Volg ons via
 
 

Weekmenu week 39 2007

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag
  • Kropsla met kaas
  • Gebakken aardappeltjes
  • Biefstuk
1 grote krop sla
2 eetlepels olie
2 eetlepels citroensap
1 theelepel azijn
peper
zout
2 sjalotjes
150g kaas in plakjes
paprikapoeder
  • Haal de krop sla uit elkaar, was de blaadjes goed en verwijder de dikke nerven.
  • Verdaal de blaadjes sla in kleine stukjes en doe ze in een schaal.
  • Pel de sjalotjes, snipper deze fijn en schep het door de sla.
  • Roer de olie, citroensap, azijn, peper en zout door elkaar en meng dit door de sla.
  • Snijd de kaas in kleine reepjes, bestrooi dit met paprikapoeder en schep dit door de sla.
Dinsdag
  • Rijst met kip
250g rijst
3 eetlepel olie
350g kipfilet
1 ui
1 teentje knoflook
250g champignons
1 eetlepel ketjap
zout
peper
2 tomaten
  • Snij de kipfilet in kleine blokjes.
  • Maak de ui schoon en snipper hem.
  • Pel de knoflook en pers hem uit.
  • Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes.
  • Ontvel de tomaten en snij ze in plakjes.
  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Verhit de olie en bak hierin de kipfilet bruin en gaar.
  • Voeg dan de ui, champignons en knoflook toe en bak dit 5 minuten.
  • Schep de rijst door de kipfilet en voeg de ketjap, wat peper en zout toe.
  • Laat dit nog 5 minuten zachtjes bakken.
  • Garneer met plakjes tomaat.
Woensdag
  • Wittekool-wortelstamp
  • Speklappen
Wittekool-wortelstamp

1kg aardappelen
400g winterwortels
zout
1 rookworst
2 eetlepels olie
300g gesneden witte kool
3 eetlepels nasikruiden
5 eetlepels gehakte pinda's
  • Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in stukken.
  • Schrap de wortels en snijd ze in stukken.
  • Doe de aardappelen met de wortels en een beetje water en zout in een pan.
  • Breng dit aan de kook, leg dan een deksel op de pan en laat alles 10 minuten zachtjes koken.
  • Leg dan de rookworst er bovenop en laat het nog 10 minuten koken.
  • Verhit in een wok de olie en roerbak de witte kool in 10 minuten.
  • Voeg de nasikruiden en de pinda's toe en bak even mee.
  • Haal de rookworst uit de pan en houd deze warm.
  • Giet de aardappelen met de wortels af en vang het kookvocht op.
  • Stamp de aardappelen en wortels fijn en roer er wat van het kookvocht door.
  • Schep dan het koolmengsel door de stamppot.
  • Doe de stamppot in een schaal.
  • Snijd de rookworst in plakjes en leg deze op de stamppot.
Donderdag
  • Kabeljauw met paprika en courgette
  • Aardappelpuree
1 ui
1 teentje knoflook
1 groene paprika
1 rode paprika
1 gele paprika
400g courgette
600g kabeljauwfilets
boter
1 theelepel Provençaalse kruiden
peper
zout
  • Pel de ui en het knoflookteentje en hak ze fijn.
  • Maak de paprika's schoon en snijd ze in reepjes.
  • Was de courgettes en snijd ze in plakjes.
  • Snij de kabeljauwfilets in stukjes en strooi er wat peper en zout over.
  • Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui en knoflook eventjes.
  • Voeg dan de paprika's en courgettes toe en laat dit een paar minuten mee bakken.
  • Voeg dan de kabeljauwfilets en de Provençaalse kruiden toe en laat dit 15 minuten zachtjes gaar stoven.
  • Maak op smaak af met peper en zout.
Vrijdag
  • Aardappel-spruitjesschotel
  • Shoarma
750g spruitjes
1kg aardappelen
zout
boter
1 rode paprika
1 ui
500g shoarmavlees
1 bekertje zure room
paneermeel
75g geraspte kaas
  • Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in plakjes.
  • Kook de aardappelplakjes in een pan met een beetje water en zout 5 minuten.
  • Giet ze dan af.
  • Maak de spruitjes schoon en kook ze in een pan met een beetje water en zout 5 minuten.
  • Laat ze dan uitlekken.
  • Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine reepjes.
  • Maak de ui schoon en snipper deze.
  • Verhit wat boter in een pan en bak hierin het shoarmavlees.
  • Voeg dan de ui en paprika toe en bak deze even mee.
  • Haal dan de pan van de hittebron en schep er de spruitjes en zure room door.
  • Vet een ovenschaal in en schep hierin de helft van het spruitjesmengsel.
  • Leg er de helft van de aardappelplakjes op, hierop de rest van het spruitjesmengsel en dek af met de rest van de aardappelplakjes.
  • Strooi er wat paneermeel over en leg hier en daar een klontje boter.
  • Zet de schaal 40 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 22-09-2007
Hits: 734
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig