Volg ons via
 
 

Weekmenu 20

Weekmenu week 19

Week 20

Maandag
-------------
Tjap tjoi met omelet

250 gr. sperziebonen
250 gr. mihoen
6 eieren
1 pakje Conimex kruidenmix, tjap tjoi
400 gr. Chinese roerbakmix (nu 50% kortingsbon bij https://www.facebook.com/groups/lidlkortingenenrecepten/


Kook de mihoen volgens de aanwijzingen. Verhit in een wok 2 eetlepels olie. Roerbak de groenten 2 minuten. Voeg de kruidenmix en 500 ml water toe en breng aan de kook. Verwarm de tjap tjoi 5 minuten op laag vuur. Klop intussen de eieren los met zout en peper naar smaak. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie. Bak van de eieren 1 of 2 omeletten en snijd in reepjes. Schep de omeletreepjes door de tjap tjoi.

Dinsdag
-----------
Kaasburgers
Gebakken aardappelen
Sla

1 blik rode kidneybonen
1 ui
100 gr. geraspte belegen kaas
paneermeel
1 ei
peper en zout
1 el olie

Laat de kidneybonen uitlekken. Snipper de ui fijn. Doe de bonen in een kom en prak ze fijn. Voeg dan de kaas, ui, ei, 3 el paneermeel, peper en zout toe. Meng het goed door elkaar en vorm er platte koeken van. Verhit de olie in een pan en bak de kaasburgers in 10 minuten mooi bruin. Lekker met gebakken aardappelen en sla.

Woensdag
--------------
Gegratineerde aardappelen
Erwtjes
Slavinken

1 kg aardappelen
150 gr. geraspte kaas
50 gr. boter
2 eieren
2 dl melk
peper en zout

Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in dunne plakjes. Vet een ovenschaal in en leg hierin de aardappelen en de kaas laag om laag, zorg dat de bovenste laag kaas is. Bewaar een klein beetje kaas. Klop de eieren los met de melk, peper en zout en giet dit over de kaas. Strooi er de achtergehouden kaas over. Leg hier en daar een klontje boter. Zet de schotel in een voorverwarmde oven van 200C. Lekker met erwtjes en slavinken.

Donderdag
---------------
Karbonade met kappertjessaus
Gekookte aardappelen
Prei

4 ribkarbonades
zout en peper
50 gr. boter
2 el bloem
1 dl witte wijn
1 dl koffieroom
1 el kappertjes
1 el gehakte peterselie

Strooi wat zout en peper over de karbonades. Verhit in een pan de boter en bak hierin de karbonades bruin en gaar. Neem het vlees uit de pan, leg het op een schaal en houd het warm. Roer de bloem door de bakboter en giet dan beetje voor beetje de wijn en de koffieroom erdoor. Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Roer de peterselie en de kappertjes erdoor en laat de saus een paar minuten zachtjes koken. Giet de saus over de karbonades. Lekker met gekookte aardappelen en prei.

Vrijdag.
----------
Babi-pangang
rijst

500 gr. varkenslapjes
zout en peper
olie
2 uien
1 kopje water
1/2 kopje bruine suiker
sap van 1 citroen
2 tl bakgember
2 teentjes knoflook
1 blikje tomatenpuree
2 el tomatenketchup
1/2 tl sambal oelek

Snijd het vlees in blokjes en bestrooi het met peper en zout. Snipper de uien. Hak de knoflook fijn. Verhit wat olie in een pan en bak hierin het vlees bruin en gaar. Voeg de uien toe en bak deze even mee. Voeg dan het water, suiker, citroensap, bakgember, knoflook, tomatenpuree, tomatenketchup en de sambal toe. Schep alles goed door elkaar en laat het goed warm worden. Lekker met rijst.

Zaterdag
------------
Broccoli a la creme
Gekookte aardappelen
Schnitzel

750 gr. broccoli
20 gr. boter
20 gr. bloem
1/2 dl bouillon
1/2 dl melk
zout en peper
sap van 1/2 citroen
1 eidooier

Kook de schoongemaakte broccoli in 10-12 minuten gaar en laat uitlekken. Verhit de boter in een pan, roer hier de bloem door en beetje voor beetje de bouillon en de melk. Blijf roeren tot er een gebonden saus is ontstaan. Klop de eidooier los met een klein beetje melk en klop er een beetje van de warme saus door. Haal de saus van het vuur en roer er het eimengsel door. Maak de saus af met peper, zout en het citroensap. Schep de saus door de broccoli en laat alles goed warm worden. Let erop dat de saus niet meer gaat koken. Lekker met gekookte aardappelen en een bal gehakt.

Zondag.
-----------
Macaronischotel

400 gr. macaroni
boter
zout en peper
1 ui
250 gr. ham
1 blik gepelde tomaten
75 gr. geraspte kaas

Kook de macaroni en laat uitlekken. Snipper de ui. Snijd de ham in blokjes. Verhit wat boter in een pan en bak hierin de ui even. Bak dan de hamblokjes even mee. Voeg de inhoud van het blik tomaten (ook het vocht) erbij. Strooi er wat peper en zout over. Vet een ovenschaal in. Meng de macaroni door het sausje en meng er het grootste gedeelte van de geraspte kaas door. Schep de macaroni in de ovenschaal en bestrooi het met de rest van de geraspte kaas. Leg hier en daar een klontje boter. Zet de schotel 20 minuten in een voorverwarmde oven. Lekker met groenten naar keuze.

Bron: https://www.facebook.com/groups/lidlkortingenenrecepten/

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 12-05-2016
Hits: 839
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
tjaptjoi, kaasburgers, gegratineerdeaardappelen, karbonade, babipangang, broccoli, macaroni