Volg ons via
 
 

Lowbudget maandmenu Juni

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

1 Juni
  • Varkenshaasje
  • Versierde sla
  • Gebakken aardappelen
Versierde sla

2 el slasaus,1 el yoghurt,1 el azijn,peper,zout,4 augurken,2 tomaten,2 el zilveruitjes,1 appel,1 krop sla

Maak een sausje van 2 el slasaus,1 el yoghurt,1 el azijn,peper en zout.Snijd 4 augurken en 2 tomaten in plakken.Snijd 2 el zilveruitjes klein.Snijd 1 gewassen appel in blokjes.Was 1 krop sla en leg de bladen in een schaal.Schik al de ingredienten op de sla en giet het sausje erover.

2 Juni
  • Kapucijnerschotel
  • Komkommersalade met bieslook
Kapucijnerschotel

150 gr.salami,1 ui,200 gr.soepgroenten,1 1/2 blik kapucijners,peper,mosterd,piccalilly

Bak 150 gr.kleingesneden salami uit met 1 kleingesneden ui en 200 gr.soepgroenten.Schep er uitgelekte kapucijners door en warm het geheel goed door.Maak het gerecht op smaak met peper en mosterd.Geef er piccalilly bij.

3 Juni
  • Sucadelappen
  • Andijvie met kaassaus
  • Aardappelen
  • Kersenpudding
Kersenpudding

250 gr.kersen,1 pakje gelatine puddingpoeder

Ontpit 250 gr.kersen.Maak 1 pakje gelatine puddingpoeder klaar volgens de gebruiksaanwijzing.Laat de massa iets lobbig worden en schep dan de kersen erdoor.Doe de massa als de kersen niet meer zakken in een met water omgespoelde puddingvorm of kom en laat dit opstijven.

4 Juni
  • Versierde kippesoep
  • Vlaamse runderlappen
  • Wortelen met doperwten
  • Aardappelen
Versierde kippesoep

1 pakje kippesoep,1 dunne prei,1/2 teentje knoflook,100 gr.taugé

Maak 1 pakje kippesoep klaar volgens de gebruiksaanwijzing.Voeg 1 dunne in ringen gesneden prei en 1/2 teentje uitgeperste knoflook toe.Kook de soep 5 minuten.Roer er 100 gr.taugé door en warm de soep nog even door.

5 Juni
  • Gebakken lever
  • IJsbergsla
  • Aardappelen
Gebakken lever

300 gr.lever,peper,zout,4 el olie,2 uien,1 appel,aardappelmeel

Snijd 300 gr.lever in dunne repen en bestrooi ze met peper en zout.Bak de lever in 4 el olie bruin.Voeg 2 kleingesneden uien en 1 in blokjes gesneden appel toe en stoof het geheel in 10 minuten.Bind het vocht met wat aardappelmeel.Maak het gerecht op smaak met peper en zout.

6 Juni
  • Tonijnsalade
  • Macaroni met ham en kaas
Tonijnsalade

2 eieren,1 krop sla,1/2 komkommer,2 tomaten,1 blikje tonijn,2 el olie,3 el azijn,peper en zout

Kook 2 eieren 10 minuten,laat ze afkoelen en pel ze.Was 1 krop sla.Snijd 1/2 gewassen komkommer in plakken en 2 gewassen tomaten in parten.Laat 1 blikje tonijn uitlekken.Maak een sausje van 2 el olie,3 el azijn,peper en zout.Schik alle ingredienten op een schaal en giet het sausje erover.

7 Juni
  • Gegratineerde asperges
  • Aardappelen met peterselie
Gegratineerde asperges

1 kg stoofasperges,zout,1 pakje kaassaus,50 gr.geraspte Gruyere,200 gr.ham

Schil 1 kg stoofasperges,snijd harde delen weg.Snijd de asperges in stukken van 5 cm.Kook de asperges in ruim water met zout in 40 minuten gaar.Maak 1 pakje kaassaus klaar volgens de gebruiksaanwijzing en roer er 50 gr.geraspte Gruyere en 200 gr.in blokjes gesneden ham door.Leg de asperges in een ovenvaste schaal en schep de saus erover.Zet de schotel onder de grill.

8 Juni
  • Aspergesoep
  • Runderlapjes
  • Andijvie met tomaat
  • Aardappelen
Aspergesoep

1 pakje aspergesoep,eventueel kookvocht van de asperges,stukje prei,25 gr.hazelnoten

Maak 1 pakje aspergesoep met water of kookvocht van de asperges klaar volgens de gebruiksaanwijzing.Roer er een stukje in ringen gesneden prei door.Hak 25 gr.hazelnoten grof en strooi ze over de soep.

9 Juni
  • Stoofschotel met snijbonen
300 gr.poelet,bouillon,1 1/4 kg aardappelen,1 kg snijbonen,1 kleine pot witte bonen,tomatenketchup,peper en zout

Kook 300 gr.poelet 1 uur in zoveel bouillon dat het vlees onder staat.Snijd de geschilde aardappelen in stukken en snijd 1 kg snijbonen in lange snippers.Voeg de aardappelen en de snijbonen bij het vlees en kook het gerecht 30 minuten.Voeg 1 kleine pot witte bonen toe.Warm het geheel goed door en maak het op smaak met tomatenketchup,peper en zout.

10 Juni
  • Kippenbouten
  • Snijbonen
  • Risotto
Kippenbouten

4 kippenbouten,peper,zout,50 gr.margarine,1 ui,1 teentje knoflook,100 gr.champignons,2 dl bouillon,1 el bloem,koffiemelk

Wrijf 4 kippenbouten in met peper en zout en bak ze in 50 gr.margarine bruin.Voeg 1 kleingesneden ui en 1 uitgeperst teentje knoflook toe en bak dit even mee.Doe er 100 gr.in plakken gesneden champignons en 2 dl bouillon bij.Stoof de kip in 25 minuten gaar.Bind het vocht met 1 el aangemengde bloem.Maak op smaak met een scheutje koffiemelk, peper en zout.

11 Juni
  • Varkenshaas
  • Wortelen met peterselie
  • Aardappelen
Varkenshaas

2 kleine varkenshaasjes,peper,zout,50 gr.margarine,1 ui,150 gr.champignons,1 bekertje zure room,paprikapoeder

Wrijf 2 kleine varkenshaasjes in met peper en zout.Bak het vlees in 50 gr.margarine in 15 minuten bruin.Bak 1 kleingesneden ui en 150 gr.gesneden champignons in de achtergebleven margarine.Voeg wat water en 1 bekertje zure room toe.Warm de saus door en maak hem op smaak met peper,zout en paprikapoeder.

12 Juni
  • Baklappen
  • Bloemkool met paprika
  • Aardappelen
Bloemkool met paprika

1 bloemkool,zout,1 paprika,15 gr.margarine,peterselie

Verdeel 1 bloemkool in roosjes en kook ze in water met zout in 15 minuten gaar.Snijd 1 gewassen paprika in ringen en smoor ze zacht in 15 gr.margarine.Doe de gare bloemkool in een schaal.Schep de paprika op de bloemkool en strooi er fijngeknipte peterselie over.

13 Juni
  • Hamlappen met ketjapjus
  • Sperziebonen met kokos
  • Aardappelen
  • Rabarber met fruit
Rabarber met fruit

500 gr.rabarber,25 gr.rozijnen,suiker,1 banaan,100 gr.aardbeien

Maak 500 gr.rabarber schoon en snijd hem in stukken.Kook de rabarber in 10 minuten gaar.Kook de laatste 5 minuten 25 gr.gewassen rozijnen mee.Maak de rabarber op smaak met wat suiker.Schep er 1 in plakken gesneden banaan en 100 gr.gehalveerde aardbeien door en laat de rabarber afkoelen.

14 Juni
  • Aubergines met gehakt
  • Aardappelen
Aubergines met gehakt

2 kleine aubergines,75 gr.rijst,1 ui,30 gr.margarine,200 gr.gehakt,peper,zout,paprikapoeder

Snijd 2 kleine aubergines in de lengte door,kook ze 10 minuten en hol ze uit.Kook 75 gr.rijst in water met zout gaar.Fruit 1 kleingesneden ui in 30 gr.margarine,voeg 200 gr.gehakt toe en bak dit gaar en rul.Voeg het kleingesneden vruchtvlees van de aubergines,de gare rijst,peper,zout en paprikapoeder toe.Vul hiermee de auberginehelften.

15 Juni
  • Rundervink
  • Spinaziesalade met grapefruit
  • Aardappelen
Spinaziesalade met grapefruit

300 gr.spinazie,1 grapefruit,3 el azijn,2 el olie,mespuntje mosterd,zout,1/2 bos radijs,1 el geschaafde amandelen

Maak 300 gr.spinazie schoon en snijd de groente eventueel klein.Snijd 1 geschilde grapefruit in stukjes.Maak een sausje van 3 el azijn,2 el olie,een mespuntje mosterd en zout.Meng de grapefruitstukjes,1/2 bos in plakjes gesneden radijs en de saus door de spinazie.Strooi er 1 el geroosterde,geschaafde amandelen over.

16 Juni
  • Aardappelsalade
  • Volkorenbrood
Aardappelsalade

800 gr.aardappelen,4 el azijn,2 el vocht van augurken,2 el slasaus,bieslook,mespunt mosterd,peper,zout,2 el zilveruitjes,4 augurken,1/2 komkommer,4 tomaten,200 gr.boterhamworst

Kook 800 gr.geschilde aardappelen in 25 minuten gaar,laat ze afkoelen en snijd ze in blokjes.Maak een sausje van 4 el azijn,2 el vocht van augurken,2 el slasaus,1 el kleingeknipte bieslook,een mespunt mosterd,peper en zout.Meng de saus door de nog warme aardappelen en laat dit enige uren op een koele plaats intrekken.Snijd 2 el zilveruitjes en 4 augurken klein.Snijd 1/2 komkommer,4 tomaten en 200 gr.boterhamworst in blokjes.Meng alles door de aardappelsalade.

17 Juni
  • Gestoofde kabeljauw
  • Prei met blokjes kaas
  • Aardappelen
Gestoofde kabeljauw

750 gr.kabeljauw,1 ui,25 gr.margarine,1 klein blikje tomatenpuree,2 1/2 dl bouillon,1 tl basilicum

Was 750 gr.kabeljauw.Fruit 1 kleingesneden ui in 25 gr.margarine.Voeg 1 blikje tomatenpuree,2 1/2 dl bouillon en 1 tl basilicum toe.Leg de vis erin en stoof hem met de deksel op de pan in 25 minuten gaar.

18 Juni
  • Karbonaadjes
  • Peultjes met wortelen
  • Aardappelkroketjes
Peultjes met wortelen

500 gr.peulen,500 gr.wortelen,zout,suiker,15 gr.margarine

Was 500 gr.peulen en schrap 500 gr.wortelen.Kook de wortelen in 20 minuten in water met zout gaar.Voeg na 10 minuten de peulen toe.Maak de groente op smaak met wat suiker en een klontje margarine.

19 Juni
  • Rijstpot
  • Komkommersalade
Rijstpot

1 ui,25 gr.margarine,400 gr.rijst,7 1/2 dl bouillon,250 gr.gehakt,15 gr.margarine,250 gr.champignons,2 tomaten,1 blik maiskorrels,peper,zout,geraspte kaas

Fruit 1 kleingesneden ui in 25 gr.margarine.Bak 400 gr.rijst kort mee.Giet er 7 1/2 dl bouillon bij en kook de rijst in 25 minuten gaar.Bak 250 gr.gehakt in 15 gr.margarine rul en gaar.Bak 250 gr.gesneden champignons en 2 in parten gesneden tomaten mee. Roer er 1 blik maiskorrels door.Breng het geheel op smaak met cayennepeper en zout en meng het gehaktmengsel door de gare rijst.Geef er geraspte kaas bij.

20 Juni
  • Tuinbonen met hamsaus
  • Aardappelen
Tuinbonen met hamsaus

3 a 4 kg tuinbonen,zout,melk,1 pakje kaassaus,200 gr.ham,1 tl mosterd,1/2 tl bonekruid

Dop de tuinbonen en kook ze in water met zout en een scheutje melk in 20 minuten gaar.Maak een pakje kaassaus klaar volgens de gebruiksaanwijzing.Roer 200 gr.in blokjes gesneden ham,1 tl mosterd en 1/2 tl bonekruid door de saus.Schep de saus door de tuinbonen.

21 Juni
  • Pittige tartaartjes
  • Doperwten
  • Aardappelen
Pittige tartaartjes

4 tartaartjes,sambal,1 teentje knoflook,50 gr.margarine,1 ui,zout

Bestrijk 4 tartaartjes heel dun met sambal en pers er 1 teentje knoflook boven uit.Bak de tartaartjes in 50 gr.margarine bruin en leg ze op een voorverwarmde schaal.Fruit 1 in ringen gesneden ui in de pan.Leg de uieringen op het vlees en strooi er peper over.

22 Juni
  • Schnitzels
  • Sperziebonensalade
  • Gebakken aardappelen
Sperziebonensalade

500 gr.sperziebonen,zout,1 kleine ui,2 el paprika zoetzuur,3 el slasaus,1 el azijn,peper

Kook 500 gr.sperziebonen 20 minuten in water met zout.Snijd 1 kleine ui en 2 el paprika zoetzuur klein.Maak een sausje van 3 el slasaus,1 el azijn,de ui,peper en zout.Meng het sausje en het paprika zoetzuur door de warme sperziebonen en laat dit enige tijd op een koele plaats intrekken.

23 Juni
  • Gelderse schijf
  • Wortelen met citroensaus
  • Aardappelen
Wortelen met citroensaus

1 kg wortelen,zout,1 citroen,1 pakje witte saus,peterselie

Schrap 1 kg wortelen en kook de groente in water met zout in 20 minuten gaar.Rasp de schil van 1 goed gewassen citroen af.Maak een pakje witte saus klaar volgens de gebruiksaanwijzing en gebruik als vocht het sap van 1 citroen aangevuld met water.Maak de saus op smaak met geraspte citroenschil en peterselie.

24 Juni
  • Groentensoep
  • Gevuld stokbrood
Gevuld stokbrood

1 gestoomde makreel,margarine,2 stokbroden,slabladen,4 tomaten,olijven

Maak 1 gestoomde makreel schoon.Besmeer 2 opengesneden stokbroodjes met margarine.Beleg de helften met slabladen,4 in plakken gesneden tomaten en stukken makreel.garneer dit met wat olijven.

25 Juni
  • Gehaktsaus
  • Chinese kool
  • Macaroni
Gehaktsaus

2 uien,40 gr.margarine,300 gr.gehakt,1 paprika,100 gr.champignons,basilicum,peper,zout,2 el bloem,4 dl tomatensap

Fruit 2 kleingesneden uien in 40 gr.margarine.Voeg 300 gr.gehakt toe en bak dit rul.Doe er 1 in blokjes gesneden paprika en 100 gr.in plakken gesneden champignons bij.Smoor het geheel zacht.Strooi er basilicum,peper,zout en 2 el bloem over.Giet er onder goed roeren 4 dl tomatensap bij.Warm de saus goed door.

26 Juni
  • Gevulde grapefruit
  • Gegrilleerde kip
  • Snijbonen
  • Patates frites
Gevulde grapefruit

2 grapefruits,100 gr.selderijsalade,2 el paprika zoetzuur,5 walnoten

Snijd 2 grapefruits doormidden,snijd het vruchtvlees eruit en snijd dit klein.Meng 100 gr.selderijsalade en 2 el paprika zoetzuur door het vruchtvlees.Vul hiermee de vier helften.Hak 5 walnoten grof en garneer hiermee de grapefruits.

27 Juni
  • Kip met abrikozensaus
  • Doperwten met ham en champignons
  • Rijst
Kip met abrikozensaus

150 gr.gedroogde abrikozen,citroensap,1 kip,peper,zout,60 gr.margarine,2 dl bouillon

Kook 150 gr.gewassen gedroogde abrikozen 30 minuten in wat water met citroensap.Wrijf de abrikozen door een zeef.Wrijf 1 kip in met peper en zout.Bak de kip in 60 gr.margarine bruin.Voeg de abrikozen met wat vocht en 2 dl bouillon toe en stoof de kip in 1 uur gaar.

28 Juni
  • Gebakken lever
  • Chinese koolsalade
  • Aardappelen
  • Kwarkvla met aardbeien
Kwarkvla met aardbeien

200 gr.aardbeien,1 zakje vanillesuiker,1 bakje kwark,3 dl vanillevla

Was 200 gr.aardbeien,halveer ze en strooi er 1 zakje vanillesuiker over.Klop 1 bakje kwark los met 3 dl vanillevla.Verdeel de kwarkvla over 4 coupes en schep de aardbeien erop.

29 Juni
  • Gevulde avocado
  • Varkensfricandeau
  • Gegratineerde raapstelen
  • Aardappelen
Gevulde avocado

2 avocado's,citroensap,50 gr.selderijsalade,25 gr.walnoten

Halveer 2 avocado's in de lengte en neem de pit eruit.Schep een gedeelte van het vruchtvlees uit de schil en snijd het klein.Druppel citroensap over het vruchtvlees en over de schillen,meng het vruchtvlees met 50 gr.selderijsalade en 25 gr.gehakte walnoten.Verdeel dit over de avocadohelften.

30 Juni
  • Roomschnitzel
  • Venkel
  • Rosti
Rosti

1 pak diepvriesrosti,1 ei,peper,zout,paprikapoeder,30 gr.margarine,50 gr.geraspte kaas,oregano

Meng door 1 pak diepvriesrosti,1 ei,peper,zout en paprikapoeder.Bak de rosti in 30 gr.margarine volgens de gebruiksaanwijzing.Keer de koek met behulp van een deksel.Strooi er 50 gr.geraspte kaas en wat oregano over.Laat de kaas met het deksel op de pan smelten.

Lowbudget Keuken

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 02-06-2007
Hits: 2024
Categorie: 
Low-Budget Maandmenu's
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig