Volg ons via
 
 

Weekmenu week 36 2007

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag
  • Broccoli a la creme
  • Gekookte aardappelen
  • Braadworst
Broccoli a la creme

750 gr broccoli
20 gr boter
20 gr bloem
0,5 dl bouillon (blokje)
0,5 dl melk
zout
peper
sap van een halve citroen
1 eidooier
  • Maak de broccoli schoon, was ze en kook ze in een pan met een klein beetje water en zout in 10-15 minuten gaar.
  • Laat de broccoli goed uitlekken.
  • Verhit de boter in een pan, roer hier de bloem door en beetje voor beetje de bouillon en de melk.
  • Blijf roeren tot er een gebonden saus is ontstaan.
  • Klop de eidooier los met een klein beetje melk en klop er een beetje van de warme saus door.
  • Haal de saus van de hittebron en roer er het eimengsel door.
  • Maak de saus af met peper, zout en het citroensap.
  • Schep de saus door de broccoli en laat het alles goed warm worden.
  • Let op: de saus mag niet meer koken.
Dinsdag
  • Macaroni met gehaktballetjes
500g rundergehakt
1 ui
1 ei
3 eetlepels paneermeel
2 theelepels paprikapoeder
peper
zout
50g boter
500g tomaten
2 eetlepel tomatenpuree
250g macaroni
50g geraspte kaas
  • Maak de ui schoon en snijd hem in stukjes.
  • Ontvel de tomaten en snij ze in plakjes.
  • Doe het gehakt in een kom en vermeng dit met de ui, paneermeel, ei, paprikapoeder, peper en wat zout.
  • Draai hier kleine balletjes van.
  • Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Giet hem dan af en laat het goed uitlekken.
  • Verhit de boter in een pan en bak hierin de gehaktballetjes mooi bruin.
  • Bak dan de tomaten een paar minuten mee.
  • Voeg ook de tomatenpuree toe.
  • Schep de macaroni door het gehakt- tomatenmengsel en laat het goed warm worden.
  • Bestrooi het met de geraspte kaas.
Woensdag
  • Aardappel-tonijnsalade
600g aardappelen
200g sperziebonen
3 vleestomaten
2 bosuitjes
50g zwarte olijven zonder pit
2 blikjes tonijn in olie
6 eetlepels olijfolie
2 eetlepels pesto- saus
1 eetlepel kappertjes
1 eetlepel citroensap
zout
peper
  • Schil de aardappelen, was ze en snijdt ze in plakjes.
  • Kook in een pan met een beetje water en zout de aardappelplakjes in ongeveer 10 minuten gaar.
  • Giet ze dan af en laat ze afkoelen.
  • Maak de sperziebonen schoon, breek ze een keer doormidden en kook ze in een pan met water in ongeveer 10 - 15 minuten gaar.
  • Giet ze dan af en laat ze afkoelen.
  • Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes.
  • Maak de bosuitjes schoon en snipper deze.
  • Snijd de olijven klein.
  • Laat de tonijn uitlekken en snijd ze in stukjes.
  • Doe de aardappelen en sperziebonen in een grote schaal en meng er de tomaten, bosuitjes, olijven en tonijn door.
  • Schep alles goed door elkaar.
  • Klop in een kom de olie, pesto, kappertjes, citroensap, wat peper en zout door elkaar en schep dit door de salade.
Donderdag
  • Belgisch klapstuk
  • Aardappelpuree
  • Bietjes
750g klapstuk
zout
peper
75g ontbijtspek
0,5 theelepel tijm
1 laurierblad
2 wortels
2 uien
1 eetlepel gehakte peterselie
1 flesje licht bier
1 theelepel suiker
  • Strooi peper en zout over de klapstuk en snijd het vlees in grote dobbelstenen.
  • Maak de wortels schoon en snijd ze in plakjes.
  • Maak de uien schoon en snipper deze.
  • Bedek een ovenschaal met de helft van de plakjes ontbijtspek, leg hierop de stukken vlees, laurierblad, strooi er tijm over, leg er dan de plakjes wortel, uisnippers en peterselie op.
  • Schenk zoveel bier in de schaal dat het vlees net onder staat.
  • Strooi er suiker over en dek het af met de rest van de plakjes ontbijtspek.
  • Leg een deksel op de schaal of dek de schaal af met aluminiumfolie.
  • Zet de schaal ruim 1,5 uur in een voorverwarmde oven van 175 graden.
Vrijdag
  • Gebakken aardappelen
  • Sla
  • Gebakken scholfilet
Gebakken scholfilet

4 scholfilets
200g spekblokjes
1/2 theelepel kerriepoeder
zout
peper
2 eetlepels bloem
40g boter
4 schijfjes citroen
  • Strooi wat zout, peper en kerriepoeder over de scholfilets en wentel ze door de bloem.
  • Bak in een pan de spekjes uit, haal ze uit de pan en houd ze warm.
  • Voeg de boter toe aan het spekvet en bak hierin de scholfilets bruin en gaar.
  • Verdeel de spekblokjes over de scholfilets en leg er de plakjes citroen op.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 01-09-2007
Hits: 847
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig