Volg ons via
 
 

Lowbudget weekmenu week 8 voor € 24.12

weekmenu

Maandag
-------------
Paksoi met ketjap

800 gr. paksoi 2,15
1 el maizena 0,03
3 el ketjap 0,11
peper en zout 0,05
gekookte aardappelen 0,75
Totaal 3,09

Maak de paksoi schoon en verwijder de lelijke bladeren. Snijd de paksoi in reepjes van ongeveer 3 centimeter breed en was deze. Kook de paksoi in een pan met het aanhangende water en een beetje zout in 15 minuten gaar. Roer in een kommetje de maïzena, peper en de ketjap tot een papje. Giet de paksoi af en roer het maïzenapapje door de groent. Laat de paksoi nog 1 minuut zachtjes koken.

Dinsdag
------------
Kipfilet met doperwtjes

450 gr. kipfilets 2,70
2 uien 0,15
400 gr. doperwtjes, diepvries 0,83
125 ml creme fraiche 0,53
1 el kerriepoeder 0,10
1 tl paprikapoeder 0,05
boter 0,03
rijst 0,43
Totaal 4,82

Snij de kipfilets in blokjes en bestrooi ze met het paprikapoeder, kerrie, peper en zout. Maak de uien schoon en snipper deze. Verhit in een pan wat boter en bak hierin de kipfilets mooi bruin en gaar. Voeg dan de uien toe en bak dit even mee. Doe dan de doperwtjes erbij en bak deze 5 minuten mee. Roer de creme fraiche erdoor en laat het warm worden. Lekker met rijst.

Woensdag
--------------
Kapucijners met appel en knakworstjes

350 gr. kapucijners 0,90
50 gr. boter 0,08
1 ui 0,10
2 tl kerriepoeder 0,10
250 gr. piccalilly 0,59
1 tl sambal 0,02
2 appels 0,40
8 knakworstjes 0,58
gekookte aardappelen 0,75
Totaal 3,52

Week de kapucijners 10 uur in een pan met ruim koud water. Kook de kapucijners in het weekwater en wat zout in 1 ½ uur gaar. Laat dan de kapucijners uitlekken op een vergiet. Maak de ui schoon en snipper deze. Schil de appels, boor de klokhuizen eruit en snijd de appels in plakken. Verhit 25 gram van de boter en fruit hierin de ui glazig. Voeg de kerriepoeder toe en fruit deze eventjes mee. Schep dan de kapucijners, piccalilly en de sambal erdoor en laat dit alles onder af en toe omscheppen goed warm worden. Verhit in een andere pan de rest van de boter en bak hierin de plakken appel aan beide kanten bruin. Verwarm de knakworstjes in een pan met een bodempje water. Schep het kapucijnermengsel in een schaal en leg er de plakken gebakken appel en de knakworstjes bovenop.

Donderdag
---------------
Broccoli met ham en mosterd

500 gr. broccoli 0,89
125 ml creme fraiche 0,53
1 el mosterd 0,03
1 el olie 0,02
250 gr. ham 0,85
gebakken aardappelen 0,80
Totaal 3,12

Verdeel de broccoli in roosjes, was ze en laat ze uitlekken. Snijd de ham in blokjes. Roer de mosterd door de crème fraiche. Verhit de olie in een pan en bak hierin de broccoli eventjes. Voeg 2 eetlepels water toe en stoof de broccoli 5 minuten. Doe dan de ham en de crème fraiche erbij. Schep het goed door elkaar en laat het warm worden. Lekker met gebakken aardappelen.

Vrijdag
----------
350 gr. spaghetti 0,23
2 uien 0,15
1 rode paprika 0,50
1 teentje knoflook 0,05
300 gr. Chinese kool 0,85
1 rookworst 0,77
2 el olie 0,04
2 tl kerriepoeder 0,10
1 dl bouillon 0,04
1 el maizena 0,03
Totaal 2,76

Maak de uien schoon en snipper deze. Maak de paprika schoon en snijdt deze in kleine reepjes. Pel het knoflookteentje en pers deze uit. Maak de kool schoon en snijdt deze in reepjes. Snijdt de rookworst in plakjes. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verhit in een pan de olie en fruit hierin de uien en knoflook glazig. Voeg dan de paprika, Chinese kool en de rookworstplakjes toe en bak dit alles 5 minuten mee. Doe dan het kerriepoeder, snufje zout en de bouillon erbij en breng dit aan de kook. Roer in een kopje de maïzena met wat water tot een papje en bind hiermee het groenten – worstmengsel. Giet de spaghetti af, laat deze even uitlekken en doe deze in een schaal. Schep het groenten – worstmengsel over de spaghetti.

Zaterdag
------------
Gebakken eieren met ketjapsaus

4 eieren 0,52
boter 0,03
1 ui 0,10
1 tl sambal 0,02
3 el ketjap 0,11
citroensap 0,02
rijst 0,43
doperwtjes 0,83
Totaal 2,06

Maak de ui schoon en snipper hem fijn. Verhit wat boter in een pan en bak hierin de eieren. Verhit in een andere pan ook wat boter en fruit hierin de ui. Voeg de sambal en de ketjap toe en maak het sausje af met citroensap. Leg de gebakken eieren op een schaal en schenk de ketjapsaus erover. Lekker met rijst en doperwtjes.

Zondag
----------
Gebakken prei

1 kg dunne prei 1,50
bloem 0,02
2 eieren 0,26
paneermeel 0,04
boter 0,03
aardappelpuree 0,80

300 gr. belegen kaas 1,95
2 el bloem 0,02
paneermeel 0,04
60 gr. boter 0,09
Totaal 4,75

Maak de preien schoon, snijdt het harde groen weg en snijdt de stukken prei door midden. Was de stukken prei en kook ze in een pan met ruim water en wat zout 10 minuten. Klop de eieren los. Laat de stukken prei goed uitlekken, wentel ze dan door de bloem, dan door de losgeklopte eieren en dan door paneermeel. Verhit de boter in een grote koekenpan en bak hierin de stukken prei aan alle kanten mooi bruin. Lekker met aardappelpuree en gebakken kaasplakken.

Gebakken kaasplakken

300 gr. belegen kaas
2 el bloem
paneermeel
60 gr. boter

Roer in een schaaltje de bloem met een beetje water tot een vrij dik papje. Snijdt de kaas in 4 plakken van ongeveer 1 centimeter dik. Wentel dan de kaasplakken door het bloempapje en daarna door paneermeel. Verhit de boter in een pan en bak hierin de plakken aan beide kanten goudbruin.
Bron: https://www.facebook.com/groups/lidlkortingenenrecepten/

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 17-02-2017
Hits: 230
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
paksoi, kipfilet, kapucijners, broccoli, spaghetti