Volg ons via
 
 

Lowbudget maandmenu Juli

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

1 Juli
  • Huzarensalade
  • Vakantie-omelet
  • Volkorenbrood
Vakantie-omelet

50 gr.salami,15 gr.margarine,1 ui,2 aardappelen,4 tomaten,peper,zout,paprikapoeder,6 eieren,1 dl melk

Bak,verdeeld over 2 koekenpannen,50 gr.kleingesneden salami in wat margarine.Voeg 1 kleingesneden ui,2 geraspte aardappelen,4 in plakken gesneden tomaten,peper en paprikapoeder toe.Klop 6 eieren los met 1 dl melk.Verdeel dit over de koekenpannen en bak de omeletten gaar.Serveer ze dubbelgeslagen.

2 Juli
  • Ribkarbonade met barbecuesaus
  • Ratatouille
  • Rijst
Barbecuesaus

1 dl tomatenketchup,1 ui,1 teentje knoflook,2 tl bruine basterdsuiker,mespunt paprikapoeder,2 el azijn,peper,zout

Breng 1 dl water aan de kook met 1 dl tomatenketchup,1 kleingesneden ui,1 uitgeperst teentje knoflook,2 tl bruine basterdsuiker,een mespunt paprikapoeder en 2 el azijn.Kook de saus 5 minuten en maak hem op smaak met peper en zout.Laat de saus afkoelen.

3 Juli
  • Vissticks
  • Kropsla met ei,augurk en tomaat
  • Aardappelpuree
  • Kersentaart
Kersentaart

500 gr.kersen,200 gr.margarine,200 gr.suiker,3 eieren,200 gr.zelfrijzend bakmeel,zout,1/2 dl melk

Ontpit 500 gr.kersen.Roer 200 gr.margarine met 200 gr.suiker schuimig.Klop er één voor één 3 eieren door.Schep er 200 gr.zelfrijzend bakmeel,wat zout en 1/2 dl melk door.Doe het deeg over in een ingevette springvorm,schep de kersen erop en bak de taart in een voorverwarmde oven 160C in 60 minuten bruin.

4 Juli
  • Blinde vinken
  • Wortelen met peulen
  • Gebakken aardappelen
  • Vanilleijs met mangosaus
Mangosaus

1 mango,citroensap,scheutje likeur of sinaasappelsap,kaneel

Schil 1 mango en snijd het vruchtvlees van de pit.Snijd het vruchtvlees klein.Verwarm het vruchtvlees heel zacht en maak dit op smaak met wat citroensap,een scheutje likeur of sinaasappelsap en wat kaneel.Geef de saus warm bij het ijs.

5 Juli
  • Gevulde tomaten
  • Stamppot snijbonen met witte bonen
Gevulde tomaten

4 grote tomaten,peper,zout,150 gr.gehakt,1 ei,stukje ui

Snijd het kapje van 4 grote tomaten.Hol ze uit en bestrooi ze van binnen met peper en zout.Maak 150 gr.gehakt aan met 1 ei,wat geraspte ui,peper,zout en wat kleingesneden vruchtvlees van de tomaat.Vul hiermee de tomaten.Zet de tomaten in een ovenvaste schaal met een bodempje water 40 minuten in een matig hete oven van 175C.Zet het kapje er weer op.

6 Juli
  • Paprikaschnitzels
  • Andijvie
  • Aardappelen
Paprikaschnitzels

4 kalfsschnitzels,peper,zout,paprikapoeder,50 gr.margarine,1 paprika,peterselie

Wrijf 4 kalfsschnitzels in met peper,zout en paprikapoeder.Bak het vlees in 50 gr.margarine in 8 minuten bruin en gaar.Leg de schnitzels op een voorverwarmde schaal.Bak 1 in ringen gesneden paprika even in de pan en schep dit op het vlees.Strooi er wat fijngeknipte peterselie over.

7 Juli
  • Hamburger met chutney
  • Kropsla met Danish blue
  • Patates frites
Kropsla met Danish blue

1 kropsla,3 el azijn,2 el olie,peper,zout,50 gr.Danish blue,1 kleine ui

Maak de kropsla schoon.Maak een sausje van 3 el azijn,2 el olie,peper en zout.Verdeel Danish blue in stukjes.Snijd 1 kleine ui in ringen.Meng alle ingredienten.

8 Juli
  • Biefstuk
  • Bleekselderij
  • Aardappelen met peterselie
  • Yoghurtpudding met vruchten
Yoghurtpudding met vruchten

8 blaadjes gelatine,7 1/2 dl yoghurt,100 gr.vruchten naar keuze,50 gr.suiker,olie

Week 8 blaadjes gelatine 10 minuten in ruim water.Knijp de gelatine uit en los ze op in 1/2 dl heet water.Meng de yoghurt met 100 gr.kleingesneden vruchten,50 gr.suiker,en de gelatine.Vet een puddingvorm in met wat olie.Giet de massa erin en laat hem opstijven.Stort de pudding op een schaal en garneer hem met wat vruchten.

9 Juli
  • Italiaans voorgerecht
  • Pizza Quatro Stagioni
  • Komkommersalade
Italiaanse voorgerecht

stuk komkommer,2 tomaten,100 gr.ham,100 gr.salami,4 augurken,2 el olijven,toost

Beleg een schaal met plakken komkommer,2 in parten gesneden tomaten,100 gr.ham opgerold,100 gr.opgerolde plakjes salami,4 augurken en 2 el olijven.Serveer er olie,azijn en toost bij.

10 Juli
  • Rundvlees met taugé
  • Sperziebonen
  • Aardappelen
Rundvlees met taugé

300 gr.baklappen,4 el ketjap,1 teentje knoflook,1 el sherry,mespuntje gemberpoeder,peper,50 gr.margarine,150 gr.taugé,1 dl bouillon

Snijd 300 gr.baklappen in dunne repen.Zet het vlees 1 uur in een marinade van 4 el ketjap,1 uitgeperst teentje knoflook,1 el sherry,mespuntje gemberpoeder en peper.Bak het vlees in 50 gr.boter snel bruin.Voeg 150 gr.taugé,de marinade en 1 dl bouillon toe.Warm dit kort door.

11 Juli
  • Champignonsoep
  • Slavink
  • Spinazie
  • Aardappelen
Champignonsoep

1 ui,30 gr.margarine,250 gr.champignons,7 1/2 dl bouillon,2 el kleingesneden peterselie,peper,zout

Fruit 1 kleingesneden ui in 30 gr.margarine.Voeg 250 gr.gehalveerde champignons toe en bak ze even mee.Giet er 7 1/2 dl bouillon bij en kook de soep 5 minuten door.Maak de soep op smaak met 2 el kleingesneden peterselie,peper en zout.

12 Juli
  • Braadlappen
  • Tuinbonen met paprika
  • Aardappelen
Tuinbonen met paprika

3 a 4 kg tuinbonen,melk,zout,50 gr.mager rookspek,1/2 rode paprika

Dop de tuinbonen en kook ze in water met een scheutje melk en wat zout in 20 minuten gaar.Bak 50 gr.kleingesneden mager rookspek bruin.Bak 1/2 in blokjes gesneden rode paprika mee.Schep het paprikamengsel door de tuinbonen.

13 Juli
  • Haringschotel
  • Aardappelsalade
Haringschotel

slabladen,4 haringen,1 ui,1 appel,1 komkommer,2 el slasaus,2 el yoghurt,peterselie,peper en zout

Beleg een schaal met gewassen slabladen.Leg daarop 4 schoongemaakte haringen.Schik er 1 in ringen gesneden ui,1 in blokjes gesneden appel en 1 in plakken gesneden komkommer om heen.Maak een sausje van 2 el slasaus,2 el yoghurt,kleingesneden peterselie,peper en zout.Serveer de saus er apart bij.

14 Juli
  • Gegratineerde kip
  • Doperwtjes
  • Gebakken krielaardappelen
Gegratineerde kip

4 kippenpoten,peper,zout,60 gr.margarine,80 gr.kaas (in plakken)

Wrijf 4 kippenpoten in met peper en zout en bak ze in 60 gr.margarine in 30 minuten gaar.Maak van een pakje kaassaus een saus.Leg de kip in een ovenvaste schaal en beleg ze met 80 gr.in plakken gesneden kaas.Laat de kaas onder de grill kleuren.

15 Juli
  • Saucijzen
  • Gemengde salade
  • Gepofte aardappelen met kruidenboter
  • Gevulde perzik
Gevulde perzik

4 perziken,1 ei,50 gr.bitterkoekjes,1 el suiker

Halveer 4 perziken,schil ze,verwijder de pitten en zet de helften in een ovenvaste schaal.Splits een ei.verkruimel 50 gr.bitterkoekjes en roer de eierdooier erdoor.Klop het eiwit met 1 el suiker stijf.Vul de perzikholtes met het mengsel en verdeel het eiwit erover.Zet de schotel 15 minuten in een matig hete oven 175c.

16 Juli
  • Biefstuk met champignons
  • Broccoli
  • Aardappelen
Broccoli

1 kg broccoli,zout,50 gr.geschaafde amandelen

Kook 1 kg broccoli in water met zout in 20 minuten gaar.Rooster 50 gr.geschaafde amandelen in een droge koekenpan.Doe de gare broccoli in een schaal en strooi de amandelen erover.

17 Juli
  • Tartaar Stroganoff
  • Doperwten met wortelen
  • Gebakken aardappelen
Tartaar Stroganoff

4 tartaartjes,peper,zout,30 gr.margarine,1 ui,3 el tomatenketchup,1 bekertje zure room,paprikapoeder,2 el sherry

Bestrooi 4 tartaartjes met peper en zout en bak het vlees 7 minuten in 30 gr.margarine.Leg de tartaartjes op een voorverwarmde schaal.Fruit 1 kleingesneden ui in de pan.Voeg 3 el tomatenketchup,1 bekertje zure room,paprikapoeder en wat zout toe.Roer 2 el sherry door de saus en giet hem over het vlees.

18 Juli
  • Mexicaanse ratatouille
  • Komkommersla met tomaat en olijven
  • Aardappelen
Mexicaanse ratatouille

50 gr.rookspek,1 ui,1 teentje knoflook,200 gr.gehakt,1 paprika,1 courgette,1 blikje maiskorrels,cayennepeper,zout,oregano

Bak 50 gr.rookspek uit.Fruit 1 kleingesneden ui en 1 uitgeperst teentje knoflook mee.Voeg 200 gr.gehakt toe en bak dit rul.Doe er 1 kleingesneden paprika,1 in plakken gesneden courgette en 1 blikje uitgelekte maiskorrels bij.Smoor het geheel 10 minuten en maak de ratatouille op smaak met cayennepeper,zout en oregano.

19 Juli
  • Linzensalade met ham
  • Volkorenbrood
Linzensalade met ham

400 gr.linzen,bouillon,1 paprika,stukje ui,1 kleine komkommer,150 gr.ham,2 el olie,2 el slasaus,2 el azijn,mosterd,peper,zout,selderij

Kook 400 gr.gewassen linzen in 40 minuten in bouillon gaar.Snijd 1 schoongemaakte paprika in blokjes.Rasp een stukje ui.Snijd 1 kleine gewassen komkommer in reepjes.Snijd 150 gr.ham in blokjes.Maak een sausje van 2 el olie,2 el slasaus,2 el azijn,wat mosterd,peper,zout en 2 el kleingesneden selderij.Meng alles door elkaar en zet de salade enige tijd op een koele plaats.

20 Juli
  • Sucadelappen
  • Spitskool
  • Aardappelen
  • Vruchtenrijst
Vruchtenrijst

75 gr.rijst,1 citroen,2 el witte basterdsuiker,100 gr.aardbeien,1 perzik,1 kiwi

Kook 75 gr.rijst gaar.Roer het sap van 1 citroen en 2 el witte basterdsuiker door de warme rijst.Snijd 100 gr.aardbeien,1 perzik en 1 kiwi klein.Meng het fruit door de afgekoelde rijst.

21 Juli
  • Rundervinken
  • Courgettes
  • Gebakken aardappelen
Courgettes

1 kg courgettes,30 gr.margarine,peper,1/2 tl basilicum,1/2 dl bouillon,2 el zure room

Snijd 1 kg gewassen courgettes in plakken.Bak de courgettes zacht in 30 gr.margarine.Voeg peper,1/2 tl basilicum en 1/2 dl bouillon toe en smoor het geheel 5 minuten.Roer van het vuur af 2 el zure room door de gare groenten.

22 Juli
  • Sperziebonenstoofpot
  • Aardappelen
Sperziebonenstoofpot

300 gr.varkenslappen,50 gr.margarine,1 1/2 dl tomatensap,peper,zout,basilicum,1 kg sperziebonen,2 tomaten

Bak 300 gr.in blokjes gesneden varkenslappen in 50 gr.margarine bruin.Voeg 1 1/2 dl tomatensap,peper,zout en basilicum toe en stoof het vlees 1 uur.Doe er 1 kg schoongemaakte sperziebonen bij en stoof dit nog 30 minuten.Leg op het laatst 2 in plakken gesneden tomaten op de groente.

23 Juli
  • Schelvisschotel
  • Wortelsalade
  • Aardappelen
Schelvisschotel

400 gr.schelvisfilet,peper,zout,1 ui,1 paprika,200 gr.champignons,1 citroen,1 dl bouillon

Wrijf 400 gr.schelvisfilet in met peper en zout en leg de vis in een ovenvaste schaal.Leg op de vis 1 in ringen gesneden ui,1 in repen gesneden paprika,200 gr.in plakken gesneden champignons en 1 in plakken gesneden citroen.Giet er 1 dl bouillon over en zet de schaal 30 minuten in een matig hete oven 175C.

24 Juli
  • Groentesoep
  • Kaas-paprikatosti's
Groentesoep

100 gr.gehakt,peper,zout,paprikapoeder,50 gr.mager rookspek,400 gr.soepgroenten,1 ltr.bouillon,50 gr.macaroni,peterselie

Maak het gehakt aan met peper,zout en paprikapoeder.Bak 50 gr.in blokjes gesneden mager rookspek uit.Bak de gehaktballetjes en 400 gr.soepgroenten mee.Voeg 1 ltr.bouillon en 50 gr.macaroni toe en kook de soep 10 minuten.Maak de soep op smaak met peper,zout en kleingesneden peterselie.

25 Juli
  • Londonderrysoep
  • Entrecote met peperkorrels
  • Bloemkool met roomsaus
  • Aardappelen
Londonderrysoep

1 pakje of blik kerriesoep,1/2 dl koffieroom,100 gr.champignons,2 el sherry

Maak een pakje of een blik kerriesoep volgens de gebruiksaanwijzing klaar.Roer 1/2 dl koffieroom,100 gr.in plakken gesneden champignons en 2 el sherry door de soep.Warm de soep goed door.

26 Juli
  • Pittige eieren
  • Spinazie
  • Gebakken aardappelen
Pittige eieren

1 ui,25 gr.margarine,mespuntje sambal,4 tomaten,4 eieren,1/2 dl melk,peper,zout,peterselie

Fruit 1 kleingesneden ui in 25 gr.margarine.Voeg een mespuntje sambal en 4 in plakken gesneden tomaten toe.Klop 4 eieren los met 1/2 dl melk,peper,zout en kleingesneden peterselie.Schenk het eimengsel over de tomaten.Laat de eieren met een deksel op de pan stollen.

27 Juli
  • Runderrollade
  • Snijbonen met paprika
  • Aardappelen
Snijbonen met paprika

750 gr.snijbonen,zout,1 ui,15 gr.margarine,1 rode paprika

Snijd 750 gr.gewassen snijbonen in snippers en kook de groente in water met zout in 20 minuten gaar.Fruit 1 kleingesneden ui in 15 gr.margarine.Voeg 1 in blokjes gesneden paprika toe en smoor dit 5 minuten.Schep het paprikamengsel door de snijbonen.

28 Juli
  • Tomatenbouillon
  • Braadworst met mosterd
  • IJsbergsla
  • Gebakken aardappelen
Tomatenbouillon

500 gr.tomaten,5 dl bouillon,1 tl tijm,1 laurierblad,peper,zout,peterselie

Ontvel 500 gr.tomaten.Houd ze hiervoor kort in kokend water.Kook de tomaten met 5 dl bouillon,1 tl tijm,1 laurierblad,en wat peper 15 minuten.Zeef de bouillon,maak op smaak met peper en zout en strooi er kleingesneden peterselie over.

29 Juli
  • Macaronisalade
  • Stokbrood
Macaronisalade

250 gr.macaroni,100 gr.magere ham,100 gr.belegen kaas,1 kleine komkommer,3 tomaten,1 kleine ui,4 el olie,6 el azijn,peterselie,basilicum,peper en zout

Kook 250 gr.macaroni gaar,spoel het af en laat de macaroni uitlekken.Snijd 100 gr.magere ham en 100 gr.belegen kaas in blokjes.Snijd 1 kleine komkommer in blokjes en 3 tomaten in parten.Snijd 1 kleine ui heel fijn.Maak een saus van 4 el olie,6 el azijn,de ui,kleingesneden peterselie,wat basilicum,peper en zout.Meng alles door elkaar.

30 Juli
  • Pittige kip
  • Snijbonen met mais
  • Aardappelen
Pittige kip

4 kipfilets,peper,zout,50 gr.margarine,4 schijven ananas,4 el pindakaas,2 el ketjap,mespuntje sambal

Bestrooi 4 kipfilets met peper en zout en bak ze in 50 gr.margarine in 10 minuten bruin.Leg de kipfilets op een voorverwarmde schaal.Bak 4 schijven ananas in de pan en leg ze op de kip.Doe 4 el pindakaas,het ananassap,2 el ketjap en een mespuntje sambal in de pan,warm dit goed door en giet het over de kip.

31 Juli
  • Hamlappen met kerrie
  • Venkelsalade
  • Aardappelen
Venkelsalade

1 grote venkelknol,1 appel,3 el azijn,2 el olie,1 tl mosterd,peterselie,peper,zout,1/2 bosje radijs

Snijd 1 schoongemaakte venkelknol in reepjes en 1 geschilde appel in blokjes.Maak een sausje van 3 el azijn,2 el olie,1 tl mosterd,1 el kleingesneden peterselie,peper en zout.Meng het sausje door de venkel en de appel en garneer het geheel met 1/2 bosje in plakken gesneden radijs.

Een weekmenu voor € 20??
Kijk dan bij:

De lowbudget keuken

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 29-06-2007
Hits: 2762
Categorie: 
Low-Budget Maandmenu's
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig