Volg ons via
 
 

Weekmenu week 21 2007

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

  Maandag
  • Aardappel-bonensalade
750g aardappelen
200g sperziebonen
200g bospeen
1 ui
2 blikjes tonijn in olie
1,5 eetlepel rode pesto
1dl sinaasappelsap
1 eetlepel kappertjes
peper
zout

Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in blokjes. Kook in een pan met een beetje water en zout de aardappelblokjes gaar. Giet ze dan af en laat ze afkoelen. Maak de sperziebonen schoon, breek ze een keer door midden en kook ze in een pan met een beetje en zout beetgaar. Laat ze dan goed uitlekken en afkoelen. Maak de bospeen schoon en snijd deze in kleine stukjes. Maak de ui schoon en snipper deze. Laat boven een grote kom de tonijn uitlekken. Verdeel de tonijn in kleine stukjes. Roer de pesto, sinaasappelsap, ui, kappertjes en wat peper door de tonijnolie. Schep dan de aardappelblokjes, sperziebonen, bospeen en tonijn erdoor. Zet de salade een halfuur in de koelkast.

Dinsdag
  • Kip kerrie
  • Rijst
400g kipfilet
peper
zout
2 uien
2 appels
1 bouillonblokje
1 eetlepel kerrie
1 eetlepel bosbessenjam
1 eetlepel mango chutney
40 gram boter
25 gram bloem
1,5dl water

Snij de kipfilets in stukjes en bestrooi ze met peper en zout. Maak de uien schoon en snipper ze. Verhit in een pan de boter en bak hierin de kipfilets bruin en gaar. Haal ze uit de pan en fruit in de achtergebleven boter de uien eventjes. Roer dan de bloem en kerrie erdoor en voeg beetje voor beetje het water toe. Blijf roeren tot er een mooi gebonden saus ontstaat. Voeg dan het bouillonblokje, de mangochutney en de jam toe. Schil de appels, snijd ze in blokjes en roer deze samen met de kipfilet door de saus. Laat de saus goed warm worden.

Woensdag
  • Groenten-aardappelsalade
750g aardappelen
150g spekblokjes
1 rode paprika
1 ui
klein blikje maïs
klein blikjes doperwtjes
1 mango
1 bekertje zure room
1 eetlepel mayonaise
8 augurkjes
1 teentje knoflook
fijngehakte dille
zout
peper

Schil de aardappelen, snij ze in blokjes en was ze. Kook ze gaar in een pan met een beetje water en zout. Laat ze goed uitlekken en afkoelen. Bak de blokjes spek uit, haal ze uit de pan en laat ze afkoelen. Maak de ui en paprika schoon en snij deze in kleine stukjes. Snij ook de augurkjes in stukjes. Schil de mango en snij het vruchtvlees in blokjes. Laat de maïs en doperwtjes uitlekken. Meng de aardappelblokjes, spekblokjes, paprika, uien, mango, augurkjes, maïs en doperwtjes door elkaar. Roer de zure room en mayonaise door elkaar en pers hierboven het knoflookteentje uit. Roer wat dille, een beetje zout en peper door. Meng deze dressing door de salade.

Donderdag
  • Gebakken lever met ananas en kaas
  • Sperzieboontjes
  • Gekookte aardappelen
4 plakken varkenslever van ongeveer 100 gram per stuk
peper
zout
bloem
40g boter
4 schijven ananas (blik)
100g geraspte belegen kaas

Strooi wat bloem op en bord. Bestrooi de plakken lever met peper en zout en wentel ze dan door de bloem. Verhit de boter in een pan en bak hierin de leverplakken in ongeveer 15 minuten mooi bruin en gaar. Vet een ovenschaal in en leg hierin de plakken lever. Bak in het achtergebleven bakvet van de lever de ananasschijven mooi bruin. Leg op elke plak lever een ananasschijf en bestrooi dit met de kaas. Laat het gerecht in een voorverwarmde oven van 200graden in ongeveer 10 minuten goudgeel kleuren.

Vrijdag
  • Schnitzels met spek en uien
  • Bietjessalade
  • Gebakken aardappeltjes
4 varkensschnitzels
zout
peper
1 eetlepel mosterd
1 eetlepel bloem
2 theelepels paprikapoeder
25g boter
50g ontbijtspek
2 uien

Snijd het spek in reepjes. Maak de uien schoon en snipper deze. Strooi de bloem op een bord en meng er de paprikapoeder door. Bestrooi de schnitzels met peper en zout en bestrijk ze met mosterd. Verhit de boter in een pan en bak hierin de schnitzels in ongeveer 15 minuten aan beide kanten bruin en gaar. Haal dan de schnitzels uit de pan, leg ze op een schaal en houd ze warm. Bak de spek en uien in de achter gebleven bakboter lichtbruin. Verdeel het spek - ui mengsel over de schnitzels.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 19-05-2007
Hits: 656
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig