Volg ons via
 
 

Weekmenu week 23 2016

Weekmenu week 23

Maandag
------------
Tjap tjoy

500 gr. kipfilets
2 uien
1 winterwortel
1 rode paprika
1 prei
1/2 komkommer
125 gr. champignons
2 cm gemberwortel
2 el olie
1 kippenbouillontablet
125 gr. taugé
peper en zout

Snij de kipfilets in blokjes en bestrooi ze met wat peper en zout. Maak de uien schoon en snijd ze in halve ringen. Maak de winterwortel schoon en snijd hem in reepjes. Maak de paprika schoon en snijd hem in reepjes. Maak de prei schoon en snijd hem in ringetjes. Was de komkommer, snij hem in de lengte door, verwijder de pitjes en snij de komkommer in dunne plakjes. Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes. Schil de gemberwortel en snij hem in plakjes. Was de taugé en laat hem uitlekken. Verhit de olie in de wok en bak hierin de uien en gemberwortel. Voeg dan de kipfilet toe en bak deze 5 minuten mee. Verkruimel het bouillontablet en voeg 1 deciliter water toe. Breng dit aan de kook en doe de groenten, behalve de taugé, erbij en roerbak dit 5 minuten. Voeg als laatste de taugé toe en laat dit warm worden. Lekker met rijst.

Dinsdag
-----------
Andijvie met kaassaus

1,5 kg andijvie
zout en peper
25 gr. boter
25 gr. bloem
1 dl melk
1 dl kookvocht
100 gr. geraspte kaas
snufje nootmuskaat

De andijvie schoonmaken, wassen en in reepjes snijden. Was de reepjes nog eens goed en zet de andijvie op in een pan met het aanhangende water. Laat de andijvie slinken, bestrooi het dan met een beetje zout en laat het nog 2 minuten koken. Laat dan de andijvie goed uitlekken (vang kookvocht op). Verhit de boter in een pan, roer er de bloem door en dan scheutje voor scheutje de melk en het kookvocht. Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Voeg dan de kaas, wat zout, peper en een snufje nootmuskaat toe. Laat de andijvie in de saus warm worden. Lekker met gekookte eieren en gebakken aardappelen.

Woensdag
--------------
Macaroni met broccoli

200 gr. spekblokjes
1 teentje knoflook
350 gr. broccoli
350 gr. macaroni
1 dl slagroom
zout en peper
35 gr. geraspte Parmezaanse kaas

Pel het knoflookteentje en pers hem uit. Maak de broccoli schoon, verdeel het in roosjes, was het en laat de roosjes uitlekken. Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat hem uitlekken op een vergiet. Bak de spekblokjes uit en fruit hierin de knoflook eventjes. Doe er dan de broccoli bij en laat het 10 minuten zachtjes smoren. Schep dan de macaroni en de slagroom door de broccoli. Laat alles goed warm worden. Bestrooi het met de kaas.

Donderdag
---------------
Courgetteschotel

2 uien
1 teentje knoflook
30 gr. boter
2 courgettes
peper en zout
300 gr. cervelaatworst
75 gr. geraspte belegen kaas

Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Pel het knoflookteentje en hak hem fijn. Was de courgettes en snijd ze in plakjes. Snijd de cervelaatworst in plakjes. Verhit de boter in een pan en fruit hierin eventjes de uien en knoflook. Doe de courgettes erbij, strooi er een beetje zout en peper over en laat het 5 minuten zachtjes bakken. Vet een ovenschaal in en leg hierin de helft van het courgette -uimengsel. Leg de plakjes cervelaatworst er boven op en dek het af met de rest van de groenten. Strooi er de geraspte kaas over. Zet de schaal 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Vrijdag
---------
Kaasburgers

1 blik rode kidneybonen
1 ui
100 gr. geraspte belegen kaas
paneermeel
1 ei
peper en zout
1 el olie

Laat de kidneybonen uit lekken. Maak de ui schoon en snipper hem fijn. Doe de bonen in een kom en prak ze fijn. Voeg dan de kaas, ui, ei, 3 eetlepels paneermeel, peper en zout toe. Meng het goed door elkaar en vorm er platte koeken van. Verhit de olie in een pan en bak de kaasburgers in 10 minuten mooi bruin. Lekker met gebakken aardappelen en sla.

Zaterdag
-------------
Gevulde aubergines

2 aubergines
200 gr. champignons
boter
1/2 citroen
zout en peper
100 gr. geraspte kaas
1 el paneermeel
2 dl bouillon

Was de aubergines, halveer ze en doe ze in een pan met ruim kokend water. Laat het 2 minuten koken, giet het dan af en spoel het af met koud water. Schep het vruchtvlees uit de aubergine helften en snijdt het vruchtvlees in blokjes. Maak de champignons schoon en snijdt ze door midden. Verhit de boter in een pan en fruit hierin eventjes de champignons. Roer er het citroensap, peper en zout door en doe de aubergineblokjes erbij. Bak deze even mee en verdeel dit mengsel over de aubergine helften. Vet een ovenschaal in en leg hierin de gevulde aubergines. Strooi er de geraspte kaas over en leg hier en daar een vlokje boter. Zet de schaal 15 – 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden tot het gerecht een bruin korstje heeft gekregen.

Zondag
----------
Kabeljauw met rijst

25 gr. boter
1 ui
1 groene paprika
350 gr. tomaten
1/2 ltr. droge witte wijn
750 gr. kabeljauwfilet
zout en peper
2 el gehakte peterselie

Verhit de boter in een pan en fruit hierin al omscheppend de ui en de paprika 3 minuten. De groenten mogen geen kleur krijgen. Voeg de tomaten en de wijn toe. Leg de kabeljauwfilets op de groenten en strooi er wat zout en peper over. Temper het vuur, leg het deksel op de pan en laat het gerecht ongeveer 15 minuten stoven tot de vis en de groenten gaar zijn. Strooi voor het opdienen er de peterselie over. Serveer er rijst bij.

Wil je ook mee een gratis levensmiddelenpakket winnen? Kijk dan bij https://www.facebook.com/groups/hetcrisiskookboek/

 


Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 05-06-2016
Hits: 2377
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
tjap tjoy, andijvie, macaroni, courgette, kaasburgers, aubergines, kabeljauw