Volg ons via
 
 

Weekmenu week 22 2016

Weekmenu week 22

Maandag
-------------
400 gr. koolvisfilet
2 sneetjes wit brood zonder korst
melk
zout en peper
1 ui
1 ei
1 el gehakte peterselie
bloem
boter

Laat het brood weken in wat melk en knijp het uit. Hak de visfilets heel fijn. Maak de ui schoon en snipper hem heel fijn. Vermeng de vis met het brood, ui, ei, peterselie, zout en peper. Vorm er platte koekjes van en wentel deze door de bloem. Verhit wat boter in een pan en bak de koekjes in 8 minuten bruin en gaar. Lekker met gebakken aardappelen en een groente naar keuze.

Dinsdag
-----------
Bonte maaltijdsalade

350 gr. aardappelen
350 gr. tomaten
350 gr. gare sperziebonen, eventueel uit blik
200 gr. gekookte ham
3 el mayonaise
2 el koffieroom
zout en peper
1 el gehakte peterselie

Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook dit 5 minuten. Vermeng in een schaal de blokjes aardappel met de kleingesneden tomaten en de sperziebonen en de in blokjes gesneden ham. Roer in een kommetje de mayonaise, de koffieroom en wat zout en peper door elkaar. Schenk deze saus over de salade en schep deze voorzichtig door elkaar. Laat de salade minstens 30 minuten op een koele plaats staan. Bestrooi de salade voor het opdienen met wat gehakte peterselie. Serveer er geroosterd brood of stokbrood en boter bij.

Woensdag
---------------
Pannenkoeken met champignons

1 ui
400 gr. champignons
3 el vloeibare margarine
250 gr. boursin cuisine knoflook & fijne kruiden
100 gr. eikenbladslamelange
2 peren
4 el honing-mosterddressing
8 pannenkoeken

Ui pellen en snipperen. Champignons schoonborstelen en in partjes snijden. In braadpan margarine verhitten en ui 2 min. bakken. Champignons toevoegen en 4 min. meebakken. Boursin door champignons roeren en enkele minuten meewarmen. Peren wassen, in kwarten snijden en klokhuis verwijderen. Parten in plakjes snijden. Peer mengen met sla en dressing. Pannenkoeken volgens gebruiksaanwijzing verwarmen. Pannenkoeken uitspreiden en vullen met grootste deel champignonmengsel. Pannenkoeken oprollen en op elk bord 2 opgerolde pannenkoeken leggen. Garneren met rest van champignonmengsel. Met salade serveren.

Donderdag
---------------
Shoarma met broccoli

400 gr. shoarmavlees
150 gr. spekreepjes
1 ui
400 gr. broccoli

Maak de broccoli schoon en verdeel hem in kleine roosjes. Was de roosjes en laat ze uitlekken. Snipper de ui fijn. Bak in een pan de spekblokjes uit. Voeg het shoarmavlees toe en bak dit 5 minuten mee. Doe dan de ui erbij en laat deze even meebakken. Voeg de broccoli toe en laat het nog 5 minuten bakken. Lekker met aardappelpuree.

Vrijdag
---------
Bietenschotel, vegetarisch

4 rode bieten
2 uien
200 gr. rode kool
50 gr. havermout
100 gr. magere kwark
1 ei
100 gr. geraspte oude kaas
2 tl ketjap manis
peper en zout

Schil de bieten. Rasp de bieten, rode kool en uien grof. Vet een ovenschaal in. Meng de bieten, uien, kool, havermout, ei, ketjap, wat peper en zout door de kwark. Schep de helft van de kaas erdoor. Schep het mengsel in de ovenschaal en strooi de rest van de kaas erover. Zet de schaal 40 minuten in een voorverwarmde oven van 200C. Lekker met aardappelen.

Zaterdag
------------
Aardappel roerbakschotel

1 kg aardappelen
350 gr. kipfilet
peper en zout
200 gr. champignons
1 ui
zout
3 el olie

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi deze met peper en zout. Snijd de champignons in plakjes. Verhit in een wok de olie en bak hierin de aardappelblokjes mooi bruin. Voeg dan de kipfilet toe en roerbak dit 10 minuten. Voeg de champignons toe en roerbak alles nog 5 minuten. Doe er wat peper en zout bij. Lekker met verse groenten naar keuze.

Zondag
-----------
Gehakt in ananassaus

500 gr. gehakt h/h
1 ui
1 teentje knoflook
1 ei
3 el paneermeel
1 tl gemberpoeder
zout en peper
50 gr. boter
4 schijven ananas
1 dl ananassap
2 el azijn
1 el sojasaus
2 el suiker
1 el maizena

Snipper de ui fijn. Pers de knoflook uit. Kneed het gehakt met de ui, knoflook, ei, paneermeel, gemberpoeder en wat zout en peper door elkaar. Draai er 8 balletjes van. Verhit de boter in een pan en bak hierin de gehaktballen bruin. Voeg de ananas, het ananassap, 2 dl water, de azijn, sojasaus en de suiker toe. Laat dit alles 20 minuten zachtjes pruttelen. Meng in een kommetje wat water met maizena. Leg de gehaktballetjes op een schaal. Roer het maizenapapje door de saus en laat de saus een paar minuten doorkoken. Giet de saus over de gehaktballen.
Lekker met gekookte aardappelen en andijvie.
Bron: https://www.facebook.com/groups/lidlkortingenenrecepten/

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 29-05-2016
Hits: 1018
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
koolvis, salade, pannenkoeken, shoarma, bieten, kipfilet, gehakt