Volg ons via
 
 

Weekmenu week 37 2007

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag
  • Gestoofde Chinese kool
  • Gekookte aardappelen
  • Slavinken
Gestoofde Chinese kool

1 kg Chinese kool
2 eetl boter
50 gr geraspte kaas
  • Maak de Chinese kool schoon, snijd ze in reepjes en was de reepjes goed.
  • Laat de kool goed uitlekken.
  • Verhit de boter in een grote pan, doe hier de kool in en schep hem een keer om.
  • Strooi er wat zout en peper over en laat de kool in 10 minuten zachtjes gaar stoven.
  • Roer vlak voor het opdienen de geraspte kaas erdoor.
Dinsdag
  • Champignonrijst
200 gr rijst
300 gr varkenslapjes
50 gr boter
1 ui
250 gr champignons
zout
peper
  • Snijd het vlees in blokjes en bestrooi het met wat zout en peper.
  • Maak de ui schoon en snipper hem fijn.
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Als de rijst gaar is giet hem dan af en laat hem uitlekken.
  • Verhit de boter in een pan en bak hierin het vlees mooi bruin.
  • Voeg de ui toe en laat dit alles in 15 minuten gaar worden.
  • Voeg dan de champignons erbij en bak deze 5 minuten mee.
  • Schep dan de gare rijst door het ui-champignonmengsel.
  • Breng het op smaak met peper en zout.
Woensdag
  • Aardappelsalade met ham
1kg aardappelen
zout
peper
2 eieren
0,5 pot augurken
250g ham
10 zilveruitjes
3 eetlepels mayonaise
3 eetlepels yoghurt
2 eetlepels gehakte bieslook
  • Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar.
  • Giet ze dan af en laat ze afkoelen.
  • Breng in een pan water aan de kook en kook hierin de eieren 10 minuten.
  • Laat ze schrikken onder de koude kraan, pel ze en snijdt ze in stukjes.
  • Laat de augurken uitlekken en snijdt ze in plakjes.
  • Snijdt de ham in blokjes.
  • Snijdt de aardappelen in blokjes, doe ze in een schaal en meng er eieren, augurken, zilveruitjes en ham door.
  • Roer in een kom de mayonaise, yoghurt en de bieslook door elkaar en schep dit door de salade.
Donderdag
  • Kalkoenbouten
  • Gekookte aardappelen
  • Gemengde salade
2 kalkoenpoten à circa 500g
zout
peper
50g boter
150g ontbijtspek
1 ui
1 teentje knoflook
2 preien
50g worteltjes
2 stengels bleekselderij
2 eetlepels gehakte peterselie
2dl rode wijn
1dl slagroom
  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Bestrooi de kalkoenbouten met zout en peper.
  • Verhit de boter met het in blokjes gesneden spek in een braadslee en bak hierin de kalkoenbouten snel rondom bruin.
  • Zet de braadslee in de oven en braad de kalkoenbouten 45 minuten.
  • Voeg de kleingesneden ui, het geperste knoflook, de gesneden prei, de plakjes wortel, en de selderij en de peterselie aan toe, laat alles 5 minuten doorbraden.
  • Voeg dan de rode wijn en de slagroom toe.
  • Dek de braadslee af met aluminiumfolie en laat het geheel nog 30 minuten stoven tot de kalkoen gaar is.
  • Neem de bouten uit de braadslee en ontbeen ze.
  • Leg het vlees op een schaal.
  • Schep de groenten met een schuimspaan uit de braadslee en leg ze rond het vlees.
  • Schenk wat van het braadvocht in een pannetje en kook het boven een groot vuur tot ongeveer de helft van het volume in.
  • Schenk wat van de saus over het vlees, en serveer er de rest apart bij.
Vrijdag
  • Aardappel koolschotel met komijn
700g Chinese kool
750g aardappelen
400g komijnekaas
50g paneermeel
boter
50g geraspte kaas
  • Snijd de komijnekaas in blokjes.
  • Vet een ovenschaal in.
  • Maak de kool schoon en snijd hem in reepjes.
  • Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in plakjes.
  • Kook de aardappelen in een pan met een beetje water en zout 5 minuten.
  • Giet ze dan af.
  • Kook in een pan met een beetje water en zout de koolreepjes ook 5 minuten.
  • Laat ze goed uitlekken en schep er dan de kaasblokjes door en schep het in de ovenschaal.
  • Verdeel hier de aardappelplakjes over.
  • Roer de paneermeel en de geraspte kaas door elkaar en strooi dit over de aardappelschijfjes.
  • Leg hier en daar een klontje boter en zet de schaal 30 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 09-09-2007
Hits: 872
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig