Volg ons via
 
 

Weekmenu week 23 2007

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

  Maandag
  • Bloemkool met witte saus en peterselie
  • Gekookte aardappelen
  • Verse worst
1 bloemkool
zout
peper
0,5dl groentebouillon (tablet)
1 bekertje slagroom
nootmuskaat
2 eetlepels fijngehakte peterselie

Maak de bloemkool schoon, verdeel hem in roosjes en was de roosjes. Kook de roosjes in een pan met een beetje water en zout in ongeveer 15 minuten gaar. Doe de bouillon en de slagroom aan de kook en laat de saus 5 minuten door koken tot de helft van het vocht is verdampt. Breng de saus op smaak met wat peper, zout en nootmuskaat. Roer de peterselie door de saus. Giet de bloemkoolroosjes af en doe deze in een schaal. Schenk de saus over de bloemkool.

Dinsdag
  • Rijst
  • Kipfilet met perziken
400g kipfilet
peper
zout
2 uien
9 eetlepels ketjap
1 blikje tomatenpuree
4 eetlepels pindakaas
2 eetlepels bruine suiker
2 eetlepels azijn
1 blik perziken
200g taugé
olie

Snijd de kipfilet in blokjes en strooi er wat peper en zout over. Maak de uien schoon en snipper deze. Laat de perziken uitlekken (vang het sap op) en snijd ze in stukjes. Was de taugé en laat deze uitlekken. Verhit wat olie in een wok en bak hierin de kipfilet mooi bruin en bijna gaar. Voeg dan de ketjap, tomatenpuree, pindakaas, suiker en azijn toe en laat dit 5 minuten zachtjes sudderen. Voeg dan de taugé, perziken en een beetje perzikensap toe. Laat alles goed warm worden.

Woensdag
  • Maaltijdsalade met eieren
1kg aardappelen
5 uien
1,5dl azijn
250g mayonaise
1dl olie
zout
peper
1 theelepel paprikapoeder
1 eetlepel gedroogde dragon
1 eetlepel gehakte dille
2 groene paprika's
500g gekookte bieten
5 zure augurken
4 eieren
2 eetlepels kappertjes

Schil de aardappelen, was ze en kook ze gaar in een pan met een beetje water en zout. Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Doe 1 deciliter azijn met de uien in een pan en breng deze aan de kook. Haal dan de pan van de hittebron en laat de uien in de azijn afkoelen. Breng in een water aan de kook en kook hierin de eieren 10 minuten. Laat ze schrikken onder de koude kraan, pel ze en halveer ze. Maak de paprika's schoon en snijd deze in kleine reepjes. Stroop de bietjes en snijd ze in plakjes. Meng in een kom de mayonaise, olie, rest van de azijn, wat peper, wat zout, paprikapoeder, dragon en dille door elkaar. Laat de afgekoelde uien uitlekken. Giet de aardappelen af, laat ze iets afkoelen en snijd ze in plakjes. Doe de nog warme aardappelplakjes in een schaal en meng er de uien, bietjes, paprika en augurken door. Schep er het sausje door en garneer de salade met de eieren en kappertjes.

Donderdag
  • Gekookte spareribs
  • Aardappelen
1kg spareribs
zout
peper
1dl olijfolie
200g uien
450g aardappelen
200g zwarte olijven

Maak de uien schoon en snijdt ze in ringen. Schil de aardappelen en snijdt ze in blokjes. Snijdt de olijven doormidden en verwijder de pit. Wrijf het vlees in met flink wat zout en peper. Verhit 8 eetlepels van de olijfolie in een pan en leg hierin het vlees en de helft van de uiringen in. Giet er zoveel water bij dat de spareribs net onder staan en laat het 45 minuten koken. Voeg dan de aardappelen toe en kook het nog 15 minuten. Verhit de rest van de olie in een pan en bak hierin de rest van de uiringen glazig. Voeg de olijven toe. Schep het vlees- ui- aardappelmengsel op een schaal en verdeel er het ui- olijvenmengsel over.

Vrijdag
  • Kabeljauw kaas-roomsaus en spek
  • Gebakken salade
  • Salade
750g kabeljauwfilet
zout
peper
2 eetlepels citroensap
100g smeerkaas
1 ½ dl slagroom
50g boter
100g ontbijtspek
4 eetlepels paneermeel
1 citroen
een paar toefjes peterselie

Vet een ovenschaal in. Strooi wat zout en peper over de kabeljauwfilet en besprenkel de vis met citroensap. Leg de vis in een ovenschaal. Snijd het spek in reepjes. Boen de citroen schoon en snijd deze in plakjes. Meng in een kom de smeerkaas en slagroom door elkaar, roer dit tot een glad sausje en schep dit over de vis. Bestrooi het geheel met de reepjes ontbijtspek en paneermeel. Leg een deksel op de schaal of dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet de schaal 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Garneer het gerecht voor het opdienen met plakjes citroen en toefjes peterselie.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 03-06-2007
Hits: 623
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig