Volg ons via
 
 

Weekmenu week 20 2007

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag
  • Spinazieschotel met eieren en kaassaus
750 g aardappelen
zout
1 kg spinazie
peper
nootmuskaat
25 g bloem
25 g boter
2 dl melk
1 dl koffieroom
100 g belegen geraspte kaas
6 eieren

Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar. Was de spinazie heel goed en kook deze in een pan met het aanhangende water en een beetje zout in 6 minuten gaar. Breng in een pan water aan de kook en kook hierin de eiren 10 minuten. Laat ze schrikken onder de koude kraan, pel ze en halveer ze. Vet een ovenschaal in. Giet de aardappelen af, snijd ze in plakjes en schep de helft van de aardappelplakjes in de ovenschaal. Laat de spinazie uitlekken, hak deze fijn en maak het op smaak met wat peper en nootmuskaat. Schep de spinazie op de aardappelen en druk er de halve eieren in. Verhit de boter in een pan en roer hier de bloem door. Giet beetje voor beetje de melk en de koffieroom erdoor en blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Roer de kaas, wat peper en zout erdoor. Schenk de helft van de saus over de eieren, leg er dan de rest van de aardappelplakjes over en dek af met de rest van de kaassaus. Zet de schaal 30 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden.

Dinsdag
  • Macaroni met groene kool
400g groene kool.
zout
peper.
450g macaroni
2 uien
2 teentjes knoflook.
50 g boter.
200g hamblokjes.
4 eieren.
150g Hüttenkäse

Pel de uien en knoflookteentjes en hak ze fijn. Snij de ham in blokjes. Maak de kool schoon, snijd ze in reepjes en kook ze in een pan met een beetje water en zout 5 minuten. Laat de kool uitlekken. Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat deze uitlekken. Verhit de boter in een grote pan en fruit hierin de uien en knoflook. Voeg dan de hamblokjes, wat zout, beetje peper, kool en macaroni toe. Laat dit goed warm worden. Klop 2 eieren los. Haal de pan met macaroni van de hittebron en roer er de losgeklopte eieren door. Vet een ovenschaal in en schep hierin de macaroni. Klop twee eieren los met de Hüttenkäse en verdeel dit over de macaroni. Zet de schaal 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Woensdag
  • Gemengde rijstsalade
200g rijst
zout
5 eetlepels olijfolie
3 eetlepels kruidenazijn
peper
1 eetlepel mosterd
8 zwarte olijven zonder pit
4 tomaten
2 eetlepels zure rode paprikastukjes (uit een potje)

Afkoeltijd ongeveer 1 uur Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat deze dan afkoelen. Roer in een kom een sausje van de olijfolie, azijn, zout peper en mosterd. Ontvel de tomaten en snijdt ze in achten. Snijdt de olijven in plakjes. Schep dan de tomaten, olijven en het sausje door de afgekoelde rijst. Doe de rijst salade in een schaal en garneer met de zure paprikastukjes.

Donderdag
  • Krokante rookworst
  • Bloemkool
  • Gekookte aardappelen
400g rookworst
3 eetlepels bloem
6 eetlepels water
zout
paneermeel
boter

Roer in een kom de bloem met het water en wat zout tot een glad papje. Strooi in een diep bord wat paneermeel. Snijd de rookworst overlangs door midden en snijdt hem dan in stukjes van ongeveer 8 centimeter. Wentel de stukjes worst eerst door het bloempapje en dan door paneermeel. Verhit de boter in een pan en bak de stukjes worst rondom mooi bruin

Vrijdag
  • Gebakken schol met garnalen en champignons
  • Erwtjes en worteltjes
  • Gebakken aardappelen
4 schoongemaakte schollen
zout
peper
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels bloem
25g boter
2 eetlepels olie
100g gepelde garnalen
200g champignons

Strooi de bloem op een bord. Was de schollen onder de koude kraan en dep ze droog met een stuk keukenpapier. Bestrooi de schollen met wat peper en zout, besprenkel ze met citroensap en wentel ze door de bloem. Verhit in een pan de boter met de olie en bak hierin de schollen in ongeveer 15 minuten aan beide kanten mooi bruin en gaar. Maak de champignons schoon en snijd deze in plakjes. Haal de schollen uit de pan, leg ze op een schaal en houd ze warm. Bak in het achtergebleven vet de garnalen en champignons 5 minuten en breng het mengsel op smaak met peper en zout. Verdeel het garnalen - champignonmengsel over de schollen.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 12-05-2007
Hits: 715
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig