Volg ons via
 
 

Weekmenu 19

Iedere week een lekker weekmenu.

Weekmenu week 19

Maandag: Andijvietaart

1 pakje bladerdeeg
paneermeel
500 gr. andijvie
1 el olie
500 gr. aardappelen
1 dl melk
1 ei
nootmuskaat
1 rookworst
100 gr. spekblokjes

Vet een springvorm in. Laat de bladerdeeg ontdooien, bekleed hiermee de springvorm en prik met een vork gaatjes in de bodem. Strooi er wat paneermeel in. Maak de andijvie schoon, snijd ze in reepjes, was ze en laat uitlekken. Kook de aardappelen gaar. Verhit de olie in een wok, roerbak hierin even de andijvie en schep dit dan in de springvorm. Snijd de rookworst in plakjes en leg deze op de andijvie. Roer het ei los met de melk, peper, zout en nootmuskaat. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en giet er het ei-melkmengsel door. Schep de aardappelpuree op de plakjes rookworst. Bak de taart 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180C. Bak in een pan de spekblokjes uit en verdeel deze over de taart.

Dinsdag Gebakken eieren met ketjapsaus

4 eieren
boter
1 ui
1tl sambal
3 el ketjap
citroensap

Snipper de ui fijn. Verhit wat boter in een pan en bak hierin de eieren. Verhit in een andere pan ook wat boter en fruit hierin de ui. Voeg de sambal en de ketjap toe en maak het sausje af met citroensap. Leg de gebakken eieren op een schaal en schenk de ketjapsaus erover. Lekker met rijst en doperwtjes.

Woensdag Kipkerrie met bloemkool

1 bloemkool
peper en zout
2 uien
400 gr. kipfilet
2 teentjes knoflook
2 el kerriepoeder
1 Spaanse peper
olie

Verdeel de bloemkool in roosjes en kook ze beetgaar en dan uitlekken. Snijd de kipfilet in reepjes en bestrooi ze met wat peper en zout. Snipper de uien en knoflookteentjes. Snijd de Spaanse peper in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes en snijd hem dan in stukjes. Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de uien, knoflook, Spaanse peper en de kerriepoeder. Voeg de kipfilet toe en bak deze 10 minuten mee. Voeg dan de bloemkoolroosjes toe en laat het nog een paar minuten zachtjes bakken. Lekker met gekookte aardappelen.

Donderdag Koolvis Hawai

400 gr. koolvisfilets
sap van 1 citroen
zout en peper
bloem
60 gr. boter
4 plakken ananas uit blik
2 bananen
4 halve perziken, uit blik

Was de koolvis, droog hem af en besprenkel hem met citroensap. Bestrooi de vis met peper en zout en wentel hem door de bloem. Laat de ananas en de perziken uitlekken. Verhit de boter in een pan en bak hierin de vis mooi bruin, draai dan het vuur laag en laat de vis nog 5-8 minuten zachtjes bakken. Leg de vis op een schaal en houd hem warm. Als het nodig is nog een klontje boter in de pan doen en hierin de plakken ananas snel bruin bakken. Leg de ananas op de vis. Pel de bananen, halveer ze en bak ze ook in dezelfde pan bruin. Leg ook deze bij de vis. Warm ook de perziken even op en leg ook deze bij de vis. Lekker met aardappelkroketjes en groenten naar keuze.

Vrijdag Witlofsla
Gekookte aardappelen
Schouderkarbonade

500 gr. witlof
1 zure appel
citroensap
1 hard gekookt ei
1 tl mosterd
zout en peper
2 el olie
2 el azijn

Maak de stronkjes witlof schoon, was ze en laat ze uitlekken. Snipper de appel fijn. Besprenkel de appel met citroensap. Prak het ei fijn en meng het met mosterd, zout, peper, olie en azijn. Snijd de witlof in hele dunne reepjes en meng er de appel en dressing door. Dek de sla af en zet het een tijdje in de ijskast. Lekker met een karbonade en gekookte aardappelen.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 09-05-2016
Hits: 797
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
andijvie, eieren, bloemkool, koolvis, witlof