Volg ons via
 
 

Weekmenu week 12 2007

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag

  • Ovenschotel met bietjes en gehakt
1kg aardappelen
500g gekookte bietjes
75g boter
2 uien
0,5 eetlepel gedroogde tijm
500g gehakt
0,5dl melk
peper
zout
1 theelepel pittige mosterd

  • Oven voorverwarmen op 200°C.
  • Aardappels schillen en in stukken snijden, wassen en in ca. 20 minuten gaarkoken.
  • Bietjes schillen en in plakken snijden.
  • In hapjespan boter verhitten en ui 3 minuten zachtjes bakken.
  • Bietenplakjes en tijm toevoegen, alles met deksel op de pan ca. 5 minuten stoven.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Het gehakt rulbakken, overtollig vet eraf laten lopen en gehakt bestrooien met zout en peper.
  • Aardappels afgieten, even laten uitdampen en tot puree stampen.
  • Melk, mosterd, 50 gram boter en zout en peper naar smaak, door de puree mengen.
  • Bietjes in ingevette ovenschaal leggen, gehakt er over verdelen en afdekken met aardappelpuree.
  • Schaal in het midden van de oven zetten en het gerecht in 25-30 minuten afbakken.
Dinsdag

  • Macaroni
  • Champignons met ham en paprika
300g ham
250g champignons
1 ui
1 rode paprika
1 groene paprika
1 gele paprika
1 potje erwtjes
2 tomaten
tomatenketchup
olie

  • Snij de ham in blokjes.
  • Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes.
  • Maak de ui schoon en snij hem in halve ringen.
  • Maak de paprika’s schoon en snijd ze in stukjes.
  • Ontvel de tomaten en snij ze in stukjes.
  • Laat de erwtjes uitlekken.
  • Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de uiringen.
  • Voeg dan de paprika’s, champignons, tomaten en de ham toe en bak deze even mee.
  • Voeg dan de erwtjes en tomatenketchup naar smaak toe.
  • Lekker met macaroni.
Woensdag

  • Stamppot zuurkool met appel
1kg aardappelen
zout
1dl melk
500g zuurkool
2dl appelsap
150g spekblokjes
2 uien
2 zoetzure appels
citroensap

  • Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar.
  • Kook in een andere pan de zuurkool met de appelsap in ongeveer 10 minuten gaar.
  • Maak de uien schoon en snipper deze.
  • Bak in een pan de spekblokjes uit.
  • Voeg dan de uien toe en fruit deze een paar minuten mee.
  • Schil de appels, boor de klokhuizen eruit en snijdt de appels in kleine blokjes.
  • Besprenkel de appelblokjes met wat citroensap.
  • Verwarm in een pan de melk.
  • Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de warme melk door.
  • Schep dan de zuurkool, het spek - ui mengsel en de appelblokjes door de aardappelpuree.
Donderdag

  • Aardappelen au gratin
  • Sperzieboontjes
  • Varkensschnitzels
1kg aardappelen
1 teentje knoflook
2 eetlepels boter
2 eieren
1dl koffieroom
3dl melk
zout
peper
nootmuskaat
75g geraspte kaas

  • Schil de aardappelen, was ze en snijdt ze in dunne plakjes.
  • Wrijf de bodem van een ovenschaal eerst in met het uitgeperste teentje knoflook en dan met wat boter.
  • Leg de aardappelplakjes netjes naast elkaar in de ovenschaal laag om laag.
  • Klop in een kom de eieren met de melk en koffieroom los en roer er dan peper, zout en nootmuskaat door.
  • Schenk dit mengsel dan in de schaal over de aardappelplakjes en bestrooi dit met kaas.
  • Zet de schaal 45 minuten in een voorverwarmde oven van 225 graden.
Vrijdag

  • Shoarmaburgers met knoflooksaus
  • Gebakken aardappelen
  • Gemengde sla
4 sneetjes oud witbrood
500g rundergehakt
zout
4 theelepels shoarmakruiden
1 ei
5 eetlepels olie

Voor de saus

2 teentjes knoflook
2 theelepels mosterd
1 eetlepel citroensap
zout
peper
2 eidooiers
2dl olijfolie
2 eetlepels droge witte wijn

  • Pel de knoflookteentjes, pers ze uit en doe deze met de mosterd, citroensap, wat zout en wat peper in een kom en klop het door elkaar.
  • Klop dan de eidooiers erdoor.
  • De olijfolie eerst druppelsgewijs en vervolgens in een dun straaltje al kloppend toevoegen.
  • Roer dan de wijn erdoor.
  • Snijd de korsten van de boterhammen en week ze een paar minuten in een schaaltje met koud wateren knijp ze dan uit.
  • Doe het gehakt in een kom en meng er het uitgeknepen brood, wat zout, shoarmakruiden en het ei door.
  • Verdeel het gehakt in 8 porties en draai er ballen van.
  • Druk ze daarna voorzichtig plat (hamburgermodel).
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de shoarmaburgers in 10 minuten bruin en gaar.
  • Leg de burgers dan op een schaal en geef de saus er apart bij.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 17-03-2007
Hits: 661
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig