Volg ons via
 
 

Weekmenu week 14 2007

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

 
Maandag

  • Andijvie met rode paprika
  • Aardappelpuree
  • Varkenslapjes
750g andijvie
2 rode paprika’s
1 ui
2 teentjes knoflook
100g spekblokjes
2 theelepels mosterd
zout
peper

  • Maak de andijvie schoon, snijd ze in reepjes, was deze en laat ze goed uitlekken.
  • Maak de paprika’s schoon en snijd ze in kleine reepjes.
  • Pel de ui en knoflookteentjes en snipper deze.
  • Bak in een grote pan de spekblokjes uit en voeg dan de ui en knoflook toe en laat dit even mee fruiten.
  • Doe dan de paprika’s erbij en bak deze even mee.
  • Roer dan wat peper en de mosterd erdoor.
  • Schep dan de andijvie erdoor en laat dit ongeveer 5 minuten zachtjes smoren tot de andijvie beetgaar is.
Dinsdag

  • Tomaten met eieren
  • Rijst
1,5kg tomaten
250g champignons
3 uien
2 teentjes knoflook
8 eieren
50g boter
0,5dl melk
1 theelepel sambal
peper
zout

  • Maak de uien schoon en snipper ze.
  • Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes.
  • Pel de knoflook en pers hem uit.
  • Ontvel de tomaten en snijd ze in plakjes.
  • Verhit de boter in een pan en fruit hierin de uien en knoflook.
  • Voeg dan de champignons en de tomaten erbij en bak deze even mee.
  • Klop de eieren los met de melk, sambal en wat peper en zout.
  • Giet de eieren bij het ui-tomaat mengsel en blijf roeren tot de eieren zijn gestold
Woensdag

  • Aardappelsalade met paprika en olijven
600g aardappelen
1 ui
1 stengel bleekselderij
1 teentje knoflook
1 rode paprika
50g gevulde olijven
0,5 theelepel gedroogde tijm
4 eetlepels olijfolie
sap van een halve citroen
zout
peper

  • Afkoeltijd ongeveer 1 uur
  • Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in blokjes.
  • Kook de aardappelblokjes in een pan met een beetje water en zout in ongeveer 5 minuten beetgaar.
  • Giet dan de aardappelblokjes af en laat ze afkoelen.
  • Pel de ui en het knoflookteentje en snipper deze fijn.
  • Maak de stengel bleekselderij schoon en snijd deze in kleine reepjes.
  • Maak de paprika schoon en snijd deze in piepkleine blokjes.
  • Snijd de olijven in plakjes.
  • Meng in een schaal de ui, bleekselderij, knoflook, paprika, olijven, tijm, olie, citroensap, snufje zout en snufje peper door elkaar.
  • Schep hier de aardappelblokjes door.
Donderdag

  • Aardappelen met bacon
  • IJsbergsla
  • Schnitzels
1kg aardappelen
zout
nootmuskaat
1dl melk
150g dungesneden bacon
gedroogde tijmblaadjes

  • Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetjes water en zout 10 minuten.
  • Giet de aardappelen af en snijd ze in plakjes.
  • Vet een ovenschaal in en leg hierin de aardappelplakjes.
  • Besrooi het met een beetje nootmuskaat.
  • Maak de melk warm en giet dit in de ovenschaal bij de aardappelen.
  • Bedek de schaal met baconplakjes en strooi er wat tijmblaadjes over.
  • Zet de schaal 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Vrijdag

  • Gestoofde slavinken met paprika
  • Gebakken aardappelen
  • Erwtjes en worteltjes
35g boter
4 slavinken
1 ui
1 teentje knoflook
1 rode paprika
1 groene paprika
4 tomaten
1dl bouillon
zout
peper

  • Pel de ui en het knoflookteentje en snipper deze.
  •  Maak de paprika’s schoon en snijd ze in kleine reepjes.
  • Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes.
  • Verhit de boter in een pan en bak hierin de slavinken rondom mooi bruin.
  • Voeg dan de ui toe en fruit deze even mee.
  • Doe dan de paprika’s, tomaten en de bouillon erbij.
  • Breng het geheel aan de kook.
  • Draai dan de hittebron wat lager, leg een deksel op de pan en laat alles 15 minuten zachtjes stoven.
  • Breng het gerecht op smaak met wat zout en peper.
  • Schep het groentemengsel op een schaal en leg er de slavinken boven op.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 31-03-2007
Hits: 702
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig