeg 200 gr.in plakken gesneden champignons toe en bak ze even mee.Strooi er wat peper over en schep het mengsel op de spinazie.

5 Maart

  • Kerrierijst met rozijnen*
  • Witlofsalade
1 ui,1/2 el kerrie,2 el olie,400 gr.rijst,7 1/2 dl bouillon,50 gr.rozijnen,300 gr.hamlappen,45 gr.margarine,peper,zout,gemberpoeder

Fruit 1 kleingesneden ui en 1/2 el kerrie in 2 el olie.Bak 400 gr.rijst kort mee.Voeg 7 1/2 dl bouillon toe en kook de rijst gaar.Schep de laatste 5 minuten er 50 gr.gewassen rozijnen door.Bak 300 gr.in blokjes gesneden hamlappen in 45 gr.margarine in 10 minuten gaar.Strooi er peper en zout over.Meng het vlees door de rijst en maak het geheel op smaak met wat gemberpoeder.

6 Maart

  • Gebakken mosselen*
  • Kropsla met tomaat
  • Stokbrood
4 kg mosselen,bouillon,bloem,kerrie,zout,60 gr.margarine,citroen

Kook 4 kg schoongemaakte mosselen in 10 minuten in bouillon gaar.Haal de mosselen uit de schelpen.Bestrooi de mosselen met een mengsel van bloem,kerrie en wat zout.Bak de mosselen in 60 gr.margarine bruin.Serveer ze met parten citroen.

7 Maart

  • Schorsenerensoep*
  • Entrecote
  • Bloemkool
  • Friet
50 gr.ham,15 gr.margarine,200 gr.schorseneren,7 1/2 dl bouillon,peper,zout,citroensap,peterselie

Bak 50 gr.in reepjes gesneden ham in 15 gr.margarine.Voeg 200 gr.schoongemaakte en in stukjes gesneden schorseneren toe en bak ze even mee.Giet er 7 1/2 dl bouillon bij en kook de soep 25 minuten.Maak de soep op smaak met peper,zout,wat citroensap en peterselie.

8 Maart

  • Hamlappen
  • Koolraap
  • Gekookte aardappelen
  • Sinaasappelvla*
70 gr.griesmeel,70 gr.suiker,4 dl sinaasappelsap

Meng 70 gr.griesmeel met 70 gr.suiker.Kook het griesmeel in 8 minuten in 4 dl water gaar.Roer er 4 dl sinaasappelsap door en laat de vla afkoelen.

9 Maart

  • Spaghetti met sardientjes
3 blikjes sardientjes in olijfolie,4 tomaten,2 uien,1 pak spaghetti,zout,peper

Snijd 1 ui klein en de ander in ringen. Snijd de tomaten in kleine stukjes. Open de blikjes sardientjes en giet de olie af in de koekenpan. Verwarm de olie en bak hierin de uien lichtbruin. Gooi dan de tomatenstukjes erbij. Voeg peper en zout toe.
Zet een pan water op voor de spaghetti en gebruik de koekenpan met inhoud als deksel (zo blijft de inhoud ook lekker warm).Als het water kookt de spaghetti erin en koken volgens de gebruiksaanwijzing. Spaghetti afgieten.

10 Maart

  • Gemberschnitzels*
  • Witlofsalade
  • Gebakken aardappelen
4 schnitzels,peper,zout,gemberpoeder,60 gr.margarine,1 el gember,1 el gembersiroop,aardappelmeel

Wrijf 4 schnitzels in met peper,zout en gemberpoeder.Bak de schnitzels in 60 gr.margarine in 8 minuten gaar en bruin.Leg het vlees op een voorverwarmde schaal.Doe 1 dl water,1 el kleingesneden gember,1 el gembersiroop,peper en zout in de pan en warm dit goed door.Bind het vocht met wat aangemengd aardappelmeel.

11 Maart

  • Vis in folie*
  • Worteltjes
  • Gekookte aardappelen
600 gr.wijting,peper,zout,100 gr.champignons,1/2 ui,4 plakjes ontbijtspek

Leg 600 gr.schoongemaakte wijting op een stuk aluminiumfolie.Bestrooi de vis met peper en zout.Leg er 100 gr.in plakken gesneden champignons,1/2 gesnipperde ui en 4 plakjes ontbijtspek op.Vouw het folie goed dicht.Leg het pakketje 35 minuten midden in een hete oven (200C)

12 Maart

  • Macaronischotel*
  • Komkommersalade met paprika zoetzuur
300 gr.macaroni,zout,1 ui,1 teentje knoflook,30 gr.margarine,250 gr.soepgroenten,1 klein blikje tomatenpuree, 1 1/2 dl bouillon,tijm,paprikapoeder,150 gr.boterhamworst

Kook 300 gr.macaroni in water met zout gaar.Fruit 1 kleingesneden ui en 1 kleingesneden teentje knoflook in 30 gr.margarine.Voeg 250 gr.soepgroenten,1 klein blikje tomatenpuree,1 1/2 dl bouillon en wat tijm en paprikapoeder toe.Stoof dit 10 minuten.Snijd 150 gr.boterhamworst in blokjes.Schep het groentemengsel en het vlees door de macaroni.Warm het gerecht goed door.

13 Maart

  • Kip met pindasaus
  • Andijviesalade
  • Rijst
  • Koffie met bananencake*
125 gr.margarine,100 gr.suiker,2 eieren,1/2 dl melk,150 gr.zelfrijzend bakmeel,1 banaan,geraspte citroenschil,50 gr.noten

Roer 125 gr.margarine met 100 gr.suiker schuimig.Voeg 2 eieren,1/2 dl melk en 150 gr.gezeefd zelfrijzend bakmeel toe.Meng 1 in plakken gesneden banaan,2 tl geraspte citroenschil en 50 gr.gehakte noten door het deeg.Doe het deeg in een ingevette en met bloem bestoven bakblik van 1 ltr.inhoud.Bak de cake in 1 uur in een matig hete oven 160C gaar en bruin.

14 Maart

  • Baklappen
  • Raapstelen a la creme*
  • Aardappelen
1 3/4 kg.raapstelen,zout,25 gr.margarine,3 el bloem,2 dl melk,peper,zout,25 gr.geraspte kaas

Kook de gesneden raapstelen in weinig water met zout in 15 minuten gaar.Smelt 25 gr.margarine en voeg 3 el bloem toe.Giet er al roerend 2 dl melk bij.Maak de saus op smaak met peper en zout en roer er 25 gr.geraspte kaas door.Meng de saus door de gare groente.

15 Maart

  • Aardappelschotel*
  • Doperwtjes met worteltjes
1 1/4 kg gare aardappeloen,1 ui,45 gr.margarine,200 gr.gehakt,peper,zout,1 ei,2 dl yoghurt,paprikapoeder

Snijd de gare aardappelen in plakken en leg de helft in een vuurvaste schaal.Fruit 1 kleingesneden ui in 45 gr.margarine.Voeg 200 gr.gehakt met peper en zout toe en bak dit gaar en rul.Schep het gehaktmengsel op de aardappelen en dek dit af met de rest van de aardappelen.Klop 1 ei los met 2 dl yoghurt,peper,zout en paprikapoeder.Giet dit over de aardappelen.Zet de schotel 30 minuten in een hete oven 200C.

16 Maart

  • Kerrie-champignonsoep*
  • Blinde vink
  • Rode kool
  • Aardappelen
1 ui,2 tl kerrie,40 gr.margarine,200 gr.champignons,5 el bloem,7 1/2 dl bouillon,peper

Fruit 1 kleingesneden ui met 2 tl kerrie in 40 gr.margarine.Voeg 200 gr.in plakken gesneden champignons toe en bak ze kort mee.Strooi er 5 el bloem over en warm dit goed door.Giet er onder goed roeren,in gedeelten 7 1/2 dl bouillon bij.Kook de soep nog 5 minuten en maak hem op smaak met peper.

17 Maart

  • Italiaanse karbonade*
  • Boontjes
  • Macaroni
4 schouderkarbonades,peper,zout,45 gr.margarine,1 ui,1 laurierblad,1/2 tl rozemarijn,1 dl bouillon,2 dl tomatensap,koffieroom

Wrijf 4 schouderkarbonades in met peper en zout.Bak het vlees in 45 gr.margarine bruin.Voeg 1 kleingesneden ui,1 laurierblad,1/2 tl rozemarijn,1 dl bouillon en 2 dl tomatensap toe.Stoof het vlees in 1 uur gaar.Roer een scheutje koffieroom door de saus.

18 Maart

  • Varkensfricandeau (vleeswaar)
  • Koolrabi met roomsaus*
  • Aardappelen
1 kg koolrabi,zout,1 pakje witte sauspoeder,1 pakje verse roomkaas (b.v. Mon Chou),peper,peterselie

Snijd de geschilde koolrabi in repen.Kook de groente in water met zout in 20 minuten gaar.Maak van 1 pakje witte sauspoeder een saus.Verkruimel 1 pakje verse roomkaas en roer dit door de saus.Maak de saus op smaak met peper en peterselie.Giet de saus over de gare groenten.

19 Maart

  • Bruine bonenpot*
  • Veldsla
100 gr.mager rookspek,15 gr.margarine,2 uien,1 prei,1/2 el kerrie,1 blikje ananasstukjes,1 1/2 blik bruine bonen

bak 100 gr.in blokjes gesneden mager rookspek in 15 gr.margarine uit.Fruit 2 kleingesneden uien,1 in ringen gesneden prei en 1/2 el kerrie mee.Voeg 1 blikje uitgelekte ananasstukjes en 1 1/2 blik uitgelekte bruine bonen toe.Warm dit goed door.

20 Maart

  • Speklappen met mosterd
  • Zuurkool met sinaasappel*
  • Aardappelpuree
750 gr.zuurkool,1 1/2 dl sinaasappelsap,1 el aardappelmeel,koffiemelk

Kook de zuurkool 10 minuten in 1 1/2 dl sinaasappelsap.Meng 1 el aardappelmeel aan met wat koffiemelk.Roer dit door de zuurkool en warm het goed door.

21 Maart

  • Hamlapjes
  • Gegratineerde bloemkool*
  • Aardappelen
1 grote bloemkool,zout,50 gr.ontbijtspek,50 gr.geraspte kaas

Verdeel de bloemkool in roosjes.Kook de roosjes in water met zout in 10 minuten gaar.Schep 50 gr.kleingesneden ontbijtspek en 50 gr.geraspte kaas over de bloemkool.Laat dit onder de grill lichtbruin kleuren.

22 Maart

  • Kalfsragout
  • Doperwten met mais
  • Rijst
  • Citroencreme
1 pakje instantpuddingpoeder citroensmaak,melk,225 gr.magere kwark,1 sinaasappel

Maak 1 pakje instantpuddingpoeder volgens de gebruiksaanwijzing met melk klaar.Klop de pudding door 225 gr.magere kwark.Verdeel de creme over 4 schaaltjes en garneer met een schijf sinaasappel.

23 Maart

  • Venkel met ham en kaas*
  • Aardappelpuree
1 kg venkel,zout,150 gr.ham,100 gr.geraspte Gruyere

Maak 1 kg venkel schoon en snijd ze in vieren.Kook de groente in water met zout in 20 minuten gaar.Snijd 150 gr.ham in reepjes en meng ze door de venkel.Doe de groente in een ovenvaste schaal en strooi er 100 gr.geraspte Gruyere over.Zet de schaal 15 minuten in een matig hete oven 175C.

24 Maart

  • Tartaartjes met sinaasappel*
  • Bloemkool
  • Aardappelen
1 sinaasappel,4 tartaartjes,peper,zout,gemberpoeder,60 gr.margarine

Boen 1 sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil af.Schil de sinaasappel en snijd hem in plakken.Bestrooi de 4 tartaartjes met peper,zout en wat gemberpoeder.Bak ze in 60 gr.margarine bruin en leg ze op een voorverwarmde schaal.Bak de plakken sinaasappel in de achtergebleven margarine en leg ze op het vlees.Maak de jus af met water en de geraspte sinaasappelschil.

25 Maart

  • Lendelappen
  • Stamppot rauwe raapstelen*
2 kg aardappelen,zout,4 dl melk,peper,nootmuskaat,400 gr.raapstelen

Kook 2 kg geschilde aardappelen in water met zout gaar.Maak er met hete melk,peper,nootmuskaat en zout een puree van.Was 400 gr.raapstelen en snijd ze klein.Meng de groente door de puree.Warm het geheel onder af en toe omscheppen goed door.

26 Maart

  • Hachee*
  • Rode kool
  • Gekookte aardappelen
400 gr.doorregen runderlappen,peper,zout,50 gr.margarine,3 uien,2 el bloem,1/2 ltr.bouillon,1 laurierblad,azijn,2 kruidnagels

Snijd 400 gr.doorregen runderlappen in blokjes en bestrooi ze met peper en zout.Bak het vlees in 50 gr.margarine bruin.Voeg 3 in ringen gesneden uien toe en fruit ze mee.Strooi er 2 el bloem over en warm dit door.Giet er onder goed roeren 1/2 ltr.bouillon bij met 1 laurierblad,wat azijn en 2 kruidnagels.Stoof het gerecht in 2 uur gaar.

27 Maart

  • Omelet
  • Nasi goreng
  • Koffie met appelkoek*
1 pak broodmix,75 gr.basterdsuiker,50 gr.margarine,1 ei,1 kg appels,abrikozenjam

Maak van 1 pak broodmix volgens de gebruiksaanwijzing met 75 gr.basterdsuiker,50 gr.margarine en 1 ei een deeg en laat dit 1/2 uur rijzen.Rol het deeg uit en leg het op een ingevet bakblik.Leg er 1 kg in schijfjes gesneden appels op.Laat de koek nog 15 minuten rijzen.Bak de koek in het midden van een hete oven 200C in 30 minuten gaar.Bestrijk de warme koek met abrikozenjam en snijd hem in stukken.

28 Maart

  • Lamskoteletten
  • Gestoofde tomaten
  • Aardappelen
  • Karamel-notendessert*
1 pakje instant puddingpoeder karamelsmaak,melk,2 el koffielikeur,25 gr.noten,1/8 ltr.slagroom

Maak van 1 pakje instant puddingpoeder karamelsmaak met melk een pudding.Klop er 2 el koffielikeur en 25 gr.gehakte noten door.Klop 1/8 ltr.slagroom stijf en spatel de helft door de puddingmassa.Laat de pudding opstijven en garneer hem met de rest van de slagroom.

29 Maart

  • Gebakken vis*
  • Erwtjes en worteltjes
  • Gebakken aardappelen
500 gr.diepvries visfilet,bloem,peper,zout,kerrie,1 ui,50 gr.margarine

Laat 500 gr.diepvries visfilet half ontdooien en snijd het dan in blokjes.Bestrooi de vis met een mengsel van bloem,zout,peper en kerrie.Fruit 1 kleingesneden ui in 50 gr.margarine.Voeg de visblokjes toe en bak ze in 10 minuten gaar en bruin.

30 Maart

  • Schnitzels
  • Witlof met pittige kerriesaus*
  • Aardappelen
1 kg witlof,1 pakje kerriesaus,25 gr.rozijnen,1 tl kerrie

Snijd de schoongemaakte witlof klein.Maak van 1 pakje kerriesaus met 2 dl water een saus.Roer 25 gr.gewassen rozijnen en 1 tl kerrie door de saus.Kook het witlof in de kerriesaus in 10 minuten gaar.

31 Maart

  • Kip met vruchtensaus*
  • Doperwten met mais
  • Rijst
1 braadkip,paprikapoeder,peper,zout,60 gr.margarine,1 blikje fruitcocktail,1 el gember met siroop,gemberpoeder,1 1/2 el aardappelmeel

Bestrooi 1 braadkip van binnen en aan de buitenkant met paprikapoeder,peper en zout.Braad de kip in 60 gr.margarine in 1 uur bruin en gaar.Neem de kip uit de pan.Verwarm 1 blikje fruitcocktail met 1/2 dl water,1 el kleingesneden gember,1 el gembersiroop en een mespunt gemberpoeder.Bind het vocht met 1 1/2 el aangemengd aardappelmeel.

Wil je nog meer goedkope recepten en een weekmenu rond € 20.00, meld je dan even aan bij;


Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 03-03-2007
Hits: 1680
Categorie: 
Low-Budget Maandmenu's
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig