Volg ons via
 
 

Weekmenu week 17 2007

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

  Maandag
  • Preischotel
  • Speklapjes
750g aardappelen
500g prei
4 eieren
1 blikje ananasstukjes
zout
kerriepoeder
200g geraspte kaas
  • Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in plakjes.
  • Kook in een pan met een beetje water en zout de aardappelplakjes 5 minuten en laat ze uitlekken.
  • Breng in een steelpan water aan de kook.
  • Laat hierin de eieren 8 minuten koken, laat ze schrikken onder de koude kraan, pel ze en snijd ze in plakjes.
  • Laat de ananasstukjes uitlekken.
  • Maak de prei schoon en snij deze in ringen.
  • Vet een ovenschaal in en leg hierin de plakjes aardappelen.
  • Leg op de aardappelen de plakjes ei, daarop de ananasstukjes, dan de helft van de geraspte kaas en dan de prei.
  • Strooi er wat curry over en de rest van de geraspte kaas.
  • Zet de schotel 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Dinsdag
  • Rijst met gehakt uit de oven
2 uien
2 rode paprika's
250g prei
500g gehakt
2 eetlepels shoarmakruiden
15g boter
peper
zout
400g rijst
1 dl room
2 eieren.
150g geraspte kaas
  • Maak de uien schoon en snipper ze.
  • Maak de paprika's schoon en snijd ze in stukjes.
  • Maak de prei schoon en snij deze in ringen.
  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Verhit de boter in een pan en bak hierin het gehakt rul.
  • Voeg de shoarma kruiden en wat peper en zout toe.
  • Doe er dan de uien, paprika's en de prei erbij en bak dit 5 minuten.
  • Schep de rijst door het gehaktmengsel.
  • Vet een ovenschaal in en schep hierin de rijst.
  • Klop de eieren met de room, wat zout en peper door elkaar en giet dit over de rijst.
  • Strooi er de geraspte kaas over en zet het gerecht 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Woensdag
  • Bonte maaltijdsalade
  • Stokbrood en boter
350g aardappelen
350g tomaten
350g gare sperziebonen (eventueel uit blik)
200g gekookte ham
3 eetlepels mayonaise
2 eetlepels koffieroom
zout
peper
1 eetlepel gehakte peterselie
  • Kook de aardappelen in een pan met water en wat zout in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Giet de aardappelen af en snijd ze in blokjes.
  • Vermeng in een schaal de blokjes aardappel met de klein gesneden tomaten en de sperziebonen en de in blokjes gesneden ham.
  • Roer in een kommetje de mayonaise, de koffieroom en wat zout en peper door elkaar.
  • Schenk deze saus over de salade en schep deze voorzichtig door elkaar.
  • Laat de salade minstens 30 minuten op een koele plaats staan.
  • Bestrooi de salade voor het opdienen met wat gehakte peterselie.
Donderdag
  • Aardappelpuree met rode peper en ham
  • Tartaartjes
1kg aardappelen
zout
2 rode pepers
3 teentjes knoflook
1 ui
1dl melk
4 eetlepels gehakte peterselie
150g ham
boter
  • Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar.
  • Was de rode pepers, snijdt ze in de lengte door, verwijder de zaadjes en snijdt de pepers dan in kleine stukjes.
  • Pel de knoflookteentjes en pers deze uit.
  • Maak de ui schoon en snipper deze heel fijn.
  • Verhit wat boter in een pan en fruit hierin de rode pepers, ui en knoflook.
  • Roer dan de hamblokjes erdoor en laat deze warm worden.
  • Breng in een steelpan de melk aan de kook.
  • Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de melk en het peper-hammengsel door de aardappelpuree.
  • Roer er dan de peterselie door en zo nodig nog wat zout.
Vrijdag
  • Provencaalse rollade
  • Gebakken aardappelen
1kg varkensrollade
1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden
zout
peper
2 teentjes knoflook
75g boter
1 ui
1 courgette
2 blikjes tomatenblokjes op sap
1 theelepel tijm
  • Wrijf de rollade in met de kruiden, peper en zout en maak met een scherp mes een aantal kleine inkepingen in de rollade.
  • Pel de knoflookteentjes, snijd ze in reepjes en stop in elke inkeping in de rollade een reepje knoflook.
  • Maak de ui schoon en snipper deze.
  • Was de courgette en snijd deze in plakjes.
  • Verhit de boter in een pan en bak hierin het vlees rondom bruin.
  • Draai dan de hittebron wat lager, leg een deksel op de pan en laat de rollade in ongeveer 40 minuten gaar worden.
  • Haal dan de rollade uit de pan en fruit in de achtergebleven bakboter de ui een paar minuten.
  • Voeg dan de courgette toe en fruit deze eventjes mee.
  • Doe dan de tomatenblokjes met het sap erbij en breng dit alles aan de kook.
  • Roer de tijm door de saus, leg het vlees in de saus en laat het vlees nog 10 minuten zachtjes stoven.
  • Haal dan het vlees uit de pan, snijd het in plakken en leg het op een schaal.
  • Schep de saus over het vlees.
  • Lekker met gebakken aardappelen.
Hieronder een voorbeeld van een weekmenu voor EUR 19.71




Maandag: Tortilla

Dinsdag: Zomerse pastasalade met gebakken aardappelen en vissticks

Woensdag: Griekse bloemkool met rijst en Griekse balletjes

Donderdag: Ovenschotel met kippenragout

Vrijdag: Groentecurry

Zaterdag: Pinda-kokossoep

Zondag: Rijst met Tjap Tjoy



De recepten van dit goedkope weekmenu zijn te zien bij:



http://groups.msn.com/Delow-budgetkeuken

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 21-04-2007
Hits: 861
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig