Volg ons via
 
 

Weekmenu week 35 2007

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag
  • Worteltjes met room
  • Aardappelpuree
  • Kabeljauwfilet
Worteltjes met room

750 gr bospeen
zout
klontje boter
0,5 dl room
1 eidooier
2 eetl gehakte peterselie
  • Schrap de worteltjes, was ze en zet ze op in een pan met een klein beetje kokend water, beetje zout en een klontje boter.
  • Kook de worteltjes in 10-15 gaar.
  • Het vocht is dan ook bijna verdampt. Klop de eidooier los met de room en doe dit bij de worteltjes.
  • Haal de pan dan meteen van de hitte bron, want het mag beslist niet meer koken.
  • Bestrooi de worteltjes met peterselie.
Dinsdag
  • Rijst met groenten
2 uien
2 eetl boter
1 rode paprika
1 groene paprika
250 gr gekookte ham
300 gr rijst
200 gr champignons
4 tomaten
zout
peper
paprikapoeder
geraspte kaas
  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Maak de uien schoon en snipper ze fijn.
  • Ontvel de tomaten en snijd ze in partjes.
  • Snij de ham in blokjes.
  • Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes.
  • Maak de paprika's schoon en snij ze in reepjes.
  • Snij de ham in blokjes.
  • Verhit de boter in een pan en bak hierin eventjes de uien.
  • Voeg dan de reepjes paprika en blokjes ham toe en laat dit even meebakken.
  • Dan de champignons en de tomaten erbij voegen en het geheel 5 minuten laten pruttelen.
  • Giet de rijst af en schep dit bij het groentemengsel.
  • Breng het op smaak met peper, zout en paprikapoeder.
  • Geef de geraspte kaas er apart bij.
Woensdag
  • Aardappel-bietensalade
750g aardappelen
zout
peper
400g gekookte bietjes
200g kaas
2 augurken
1 ui
1 appel
citroensap
1 bekertje zure room
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel azijn
2 eetlepels gehakte bieslook
  • Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar.
  • Giet ze dan af en laat ze afkoelen.
  • Snijd dan de aardappelen in blokjes.
  • Stroop de bietjes en snijd ze in blokjes.
  • Snijd de kaas in blokjes.
  • Snijd de augurken in stukjes.
  • Maak de ui schoon en snipper deze.
  • Schil de appel, boor het klokhuis eruit en snijd de appel in blokjes.
  • Besprenkel de appelblokjes met wat citroensap. Meng in een schaal de aardappelen, bietjes, kaas, augurken, ui en appel door elkaar.
  • Roer in een kom de zure room, mayonaise, azijn en wat peper en zout door elkaar.
  • Schep deze dressing door de salade.
  • Bestrooi de salade met bieslook.
Donderdag
  • Rundvlees met champignons
  • Rode kool
  • Gekookte aardappelen
Rundvlees met champignons

750g runderlappen
2 uien
2 teentjes knoflook
4 tomaten
1 laurierblaadje
1 theelepel tijm
1 eetlepel basterdsuiker
1 eetlepel wijnazijn
250g champignons
1 eetlepel bloem
1 flesje donker bier
peper
zout
boter
  • Snij het vlees in blokjes en bestrooi het met peper en zout.
  • Maak de uien schoon en snijd ze in ringen.
  • Pel de knoflookteentjes en hak ze fijn.
  • Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes.
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  • Verhit de boter in een pan en bak hierin het vlees mooi bruin.
  • Bak dan de uien, knoflook, tomaten en champignons even mee.
  • Roer er dan de bloem door.
  • Voeg dan het bier, laurierblaadje, tijm, suiker, azijn, peper en wat zout toe.
  • Laat dit alles 2 uur stoven.
Vrijdag
  • Aardappel-preischotel
1kg aardappels
0,5dl melk
500g prei
500g gehakt
boter
1 ui
2 teentjes knoflook
200g champignons
peper
zout
2 theelepels kerriepoeder
1 ei
1 eetlepel melk
100g geraspte kaas
paneermeel
  • Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar.
  • Maak de ui en knoflookteentjes schoon en hak ze fijn.
  • Maak de prei schoon en snij deze in ringen.
  • Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes.
  • Verhit een beetje boter in de pan en bak hierin het gehakt rul en voeg dan de ui, knoflook en champignons toe en laat dit even mee bakken.
  • Vet een ovenschaal in en schep hierin het gehaktmengsel.
  • Doe wat boter in de pan (waar het gehakt ingezeten heeft) en bak hierin een paar minuten de prei en de kerrie.
  • Schep dit op het gehaktmengsel.
  • Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de melk, een klontje boter, wat zout en peper door.
  • Schep de aardappelpuree op de prei.
  • Klop het ei los met 1 eetlepel melk en giet dit over de prei.
  • Strooi de geraspte kaas en wat paneermeel erover.
  • Zet de schotel 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 25-08-2007
Hits: 833
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig