Volg ons via
 
 

Weekmenu week 21 2016

Weekmenu week 21

Maandag

Aardappelschotel met gehaktballetjes
--------------------------------------------------
750 gr. aardappelen
2 uien
2 teentjes knoflook
2 el olie
500 gr. gehakt
1 ei
1 el paneermeel
1 tl gemberpoeder
1 tl chilipoeder
1 el kerrie
2 tomaten
gehakte peterselie
groenten naar keuze

Maak het gehakt aan met het ei, paneermeel, gemberpoeder, chilipoeder, kerrie en wat zout en peper en draai hiervan kleine balletjes ter grootte van een walnoot. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in reepjes. Kook de reepjes 3 minuten. Snijd de ontvelde tomaten in stukjes. Snipper de uien en knoflookteentjes. Verwarm de olie en fruit hierin de uien en knoflook. Voeg dan de gehaktballetjes toe en bak dit 5 minuten mee. Roer de tomaten erdoor en bak dit nog 5 minuten. Vet een ovenschaal in en schep hierin het gehaktballetjesmengsel. Leg de aardappelreepjes erboven op en zet de schaal 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180C.

Dinsdag
Rijst met shoarmavlees
-------------------------------
500 gr. shoarmavlees (in de aanbieding bij http://tinyurl.com/zayc2vp) t/m zondag.
boter
2 tomaten
1 rode paprika
1 prei
400 gr. witte rijst
1 blikje mais
1 ui
rijst

Snijd de ontvelde tomaten in stukjes. Snijd de paprika in stukjes. Snijd de prei in ringetjes. Laat de mais uitlekken. Kook de rijst. Verhit wat boter in een pan en bak hierin het vlees bruin en gaar. Voeg dan de tomaten, paprika, prei en mais toe en bak dit even mee. Geef de rijst er apart bij.

Woensdag
Spinazie met feta
-----------------------
1 kg spinazie
2 teentjes knoflook
2 uien
2 el olie
1 tl djinten
zout en peper
150 gr. feta
gebakken aardappelen
kipfilet

Was de spinazie en laat deze goed uitlekken. Snipper de uien en knoflookteentjes fijn. Snijd de feta in blokjes. Verhit in een grote pan de olie en fruit hierin de uien en knoflook. Voeg de spinazie toe en bak dit 5 minuten mee. Wel steeds omscheppen. Roer dan de blokjes feta en de djinten erdoor en laat het warm worden. Lekker met gebakken aardappelen en kipfilet.

Donderdag
Andijvie met ham
------------------------
1 kg andijvie
zout en peper
30 gr. bloem
30 gr. boter
2 dl bouillon
1/2 dl melk
100 gr. geraspte kaas
200 gr. gekookte ham in blokjes
aardappelpuree

Maak de andijvie schoon en snijd ze in reepjes. Was de reepjes goed, doe ze met het aanhangende water in een pan en laat ze slinken. Voeg er wat zout bij en laat dan de andijvie heel goed uitlekken. Verhit de boter in een pan, roer er de bloem door en beetje voor beetje de bouillon en de melk. Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Roer dan 100 gram geraspte kaas erdoor. Breng de saus op smaak met peper en zout. Vet een ovenschaal in en leg hierin om en om een laag andijvie, saus en ham. Bestrooi de bovenkant met geraspte kaas en leg hier en daar een klontje boter op het gerecht. Bak de schotel 15 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden. Lekker met aardappelpuree.

Vrijdag
Broccolitaart
-----------------
6 plakjes bladerdeeg
500 gr. broccoli
klein blikje mais
150 gr. spekblokjes
2 uien
4 eieren
1 dl koffieroom
150 gr. geraspte kaas
zout en peper
nootmuskaat

Laat het bladerdeeg ontdooien. Vet een bakvorm in en bekleed hiermee de bakvorm. Maak de broccoli schoon, verdeel het in roosjes en kook de broccoli in een pan met een beetje water en zout 2 minuten. Laat de maïs uitlekken. Laat de broccoli goed uitlekken en leg dit op het bladerdeeg in de bakvorm. Bak de spekblokjes uit, voeg de uien toe en bak deze even mee. Leg het spek-uien mengsel op de broccoli. Leg daarop de maïs. Meng de koffieroom met de eieren, kaas, peper, zout en de nootmuskaat. Giet het mengsel in de vorm. Zet de vorm 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Zaterdag
Spiegeleieren met tomatensaus
-------------------------------------------
1 ui
1 teentje knoflook
1 blik tomaten op sap
boter
8 eieren
zout en peper
paprikapoeder
4 el geraspte kaas

Hak de ui en knoflookteentje fijn. Verhit de boter in een pan en bak hierin de ui en knoflook even. Voeg de tomaten met het sap toe en druk met een houten lepel de tomaten tot moes. Laat de saus een paar minuten pruttelen. Verhit in een koekenpan wat boter en bak hierin de spiegeleieren. Bestrooi de spiegeleieren met peper, zout, paprikapoeder en geraspte kaas. Leg de eieren op een schaal en schenk de saus erover. Geef hierbij volkoren brood.

Zondag
Gebakken aubergineplakken
--------------------------------------
2 grote aubergines
zout
bloem
100 gr. boter
slavinken
gekookte aardappelen

Snijd het stronkje van de aubergines af, was ze en snijd ze in plakken van 1/2 cm dik. Strooi een beetje zout over de plakken en wentel ze door bloem. Verhit de boter in een pan en bak de aubergineplakken bruin en gaar. Lekker met een slavink en gekookte aardappelen.
Bron: https://www.facebook.com/groups/lidlkortingenenrecepten/

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 20-05-2016
Hits: 1011
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
oven, gebakken aardappelen, andijvie, rijst, quiche, eieren, aubergine